menší majetkové -

Magazine
Go Back   Počítačové Juice > Počítačový hardware > Graphics Cards & Monitory

Register

Stream procesory

Reply

Thread Nástroje
Old 6. dubna 2008, 05:52
Člen Skupina

Default Stream procesory

Jaký je vypořádat se s těmito?

Jak můžete připomenout, jsem nedávno vyslán žádají o vhodné grafické karty ke koupi tohoto léta. Ukazuje se, můj bratr je myšlení dělá totéž. Byl kontrolu některých karet 8800 a zjistil, jeden měl rád vzhled. 9600 se doporučuje, aby mně má vyšší rychlosti jádra (700MHz Vs 600MHz) a vyšší rychlost paměti (1900MHz Vs 1800 MHz). Obě karty mají 512mb GDDR3. Rozdíl jsme vidět bylo, že jeho 8800 má 112 stream procesorů a moje 9600 má 64.

Jak důležitý je počet stream procesorů? Je to důležitější než základní rychlost / rychlost paměti? 8800 by se stálo za to vyšší cena (kolem 20 liber více, nebo tak něco)?

Na zdraví
Old 6. dubna 2008, 05:56
Dárce Skupina

Default Stream procesory

Osobně bych jít s 8800.
Old 6. dubna 2008, 06:31
Člen Skupina

Default Stream procesory

Ve skutečnosti, on prostě našel jinou 8800: 700 jádro, 1800 členů, 112 stream procesorů a za stejnou cenu jako moje 9600

512mb Gigabyte 8800 GT: http://www.scan.co.uk/Products/Produ...oductID=747240
512mb BFG 9600 GT: http://www.scan.co.uk/Products/Produ...oductID=771460

Tak, která je lepší koupit?
Old 6. dubna 2008, 10:21
Dárce Skupina

Default Stream procesory

V podstatě stream procesory jsou datové nosiče pro Váš monitor / grafika, takže pokud máte 64 strream procesory to je 64 řádků dat přeložení, takže 112 má 122 řádků přenášení dat sem a tam
samozřejmě, pokud máte více stream procesorů je rychlejší karta bude
existují výjimky s DDR 2 a DDR3 RAM
a rozhraní, velikosti i když většina z nich stále 256megabajt
im sur ostatní bude alond s jiným řešením

Počítač jednou mě v šachu
Ale byla to pro mě žádný zápas v kick boxu.

Můj systém: redden137

Processor (s):
AMD Opteron 165 o / c
Základní deska:
asus a8n SLI Deluxe
Paměť RAM:
2GB Corsair xms PC3200 platium
Grafické karty (s):
8800gts o / c
Zvuková karta:
Creative SoundBlaster 4
Pevný disk (y):
1x 80 gb 2x 250gigabajt
Optická mechanika (s):
1x sony dvd ram disk 1xphillips dv
Case / PSU:
700w moduler PSU
Chlazení:
vzduchu
Síť / Internet:
Monitor (s):
22in širokoúhlý
Operační systém (y):
XP Pro
Old 8. dubna 2008, 23:08
Dárce Skupina

Default Stream procesory

Na to je naprosto bit vzít v úvahu při spec'ing grafickou kartu. Za prvé, použití (hraní her, střih vid nebo jen sledovat DVD), rozlišení monitoru, a samozřejmě cena, protože je tam velké množství pre-overclocked karet každý model k prodeji.

Na co je třeba hledat v při pohledu na architekturu karty:

ROP'S (Vykreslit Výstup Unit) - Tyto výstupní vyráběných pixelů na obrazovce.
Pixel potrubí - Ty produkují pixelů a textur, které mají být zaslány do ROP to.
Vertex potrubí - Tyto přidat speciální efekty (např. výbuchy) na objekty, které vznikají na obrazovce.
GPU (Grafika Zpracování jednotka) rychlost - Trocha zjevnou jeden fakt, tím rychleji je tím rychleji je možné vypočítat operací.
Bit šířka paměťové řadiče - Uvidíte, jak tyto citovaný jako 64bit, 128bit, a tak dále. Širší, tím lépe, protože to v podstatě pohybuje hotových výrobků z trubek pixel, vertex potrubí atd. přes ram a na obrazovku. Širším trochu šířka je tím více se může pohybovat v dané chvíli.
Ram - V závislosti na tom, jak mocný kartu používat čísel nad diktuje kolik ram, co potřebujete. Také v případě, že chcete hrát hru s AA skopce částka přijde na to. To je jeden z mých zaměřuje týkající karet. Pokud jste si přečíst některé z mých předchozích míst uvidíte, že 256MB RAM je absolutní max budete muset na kartě při hraní na dnešní standardní rozlišení 1280x1024 (1440x900, pokud používáte širokoúhlý monitor). Na 1680x1050 nebo 1920x1200, které budete potřebovat 512mb Ale pokud si kartu, která je nízká konci v GPU, ROP, vertex sázce má 512mb RAM, pak nemá smysl, pokud se karta nebude schopna produkovat dostatečné množství pixelů atd., aby mohla hra ve vyšších rozlišeních na prvním místě , takže montáž dost ram k tomu, že nemá smysl whatsover kromě jako prodejní místo jako nezkušenosti lidí uvidí větší počet a zajišťuje jeho lepší karty.
Ram rychlost - Při pohledu na kartu uvidíte tento citovaný na efektivní rychlosti. To není marketing. Ram, protože na kartě je řízen souběžně (např. 2 banky 128megabajt kus) budete mít každá banka běží na 700MHz, ale řekněme běží společně, protože mají efektivní rychlost 1400mhz nebo 1.4ghz.

