rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Monitory i karty graficzne

Register

Rekomendacje dla dodanie drugiego monitora

Reply

Narzędzia wątku
Old 27 marca 2008, 07:15
Nowe państwa grupy

Default Rekomendacje dla dodanie drugiego monitora

Cześć

Chcę dodać drugiego monitora do komputera, który jest Dell 3100c. Nie używam komputera do gier, więc tylko bardzo podstawowa karta graficzna, która pozwoli mi podłączyć drugi monitor.

Mój komputer używa przypadku kompaktowych i wszelkich Karta graficzna musi mieć pół-height (I think thats what they're nazwie) nawiasu w celu pasuje do gniazda PCI.

W komputerze ma mniejsze sloty PCI nie mogę zakup nowej karty graficznej, które Monitor posiada dwa wyjścia, gdyż nie pasuje tak im nadzieję, że mogę po prostu dodaj kolejną Karta graficzna z monitora i mogą mieć dwa razy miejsca na ekranie zrobić teraz. Czy przy użyciu dwóch kart graficznych jak to normalne, czy mam jakieś problemy?

Czy może ktoś polecić wszelkie godnej (ale dość tanie) karty graficznej - jak mówię tylko trzeba go podłączyć drugi monitor.

dzięki
Old 27 marca 2008, 11:20
Grupa dawcy

To nie będzie działać - nie można korzystać z dwóch kart graficznych na PCI. Jeśli masz gniazda PCI-E można uzyskać niskim profilu podwójnego DVI karty jak 8500GT, jeszcze musisz nowej płyty głównej.

EDIT: Faktycznie, I've googled trochę i wygląda na to, że jest to możliwe, ale wymaga, aby kierowca hacks on. Możesz mieć więcej szczęścia z czymś to że natywnie obsługuje podwójne DVI.
"I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ".

My System: 日夏子

Procesor (y):
Core 2 Duo E6400 2.13 -> 3.01ghz
Płyta główna:
MSI P6N SLI Platinum LGA 775
Pamięć RAM:
2GB Patriot Extreme Performance
Karta graficzna (y):
PNY 8800GTS 320MB
Karta dźwiękowa:
Sound Blaster Xtremegamer 7,1
Hard Drive (s):
80GB + 500GB
Optical Drive (s):
2x SATA
Case / PSU:
Antec 900 + 620W Aerocool zeroDBA
Chłodzenie:
4x yate-120mm + 200mm Loon górę
Sieć / Internet:
Qwest
Monitor (y):
Dell 22 "S2209W (1920x1080)
Operating System (-y):
Windows XP + 7
Old 27 marca 2008, 11:24
Grupa dawcy

check out ma stronę w podwójnym monitory dać ci pomysł, jak to robiłem z jedną kartą graficzną:)
www.myPCbuild.piczo.com

My System: P * L * A * Z * M * A

Procesor (y):
2.3GhZ AMD
Płyta główna:
Asus
Pamięć RAM:
1 gig ddr
Karta graficzna (y):
256 G-force
Karta dźwiękowa:
Sound Blaster 5.1
Hard Drive (s):
1-80gb 1-120gb Western Digital's
Optical Drive (s):
Pioneer DVD-RW
Case / PSU:
przypadku niestandardowego i 650w PSU
Chłodzenie:
diy Watercooling
Sieć / Internet:
dziewicy 50MB
Monitor (y):
Acer 23 "(X233HB)
Operating System (-y):
Vista Ultimate
Old 27 marca 2008, 11:42
Nowe państwa grupy

Dziękujemy za odpowiedzi chłopaki. Chociaż, jak już mówiłem jest to "małe formy" komputer i będzie niski profil karty, jak również mniejsze bracket - jest to unrelistic próbując dostać dwa monitory pracy z nim bez zmiany płyty głównej?

Węgla, myślę, że mój komputer posiada gniazda PCI-E, jest tam gdzieś znaleźć w moim ustawienia systemu tak, że mogę być pewny? Zabrałem się do 8500GT, widzę, posiada jeden port VGA, co inne go do portu?

Pete sprawy wyglądało to standardowy rozmiar?

Jaki jest sposób większość ludzi simplist dodać drugiego monitora, jeśli nie można dodać drugą kartę graficzną?
Old 27 marca 2008, 12:51
Grupa dawcy

poszukaj karta graficzna z DVI, jak możesz zdobyć connecter które pozwalają użyć innego monitora to również za pomocą standerd connecter na kartę graficzną

podobny do tego

http://www.maplin.co.uk/Module.aspx?...15176&doy=27m3
Old 27 marca 2008, 14:01
Grupa dawcy

Oto kilka kart PCI-E o niskim profilu podwójne DVI. I swear to niektóre GeForce 8s z podwójnym DVI (maybe I was wrong na 8500, ponieważ jestem tylko zobaczył jednego, że podwójna-DVI), ale nie mogę znaleźć żadnego z nich, które są niskim profilu.

http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16814161074
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16814161079

Można, jak zaznaczono wcześniej, zdobyć kartę to zgodne z adapterem do kierowania dwóch ekranach.

Jeśli powiesz nam płyty głównej, model, lub obecnej karty graficznej, można prawdopodobnie powiedzieć, jeśli you've got a gniazda PCI-E.

EDIT 2: Czy niektóre badania. Musisz ONE ONE gniazda PCI i PCI-E x1 gniazda. Tak niski profil x1 (to) Będzie najlepiej.
"I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ".
Old 27 marca 2008, 14:28
Nowe państwa grupy

Dzięki węgla, mógłbym mieć możliwość uzyskania drugim ekranie dość tanie w przyszłości, a jeśli ja będę się za prawdopodobne, że niski profil karty jest zalecane. :)

Dzięki chłopaki:)
Old 27 marca 2008, 15:41
Grupa dawcy

lub możesz spróbować 2 Port VGA Splitter lub jeżeli chcesz tańszej opcji i grafiki może obsłużyć to spróbuj tego Splitter VGA Cable

My System: redden137

Procesor (y):
AMD Opteron 165 o / c
Płyta główna:
ASUS a8n SLI Deluxe
Pamięć RAM:
Corsair 2GB XMS pc3200 platium
Karta graficzna (y):
8800gts O / C
Karta dźwiękowa:
Creative SoundBlaster 4
Hard Drive (s):