rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Monitory i karty graficzne

Register

Nvlddmkm wiadomość +

Reply

Narzędzia wątku
Old 5 października 2008, 18:22
Grupa dawcy

Default Nvlddmkm wiadomość +

Ups, przepraszam.

Może również być PSU problemu .. byłoby wyjaśnić wszystko inne umierają zbyt.

Jeśli możesz zarządzać bez niej na tydzień lub tak I'd odesłać do firmy Dell, rozwiązywania problemów może być stratą czasu.
"I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ".

My System: 日夏子

Procesor (y):
Core 2 Duo E6400 2.13 -> 3.01ghz
Płyta główna:
MSI P6N SLI Platinum LGA 775
Pamięć RAM:
2GB Patriot Extreme Performance
Karta graficzna (y):
PNY 8800GTS 320MB
Karta dźwiękowa:
Sound Blaster Xtremegamer 7,1
Hard Drive (s):
80GB + 500GB
Optical Drive (s):
2x SATA
Case / PSU:
Antec 900 + 620W Aerocool zeroDBA
Chłodzenie:
4x yate-120mm + 200mm Loon górę
Sieć / Internet:
Qwest
Monitor (y):
Dell 22 "S2209W (1920x1080)
Operating System (-y):
Windows XP + 7
Old 5 października 2008, 23:44
Grupa dawcy

Cytat:
Originally Posted by Carbon View Post
Jeśli możesz zarządzać bez niej na tydzień lub tak I'd odesłać do firmy Dell, rozwiązywania problemów może być stratą czasu.
Tak, tylko o to, że czyni prekompilowanych systemów wartości na rynku.

My System: Pierwsze OC

Procesor (y):
Intel E2180@2.85
Płyta główna:
Gigabyte GA-P35-DS3L
Pamięć RAM:
2x1GB OCZ PC2-9200 Reaper CL5
Karta graficzna (y):
Gainward ATI 3850
Karta dźwiękowa:
na pokładzie
Hard Drive (s):
Seagate Barracuda 7200.7 120GB
Optical Drive (s):
HITACHI DVD-ROM GD-2500
Case / PSU:
Corsair VX450
Chłodzenie:
AC freezer7 Pro, 2x80mm, 1x90mm, 1x120mm
Sieć / Internet:
na pokładzie / rzekomo 10Meg dziewicy kabla
Monitor (y):
Viewsonic Vx922; Viewsonic VE702m
Operating System (-y):
XP Home
Old 6. października 2008, 13:49
Członek grupy

Więc komputer przetrwały noc, i postanowiłem rzeczywiście test karty obecnie, wpadłem tylko gry losowe (wybrał DMC4) na pełne ustawienia, a kilka minut gry i rozbił się z nvlddmkm wiadomości ..

więc teraz tylko potrzebuję porad w zasadzie, co mam zrobić?
-komputer jest czysty pyłu
-próbował wycofaniem kierowcy, jak również uaktualnienie do najnowszej
przetestowane na artefakty jeszcze nie ma błędów
sprawdzone jeśli RAM was ok przedłużony w testach

im guessing tak w zasadzie, że moja karta graficzna (lub tylko w pamięci VRAM), nie jest dobra i należy ją zastąpić? bo jeśli nvlddmkm wiadomości popped ponownie, co oznacza nic nie zostało ustalone (pamiętaj, że DMC4 grzywny tygodnie temu pracował na pełnym ustawienia, i dopiero niedawno rozpoczęto nvlddmkm popping up)

porady byłyby znacznie docenione
Old 6. października 2008, 15:57
Grupa dawcy

Po zainstalowaniu nowego sterownika, czy odinstalować starą? Chciałbym odinstalować sterownik masz teraz zupełnie omiecenie HD wszystko nVidia, a następnie ponownie zainstalować sterownik, że ponownie.

Naprawdę nie chcę powiedzieć "send it back", więc może także spróbować wszystkiego przed tym punkcie. Otherwise it's about 50/50 VRAM: PSU.
"I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ".
Old 6. października 2008, 20:26
Członek grupy

I swept w hardrive na sterowniki nvidii i ponownie zainstalować nową kopię, z wyjątkiem Mam ten sam problem, jak również problemów w systemie BIOS. Im guessing jego kierowca nie problem, ponieważ jeśli coś theres pokazano w BIOS cant to być związane z kierowcą, ponieważ sterowniki havent wczytano jeszcze?

im na pewno nie w całości, ale thats my odgadnięcia. O PSU, co spowodowałoby to działać nawet teraz nagle? to działa dobrze na rok, a także i kasowane komputera kurzu, nawet PSU fanów so I'm not sure if that's what spowodowałoby problemu. Znajomy zaproponował, że może karta została przegrzanych i mogą powodować pewne problemy? lub przegrzania wciąż problemy, ponieważ komputer zazwyczaj zamknięty i uzyskać nvlddmkm wiadomość gdy grałem gry lub obserwowanych pełnoekranowym wideo.

Tak w każdym razie mój odgadnąć jest rzeczywista wada karty z powodu przegrzania lub VRAM ... jeszcze nie jestem biegły tu ", tylko wyrzuceniu sugestie tutaj.

Proszę dać mi znać swój wkład do tego jak najszybciej, dziękuję.
Old 6. października 2008, 23:34
Grupa dawcy

Czy próbowali jazdy niektórych monitoruje temperaturę i prowadzenie wszelkich oka na nich, aby zobaczyć, jakie są przy temp. systemu wyjdzie z błędu?
Old 7 października 2008, 16:03
Członek grupy

Nie jestem pewien jak to zrobić w rzeczywistości, ale nie wiem, czy istnieje korelacja theres ponieważ karta graficzna nie będzie nawet na pulpicie czasami, gdy nie ma dużych program jest uruchomiony, a więc w zasadzie to losowo, lub prawie pewny awarii gdy uruchomiona jest gra lub film
Old 7 października 2008, 19:48
Grupa dawcy

W tym momencie, nawet jeśli miało to zawężenia you'd prawdopodobnie musiał wysłać wszystkiego startu, Dell nie będzie prosić, aby naprawić to samemu.

Poproszę tylko tego i niech sortować ją.
Old 8 października 2008, 20:48
Członek grupy

Turns out my gwarancji zakończonych kilka dni, zanim te wszystkie problemy zaczął dzieje

Podczas gry Wziąłem wyników badań i moje fps spadł dramatycznie, jest tylko między 8-12, kiedy używane są do 40 lub ponad Wierzę

I nie podejmie odczytu temperatury, w lewo temperatura programu (nvidia monitora), a temperatura się powyżej 60 stopni Celsjusza, Id powiedzieć o wysokim 60, może nawet w 70 i Znajomy powiedział mi, że to naprawdę shouldnt przekracza 55 -- 60 stopni Celsjusza

Więc Im guessing powodu gwarancji, że muszę dostać mój własny rachunek nowej karty, a także istnieje punkt ponownego uruchamiania komputera od podstaw? będzie, że coś naprawić lub najprawdopodobniej nie, a ja shuoldnt przejść z nim ..?

Daj mi znać jak najszybciej.
Old 8 października 2008, 23:55
Grupa dawcy

Cóż tych temperaturach dla karty graficznej jest w porządku, niektóre karty graficzne mogą osiągnąć 80 + dość łatwo, a jednocześnie być dobrze, to tylko rearly trzeba się martwić o tych sortuj temperatur thats jeśli twój CPU Temp.
Reply

Register

Zakładki