rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Monitory i karty graficzne

Register

Prędkość wentylatora Wyświetlono GPU biegnącej między 55-60 C.

Reply

Narzędzia wątku
Old 17 lutego 2009, 21:33
Członek grupy

Default Prędkość wentylatora Wyświetlono GPU biegnącej między 55-60 C.

Nie jestem na pewno, co jest GPU I założyć jest to nVidia GeForce 8500 GT w żony komputera. , ale prędkość wentylatora pokazuje nieco czerwony płomień na GPU oraz pomiędzy 55-60 stopni C. myślałem może nie tylko nie wystarcza powietrza z dwóch małych wentylatorów i tylko cramed pełnym drutów. Myślałem o kilku otworów wiertniczych bezpośrednio z całej karty graficznej i instalowania 80mm. wentylator. Jeśli nie, powinno to cios, lub obecnie lub prób i błędów? PC jest HP Pavilion Elite m9152p modelu z procesorem Intell Q6600. wentylator na kartę graficzną działa poprawnie. Ponadto, komputer jest podłączony do HP w2408h modell 24 "monitor. procesora wydaje się być uruchomiony wystarczająco cool. Thanks for any help / pomysłów!
Old 18 luty 2009, 04:30
Grupa dawcy

Jest Graphics Processing Unit. Jeśli masz wolny slot PCI obok karty graficznej można dopasować PCI wentylatora tam, który wieje obecnie. Maplin sprzedać jedną. Można również uzyskać kilka zmiennej prędkości wentylatorów z czujników termicznych, jeśli mają upust w dowolnym miejscu. Czy razie przewidzieć więcej fanów? Zajrzyj do środka, niższe przodu, często istnieje fan grill tam.

Old 18 lutego 2009, 05:56
Członek grupy

lub mają uprzątać z wiązka kabli więzi, its amazing what a efekt obciążeniem messy drutów na wewnętrzne powietrza!

chociaż być szczery, 55-60C isnt złych dla karty graficznej, jej trochę ciepła, ale ogólnie uruchomić hotter niż procesory. I get symbol łatwopalności mój GPU oraz, myślę speedfan jest bardziej zorientowany na pokładzie procesora i kart graficznych niż temps

MCTW
Old 18 lutego 2009, 08:36
Grupa dawcy

Temperatura jest w porządku.
"I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ".

My System: 日夏子

Procesor (y):
Core 2 Duo E6400 2.13 -> 3.01ghz
Płyta główna:
MSI P6N SLI Platinum LGA 775
Pamięć RAM:
2GB Patriot Extreme Performance
Karta graficzna (y):
PNY 8800GTS 320MB
Karta dźwiękowa:
Sound Blaster Xtremegamer 7,1
Hard Drive (s):
80GB + 500GB
Optical Drive (s):
2x SATA
Case / PSU:
Antec 900 + 620W Aerocool zeroDBA
Chłodzenie:
4x yate-120mm + 200mm Loon górę
Sieć / Internet:
Qwest
Monitor (y):
Dell 22 "S2209W (1920x1080)
Operating System (-y):
Windows XP + 7
Old 18 lutego 2009, 08:36
Członek grupy

Cóż, na pewno to doceni wszystkie cenne informacje. Ci ludzie dostarczają tu na tym forum! Nie mam miejsca do zainstalowania przypadku fanów, ale będę un hakiem wszystkich PS. Druty i ponowne ich trasy i zrobić posiada jeden slot PCI, ale będzie musiał między innym pci karta, to karta graficzna i zapobieganie bezpośredniemu przepływu powietrza z pci karty graficznej. oraz ze względu na IO. tablicy otworów i cut-outs, nie mogę rearange PCI-kartki do bezpośredniego przepływu powietrza w całej karty graficznej. Ona miała komputera. w ciągu roku bez problemów tak, to może będzie dobrze. Będę bacznie obserwować i rearange instalacji elektrycznej. I może usunąć pochwy, że kable są pogrupowane w jak myślę, będę mógł w celu dostosowania ich do lepszego przepływu powietrza o wiele łatwiejsze. Po raz kolejny, Thanks for nauczania starego psa nowych sztuczek!
Old 18 lutego 2009, 11:14
Grupa dawcy

Bez problemów. Ponadto nie można zapominać, że generalnie dostosować ostrzeżenie monitorowania temperatury w tych programach.

Old 18 lutego 2009, 14:27
Moderator grupy

Jeśli to działa około 90-100 bezczynności następnie należy się martwić, to nic 50c

My System: Niektóre inne kochanka!

Procesor (y):
E8500 E0@4.1Ghz (akcji V)
Płyta główna:
BIOSTAR TPower I45
Pamięć RAM:
4GB OCZ PC2-8500 PLATINUM
Karta graficzna (y):
X1950 Pro
Karta dźwiękowa:
Hard Drive (s):
2
Optical Drive (s):
LG GSA-DVD ± RW / DVD ± R / PhillipsDVDRW
Case / PSU:
IQute 0508ula/SILVERSTONE OP850
Chłodzenie:
Big Typhoon VX
Sieć / Internet:
Chorus / NTL 20MB
Monitor (y):
ACER X223W 22 "Widescreen 1680 × 105
Operating System (-y):
Windows 7 Ultimate 64bit
Old 20 lutego 2009, 10:51
Grupa dawcy

Słuchaj węgla i Społecznej Warfare, twój czas jest w porządku.

Edit: Chociaż wiem, mam nieco inny GFX karty, mój czas to 61, 60, 63, 63 (cztery karty skutecznie). I jestem na tyle na biegu jałowym, jak mogę uzyskać. One niebo przeszłości, że kiedy gra dla 8 godzin lol.
Reply

Register

Zakładki