rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Monitory i karty graficzne

Register

Plug and Play problemów

Reply

Narzędzia wątku
Old 31 stycznia 2008, 15:12
Nowe państwa grupy

Default Plug and Play problemów

Cześć,

O tygodnie temu miałem wirusa na moim komputerze nie mogłem się pozbyć. Moje ostateczności było sformatować dysk twardy. Na szczęście nie wszystkie moje kopie zapasowe plików na przenośny dysk twardy, więc nie było to, że duża w transakcji. Jednak coś się zmieniło w moim komputerze. O miesiąc temu kupiłem nowy monitor LG Flatron Wide TV. Kiedy chcesz oglądać filmy na ekranie telewizora po prostu podłączyć za pomocą kabla D-Sub i źródło włączyć telewizor z "TV" (który jest regularnie telewizyjnych) do "RGB" dla odbieranych sygnałów wejściowych. Następnie przejdź do ekranu ustawień na komputerze. Nie widzę 2 ekrany. Oboje wezwali samo ale jest określona jako 1 a 2 innych. 1 zawsze monitorować na moim komputerze (mam laptopa) i 2 zawsze LG Monitor TV. Jednak odkąd fomatted moim dysku i ponownej instalacji systemu Windows niektóre rzeczy dziwne było, że i dunno jak to naprawić.

Jeśli przewód D-Sub nie jest połączony ono wciąż mówi, że mój Laptop jest identyfikowany jako 1, ale kiedy podłączam LG i ponownym uruchomieniu przełączniki tak, że telewizor jest 1 i ekranie laptopa wynosi 2. Nie stosować do tego, zanim sformatowany. Mój ekran laptopa zawsze 1. To powoduje mi wiele problemów i dunno, co robić. Próbowałem przekształceniem, tak aby na ekranie laptopa jest głównym ekranie, a LG jest rozszerzony (który jest, jak chcę mieć), ale nadal określa je w niewłaściwy sposób ... I z nieznanych przyczyn, kiedy to set numer 2 (laptopa) do podstawowej i rozszerzonej LG, mój komputer zawiesza się około 5 do 10 sekund kiedykolwiek od 5 do 10 sekund, czyniąc go bezużytecznym aż wyłączyć rozszerzenia.

Muszę wiedzieć, jak rozwiązać ten problem, tak aby mój laptop monitor jest zawsze numerem 1, a także wiedzieć, dlaczego mój komputer zawiesza się podczas korzystania z rozszerzeniem.

Mam Acer Aspire 3000, z internat SiS Grafic Card (prawie bezużyteczne, ale cechą rozszerzenia woked przed więc jest to dość oczywiste). I aktualizacja sterowników na obu, nie ma różnicy, naprawdę.

Thanks in Advance
Roaziel
Old 9 marca 2008, 00:09
Nowe państwa grupy

Roaziel, podczas aktualizowania sterowników, nie można pobrać najnowsze sterowniki ze strony internetowej firmy? Czy też po prostu korzystać z karty?
Old 11 marca 2008, 04:44
Członek grupy

Ponadto, należy zainstalować monitor na Default HDD, może wydawać się niepotrzebne, ale zapewnia, komputer rozpoznaje nazwę i typ monitora. Zapewni to komputer wysyła prawo Resoloution do monitora.
Reply

Register

Zakładki