![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| |||
| |||
| Cześć Mam w posiadaniu moim komputerze od 07 kwietnia - Packard Bell jest to jeden z systemem Windows Vista Premium. Jej było ok aż do teraz. Co miałem zauważyć, że w dniu rozruchu, nie dostaniesz pulpicie wyświetlane na monitorze - tylko czarny ekran! Około tydzień temu doszło do tego, czym dziś zrobił to ponownie, ale nie udało się dostać na pasku narzędzi, ale wszystko inne było czarne, tak jakby tło nie załadowany z ikon itp. Karta graficzna to ATI Radeon serii 200 I think thats ale wszystko co mogę powiedzieć. I zastanawiałem się czy istnieje wystarczająco moc będzie to jego potrzeb lub aktualizacja oprogramowania itp.? Wszelkie sugestie będą ogromne. dzięki. |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| hmm, co masz na myśli ci udało się uzyskać narzędzie wieszcza i jak?
| |||
| |||
| sorry i meant zadań ..... długi czarny / szary rzeczą na dole z początkiem thingey w lewym dolnym rogu. I just got że powrócą ...... reszty biurko górę był nie istnieje. czarny .... nowt tam. To było dziś rano. Na poprzednich okazji i didnt get nawet tego. To właśnie ten został niedawno chociaż dwa razy w około dwa tygodnie nie jest wielka sprawa ..... Chyba jedynym sposobem jest ponowne uruchomienie komputera. zastanawiał się tylko, jeśli karta była na drodze lub kilku nieprzyjemnych Windows Update lub inne oprogramowanie zostało dokonujące to? |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Może być dodgy aktualizacji może być dodgy pobrania. Może być złośliwym oprogramowaniem. Widziałem to wiele razy od osób pobieranie Google Toolbar. I'll get EvilFantasy zaangażowany, tym bardziej jego sferę.
|
| |||
| |||
| Przejdź do wirusów i spyware forum i spojrzeć na usunięcie złośliwego oprogramowania klei. Opublikuj HijackThis w tym forum. Brzmi jak Alex jest na coś ze złośliwym oprogramowaniem. |
|
| |||
| |||
| Co ciekawe mam CCC.exe odkrył, że może być związane z tą kwestią. Podczas zamykania komputera, a następnie raz na ekranie wyświetli się komunikat stwierdzający, że "CCC.exe próbuje zatrzymać program z zamknięcia." I zebrania, że program ten jest ATI związane, a nawet mogą być trojan?? Jeśli usunięcie tego programu, że będzie się do końca moich wyświetlaczu? Ewentualnie po prostu uruchomić hijackthis? |
|
| |||
| |||
| Cytat:
Może to być uszkodzona przez trojan lub innego rodzaju złośliwego oprogramowania. Idź i opublikować HijackThis, albo możemy debata na ten temat na chwilę dłużej. To nie powinno długo rządów lub obecnie złośliwego oprogramowania. |
|
| |||
| |||
| Ok to co mam, kiedy ten prowadził Hijack .............. Logfile of Trend Micro HijackThis V2.0.0 (BETA) Skanowanie zapisany na 07:18:52, na 17/01/2008 Platforma: Windows Vista (WinNT 6.00.1904) Boot mode: Normal Uruchamianie procesów: C: \ Windows \ system32 \ dwm.exe C: \ Windows \ explorer.exe C: \ Windows \ system32 \ taskeng.exe C: \ Windows \ RtHDVCpl.exe C: \ Program Files \ Common Files \ AOL \ 1162860770 \ ee \ aolsoftware.exe C: \ Program Files \ Google \ Google Desktop Search \ GoogleDesktop.exe C: \ Program Files \ Thomson \ SpeedTouch USB \ dragdiag.exe C: \ Program Files \ Common Files \ Symantec Shared \ ccApp.exe C: \ Program Files \ Hewlett-Packard \ HP Share-to-Web \ hpgs2wnf.exe C: \ Program Files \ Hewlett-Packard \ HP Share-to-Web \ hpgs2wnd.exe C: \ Program Files \ Common Files \ Real \ Update_OB \ realsched.exe C: \ Program Files \ Windows Sidebar \ sidebar.exe C: \ Program Files \ Packard Bell \ SetUpMyPC \ SmpSys.exe C: \ Windows \ ehome \ ehtray.exe C: \ Program Files \ Common Files \ Ahead \ Lib \ NMBgMonitor.exe C: \ Program Files \ Macrogaming \ SweetIM \ SweetIM.exe C: \ Program Files \ Windows Media Player \ wmpnscfg.exe C: \ Program Files \ WinZip \ WZQKPICK.EXE C: \ Program Files \ ATI Technologies \ ATI.ACE \ Core-Static \ MOM.exe C: \ Program Files \ Google \ Google Desktop Search \ GoogleDesktopIndex.exe C: \ Windows \ ehome \ ehmsas.exe C: \ Windows \ System32 \ mobsync.exe C: \ Program Files \ Google \ Google Desktop Search \ GoogleDesktopCrawl.exe C: \ Program Files \ MSN Messenger \ msnmsgr.exe C: \ Program Files \ Common Files \ Ahead \ Lib \ NMIndexStoreSvr.exe C: \ Program Files \ ATI Technologies \ ATI.ACE \ Core-Static \ CCC.exe C: \ Program Files \ Windows Mail \ WinMail.exe C: \ Program Files \ Internet Explorer \ ieuser.exe C: \ Program Files \ Internet Explorer \ iexplore.exe C: \ Program Files \ Common Files \ Microsoft Shared \ Windows Live \ WLLoginProxy.exe C: \ Windows \ system32 \ Macromed \ Flash \ FlashUtil9b.exe C: \ Users \ Dean \ Desktop \ HiJackThis_v2.exe C: \ Program Files \ Norton Internet Security \ Norton AntiVirus \ NAVW32.exe O8 - Dodatkowe menu kontekstowego pozycję: & Windows Live Search - res: / / C: \ Program Files \ Windows Live Toolbar \ msntb.dll / search.htm O8 - Extra kontekście menu: E & ksportuj do programu Microsoft Excel - res: / / C: \ PROGRA ~ 1 \ Micros ~ 3 \ Office11 \ EXCEL.EXE/3000 O9 - Extra button: Research - (92780B25-18CC-41C8-B9BE-3C9C571A8263) - C: \ PROGRA ~ 1 \ Micros ~ 3 \ Office11 \ REFIEBAR.DLL O13 - Gopher Prefix: O17 - HKLM \ System \ CCS \ Services \ Tcpip \ .. \ (0ACF4124-6E10-4E4D-978E-4F7D271F4826): NameServer = 192.168.1.254 O17 - HKLM \ SYSTEM \ CS1 \ Services \ Tcpip \ .. \ (0ACF4124-6E10-4E4D-978E-4F7D271F4826): NameServer = 192.168.1.254 O17 - HKLM \ SYSTEM \ CS2 \ Services \ Tcpip \ .. \ (0ACF4124-6E10-4E4D-978E-4F7D271F4826): NameServer = 192.168.1.254 O20 - AppInit_DLLs: C: \ PROGRA ~ 1 \ Google \ GOOGLE ~ 2 \ GOEC62 ~ 1.DLL O22 - SharedTaskScheduler: Component Categories cache daemon - (8C7461EF-2B13-11d2-BE35-3078302C2030) - C: \ Windows \ system32 \ browseui.dll O23 - Service: AOL Connectivity Service (AOL ACS) - AOL LLC - C: \ Program Files \ Common Files \ AOL \ ACS \ AOLAcsd.exe O23 - Service: Ati External Event Utility - ATI Technologies Inc - C: \ Windows \ system32 \ Ati2evxx.exe O23 - Service: Automatic LiveUpdate Scheduler - Symantec Corporation - C: \ Program Files \ Symantec \ LiveUpdate \ ALUSchedulerSvc.exe O23 - Service: Symantec Event Manager (ccEvtMgr) - Symantec Corporation - C: \ Program Files \ Common Files \ Symantec Shared \ CCSVCHST.exe O23 - Service: Symantec Settings Manager (ccSetMgr) - Symantec Corporation - C: \ Program Files \ Common Files \ Symantec Shared \ CCSVCHST.exe O23 - Service: Symantec Lic NetConnect service (CLTNetCnService) - Symantec Corporation - C: \ Program Files \ Common Files \ Symantec Shared \ CCSVCHST.exe O23 - Service: COM Host (comHost) - Symantec Corporation - C: \ Program Files \ Common Files \ Symantec Shared \ VAScanner \ comHost.exe O23 - Service: GoogleDesktopManager - Google - C: \ Program Files \ Google \ Google Desktop Search \ GoogleDesktopManager.exe O23 - Service: Google Updater Service (gusvc) - Google - C: \ Program Files \ Google \ Common \ Google Updater \ googleupdaterservice.exe O23 - Service: InstallDriver Table Manager (IDriverT) - Macrovision Corporation - C: \ Program Files \ Common Files \ InstallShield \ Driver \ 1050 \ Intel 32 \ IDriverT.exe O23 - Service: Symantec IS Password Validation (ISPwdSvc) - Symantec Corporation - C: \ Program Files \ Norton Internet Security \ isPwdSvc.exe O23 - Service: LightScribeService Direct Disc Oznakowanie Service (LightScribeService) - Hewlett-Packard Company - C: \ Program Files \ Common Files \ LightScribe \ LSSrvc.exe O23 - Service: LiveUpdate - Symantec Corporation - C: \ PROGRA ~ 1 \ Symantec \ LIVEUP ~ 1 \ LUCOMS ~ 1.EXE O23 - Service: LiveUpdate Notice Service Ex (LiveUpdate Notice Ex) - Symantec Corporation - C: \ Program Files \ Common Files \ Symantec Shared \ CCSVCHST.exe O23 - Service: LiveUpdate Notice Service - Symantec Corporation - C: \ Program Files \ Common Files \ Symantec Shared \ PIF \ (B8E1DD85-8582-4c61-B58F-2F227FCA9A08) \ PIFSvc.exe O23 - Service: NMIndexingService - Nero AG - C: \ Program Files \ Common Files \ Ahead \ Lib \ NMIndexingService.exe O23 - Service: RoxMediaDB9 - Sonic Solutions - C: \ Program Files \ Common Files \ Roxio Shared \ 9.0 \ SharedCOM \ RoxMediaDB9.exe O23 - Service: Roxio Hard Drive Watcher 9 (RoxWatch9) - Sonic Solutions - C: \ Program Files \ Common Files \ Roxio Shared \ 9.0 \ SharedCOM \ RoxWatch9.exe O23 - Service: stllssvr - MicroVision Development, Inc - C: \ Program Files \ Common Files \ SureThing Shared \ stllssvr.exe O23 - Service: Symantec Core LC - Unknown owner - C: \ Program Files \ Common Files \ Symantec Shared \ CCPD-LC \ symlcsvc.exe O23 - Service: Symantec AppCore Service (SymAppCore) - Symantec Corporation - C: \ Program Files \ Common Files \ Symantec Shared \ AppCore \ AppSvc32.exe -- End of file - 5554 bytes |
|
| |||
| |||
| Czy edycją dziennika przed wysłaniem go? |
|
| |||
| |||
| I didnt no, chociaż to, co mówi na dole dziennika! Przepraszam, że byłem ja. nigdy nie zrobić tego wcześniej. |