rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Monitory i karty graficzne

Register

Speedfan i BFG 8800 GT OC2 512MB Temperatura robocza

Reply

Narzędzia wątku
Old 22 maja 2009, 10:10
Nowe państwa grupy

Default Speedfan i BFG 8800 GT OC2 512MB Temperatura robocza

Jak dokładne jest speedfan? To pokazuje nieco płomień obok symbolu graficznego, a temperatura wynosi 73c ... Karta jest superoverclocked domyślnie jest to temperatura coś powinienem martwić?

a także

ostatnich 2 dni, to zdarzyło się tylko dwa razy, i powinni pamiętać, istnieją pewne ciężkich konstrukcji w mojej dziedzinie, a to nigdy nie zdarzyło się przed tym contsruction ... Mój komputer jest zasilany off losowo dwa razy, a zasilany z powrotem na ekranie ostrzeżenie z prośbą, jeśli chcę go uruchomić normalnie. Ale to dziwne, że monitor doesnt wyłącz ... ale w tym samym czasie TV w domu i poza flickered która jest bardzo Bizzare mi się, że tylko wieża i telewizory byłoby to zrobić, ale nie w pozostałej części zasilana elektrycznie rzeczy w domu, takie jak światła ... Dlatego Ściągnąłem speedfan choć sprawdzenie temperatury procesora. W przypadku wentylatorów są roboczych i wentylator PSU jest dmuchanie stale i oczyścić cały komputer się nie na temat, tak długo nie powinno być żadnego pyłu budować ... jakieś pomysły? I'm hoping / zakładając jej tylko związane z budową w obszarze od jej całkiem poważne, ale ja jestem otwarty na pomoc rozwiązywania problemów.

Thank you in advance
Old 22 maja 2009, 12:59
Członek grupy

speedfan po prostu pokazuje informacje zebrane przez czujniki temperatury. jako mały płomień do symbolu, to daje ostrzeżenie jest gorąco, jednak oprogramowania cant odróżnić elementy lub wypracować dobrą temp, więc jego ustalona na około 40 myślę.

jeśli klikniesz na speedfan skonfigurować, a następnie kliknij na czujnik temperatury, można zmienić jego nazwę i ustawić żądaną temperaturę i ostrzeżenia tam.

Mam 8800GS fabryki overclocked like yours, plus własne overclockingu, i że w idles niski 50s, a gdy gra się do wysokiej 60s. 73c jest w żaden sposób problemu, może to oznaczać nieco chłodniejsze może, whats your przypadku chłodzenia jak?

do wyłączenia zasilania komputera, musi być jego ingerencji z prac budowlanych, jeśli tvs robią to również. monitory, które zużywają mniej mocy sztuk, i są dużo prostsze, a więc mniej może być dokonane przez moc skokom / krople.
Old 22 maja 2009, 13:28
Nowe państwa grupy

Cytat:
Originally Posted by mctw View Post
speedfan po prostu pokazuje informacje zebrane przez czujniki temperatury. jako mały płomień do symbolu, to daje ostrzeżenie jest gorąco, jednak oprogramowania cant odróżnić elementy lub wypracować dobrą temp, więc jego ustalona na około 40 myślę.

jeśli klikniesz na speedfan skonfigurować, a następnie kliknij na czujnik temperatury, można zmienić jego nazwę i ustawić żądaną temperaturę i ostrzeżenia tam.

Mam 8800GS fabryki overclocked like yours, plus własne overclockingu, i że w idles niski 50s, a gdy gra się do wysokiej 60s. 73c jest w żaden sposób problemu, może to oznaczać nieco chłodniejsze może, whats your przypadku chłodzenia jak?

do wyłączenia zasilania komputera, musi być jego ingerencji z prac budowlanych, jeśli tvs robią to również. monitory, które zużywają mniej mocy sztuk, i są dużo prostsze, a więc mniej może być dokonane przez moc skokom / krople.

Chłodzenie wydaje się dobrze, nie ma otworów wentylacyjnych na boku panelu obok wszystkie sloty PCI i wentylatora tylko slighly powyżej, zarówno na stronie panelu i z powrotem. I powinien zauważyć, że nie mogą być bezczynne temperatury bo właśnie zakończeniu odtwarzania dość intensywnych graficznie gry na max ustawieniach, chociaż nadal wykazało, że temperaturze do 30 minut po zakończeniu I was playing. To jest bezczynny temperatura bez obciążenia jest w połowie lat 50-tych. Przy odtwarzaniu gry to pędy między 70-79.

Ponadto, co mi się dziwne o zamykanie startu komputera, jak również TV jest to, że nic innego oprócz tych rzeczy, nawet migocze, nawet światło w pokoju. Nie restarcie nawet, to po prostu całkowicie wyłączy się, a następnie z powrotem bardzo szybko, gdyż jeśli nie był zły burza.

Dziękuję bardzo za odpowiedź.
Old 22 maja 2009, 14:16
Członek grupy

możesz skorzystać z przypadku powietrza do wentylatora pociągnięcie przypadku również. Temperatury są nic się martwić, choć.

I zgadzam się, że to dziwne, jedyną rzeczą, mogę myśleć, że moc musi mieć spadł lub wzrósł o bardzo małej ilości czasu, więc różnica w światłach nie było zauważalne, TV i Computer (wieże) są o wiele bardziej wrażliwe na wahania niż elektryczne powiedzieć żarówki.

Jeśli nie miałaś już id doradzamy zakup Surge Protector, aby chronić swój zestaw! A mój oficer właśnie musiał kupić nową płytę i marki PSU, ze względu na wzrost mocy! Roboty budowlane mogą powodować wahania zasilania.
Old 22 maja 2009, 16:53
Grupa dawcy

Tak, 80c pracy nie jest temp. być zaniepokojeni.
"I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ".

My System: 日夏子

Procesor (y):
Core 2 Duo E6400 2.13 -> 3.01ghz
Płyta główna:
MSI P6N SLI Platinum LGA 775
Pamięć RAM:
2GB Patriot Extreme Performance
Karta graficzna (y):
PNY 8800GTS 320MB
Karta dźwiękowa:
Sound Blaster Xtremegamer 7,1
Hard Drive (s):