Pro DX10 (Windows Vista) karty je nutno hledat v:

Všechny výše uvedené s výjimkou pixelu Vertex trubky a potrubí.

Architektonické změny karty mají nyní znamená, že Stream shadery na kartě tohoto typu dělat stejnou práci, že obě pixel vrchol potrubí a trubky udělal.

To má jednu výhodu v tom, že zatímco před rokem (na DX9 kartu), kdy GPU je zobrazování nějaké složité geometrie (zpracované vrchol potrubí) na pixel trubky Sobota nečinnosti. To znamená, že hra rámu sazeb může zpomalit, protože byla vždy disparagy mezi výší obou pixel a vrchol potrubí na konkrétní kartu, existuje obvykle více pixelů potrubí. Takže pro všechny shader intenzivní zobrazování vaší karty může být spuštění hry pokutu a pak najednou rámu sazby by mohly klesnout dole.

Takže, upřímně řečeno, čím více stream shadery, tím lépe.

A ano, já bych měl jít za 8800 taky.

-Kanoakavirus

Můj systém: Zoomy

Processor (s):
E8400@3.6ghz (400x9) @ 1.15v
Základní deska:
Asus P5K Premium
Paměť RAM:
2GB vládce 8500
Grafické karty (s):
BFG 8800GT
Zvuková karta:
Xfi Extremegamer
Pevný disk (y):
3.35TB ext skladování. 2TB int skladování
Optická mechanika (s):
LG GGC H20L
Case / PSU:
Enermax 720w
Chlazení:
AC7
Síť / Internet:
Monitor (s):
245b, 931B (Samsung)
Operační systém (y):
Vista 32P
Old 8. dubna 2008, 23:47
Dárce Skupina

Default Stream procesory

Důvodem Navrhuji na 9600 je, že se stream procesorů, aby standardy absolutně žádný rozdíl, a lavičky 9600 téměř stejný jako v 8800 přes palubu.
"Miloval jsem na P182 tolik, že při mé manželky byl systém všech hlučných a potřebné nejrůznější čištění, koupil jsem jí jeden. Potom, když jsem chtěla kočku jsem koupil P182. K P182 není kočka sama o sobě, ale je to stále vynikající koupit. "

Můj systém: 日夏子

Processor (s):
Core 2 Duo E6400 2,13 -> 3.01ghz
Základní deska:
MSI P6N SLI Platinum LGA 775
Paměť RAM:
2GB Patriot Extreme Výkon
Grafické karty (s):
PNY 8800GTS 320mb
Zvuková karta:
Sound Blaster Xtremegamer 7,1
Pevný disk (y):
80 GB + 500 GB
Optická mechanika (s):
2x SATA
Case / PSU:
Antec 900 + 620W Aerocool zeroDBA
Chlazení:
4x 120 mm Yate Loon-top + 200 mm
Síť / Internet:
Qwest
Monitor (s):
Dell 22 "S2209W (1920x1080)
Operační systém (y):
Windows XP + 7
Old 9. dubna 2008, 12:11
Člen Skupina

Default Stream procesory

měřítka arent jako jsou hry a zábava to je, když stream procesory jsou tam:)
Old 9. dubna 2008, 18:47
Dárce Skupina

Default Stream procesory

Citace:
Původně Poslal Tidusffx View Post
měřítka arent jako jsou hry a zábava to je, když stream procesory jsou tam:)
Ehm, co? Byl jsem s odkazem na srovnání výsledků Hra testování.
"Miloval jsem na P182 tolik, že při mé manželky byl systém všech hlučných a potřebné nejrůznější čištění, koupil jsem jí jeden. Potom, když jsem chtěla kočku jsem koupil P182. K P182 není kočka sama o sobě, ale je to stále vynikající koupit. "
Old 10. dubna 2008, 03:06
Člen Skupina

Default Stream procesory

ah, že jsi mluvil o 3DMark a takové lol.

Výhody i vidět z 9600 jsou jsou levné a lze je poměrně dobře overclocked.

Ale i přesto si myslím, že 8800 má hranu o nich.
Reply

Register
Thread Nástroje

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Počítačová Juice.