kisebb-sajáttőke

Magazine
Go Back   Számítógép Juice > Számítógép hardver > Grafikus kártyák és monitorok

Register

Stream processzorok

Reply

Téma eszközök
Old Április 6 2008, 05:52
Csoport tagja

Default Stream processzorok

Milyen kezelni ezeket?

Talán emlékeznek rá, nemrégiben posted kérdezett alkalmas grafikus kártyával vásárolni ezen a nyáron. Ebből kiderül, hogy az öcsém gondol csinál ugyanaz. Ő volt ellenőrzés néhány 8800-kártyákat, találtam egy kedvelte a kinézetét. A 9600 ajánlott nekem van egy nagyobb mag sebesség (700MHz Vs 600MHz) és nagyobb memória sebességet (1900MHz Vs 1800 MHz). Mindkét kártyát 512MB GDDR3. A különbség azt láttam, hogy a 8800 már 112 stream processzorokat, és a 9600 már 64.

Mennyire fontos a stream processzorok száma? Ez sokkal fontosabb, mint alapvető sebesség / memória sebessége? Vajon a 8800 megéri a magasabb költsége (kb. 20 £ többet, vagy valami)?

Egészségére
Old Április 6 2008, 05:56
Donor Group

Én személyesen menjen el a 8800.
Old Április 6 2008, 06:31
Csoport tagja

Valójában, csak találtam egy 8800: 700 fő, 1800 tag, 112 stream processzorok és ugyanazon az áron, mint a 9600

Gigabyte 8800 GT 512 MB: http://www.scan.co.uk/Products/Produ...oductID=747240
BFG 9600 GT 512 MB: http://www.scan.co.uk/Products/Produ...oductID=771460

Tehát, ami egy jobb vásárolni?
Old Április 6 2008, 10:21
Donor Group

Alapvetően stream processzorok adatok hordozóira monitor / grafika, tehát ha van 64 strream feldolgozók thats 64 sornyi adatot továbbítják, így 112 van 122 sornyi adatot átadó ide-oda
természetesen, ha több a stream processzorok gyorsabb lesz a kártya
vannak kivételek a DDR-2 és a DDR3 RAM
és a felület mérete bár a legtöbb még 256MB
im sur másokat alond lesz más megoldás

Egy számítógép egyszer verte meg a sakk
De ez nem egyezik meg a kick box.

My System: redden137

Processzor (ok):
AMD Opteron 165 O / C
Alaplap:
ASUS a8n SLI Deluxe
RAM memória:
2GB Corsair xms pc3200 platium
Grafikus kártya (k):
8800gts O / C
Hangkártya:
Creative SoundBlaster 4
Merevlemez (ek):
1x 80 GB 2x 250GB
Optikai meghajtó (k):
1x Sony DVD-RAM meghajtó 1xphillips dv
Case / tápegység:
700W moduler psu
Hűtés:
levegő
Hálózat / Internet:
Monitor (ok):
22in widescreen
Operációs rendszer (ek):
XP Pro
Old 8. április 2008, 23:08
Donor Group

Van itt elég egy kicsit, hogy vegye figyelembe a spec'ing egy grafikus kártya. Először is, használata (játékok vid szerkesztési vagy csak figyeli a DVD-k), a felbontás a monitor, és természetesen az árak, mert ott van a sok pre-overclocked kártyák minden modell eladó.

Amit meg kell néztem, amikor néztem az architektúra egy kártyát:

ROP'S (Render Output Unit) - Ezek a kibocsátás az előállított pixel a képernyőn.
Pixel csövek - Ezek előállítása pixel és textúrákat kell küldeni a ROP's.
Vertex csövek - Ezeket add különleges hatások (például a robbanások) a tárgyakat, hogy készüljön a képernyőn.
GPU (Graphics Processing Unit) sebesség - Kicsit olyan nyilvánvaló egy igazán a gyorsabb ez a gyorsabb, hogy ki tudják számítani a műveleteket.
Memóriavezérlő bit szélességű - Majd meglátod ezeket idézte a 64bit, 128bit, és így tovább. A szélesebb, annál jobb, mert ez alapvetően mozog a kész terméket a pixel-vezetékek, csövek stb vertex a RAM-ra és a képernyőn. A szélesebb egy kicsit szélesség annál léphet adott időben.
Ram - Attól függően, hogy mennyire erős a kártyát használ a fenti vámtarifaszámok diktálja, hogy mennyi ram van szükség. Továbbá, ha azt szeretnénk játszani a játékot az AA a ram összeg érkezik rá. Ez az egyik, én elsősorban a kártyákat. Ha Olvastam néhány korábbi állás fog látni, hogy 256 MB RAM az abszolút max akkor szüksége lesz egy kártya, ha a szerencsejáték mai standard felbontása 1280x1024 (1440x900 használata esetén a szélesvásznú monitor). Az 1680x1050 vagy 1920x1200 lesz szüksége 512MB. De ha a kártya, hogy alacsony a végén GPU, ROP, vertex tét már 512MB RAM, akkor nincs értelme, mivel a kártya nem lesz képes termelni elég pixel stb ahhoz, hogy a játék magasabb állásfoglalások az első helyen , így a beépítési ram nem elég, hogy nincs értelme whatsover kivéve az eladási pont tapasztalathiányából emberek látni fogják a nagyobb számú, és látja, hogy egy jobb kártyát.
RAM sebesség - Ha ránézünk a kártya akkor ez az idézett egy tényleges sebesség. Ez nem marketing. Mivel a RAM-kártya ellenőrzése párhuzamosan (mondjuk 2 bankjai 128MB mindegyik) lesz minden bank fut a 700MHz, de mondjuk fut össze, hiszen azok tényleges sebessége 1400mhz vagy 1.4ghz.

A DX10 (Windows Vista) kártyára van szükség, hogy nézett:

Az összes fenti, kivéve a pixel csövek és Vertex csövek.

Építészeti változtatásokat kártyák most azt jelenti, hogy Stream shaderek a kártya az ilyen típusú, nem ugyanazt a munkát, hogy a pixel és vertex csövek csövek tette.

Ez az egyik előnye, hogy mivel előtt (a DX9-kártya), amikor a GPU van tetemeltakarítási néhány bonyolult geometriájú (feldolgozni vertex csövek) a pixel csővezetékeknek szombat tétlen. Ez azt jelentette, hogy a játék kocka aránya lelassíthatja, mert mindig is disparagy közötti összeget mindkét pixel és vertex csövek egy adott kártyára, ott általában több pixel csövek. Szóval minden shader intenzív tetemeltakarítási a kártya is fut a játék szép, és aztán hirtelen a kocka adómértékek csepp lent.

Szóval, őszintén, a több stream shaderek van jobb.

És yup, én lennék megy a 8800 is.

-Kanoakavirus

My System: Zoomy

Processzor (ok):
E8400@3.6ghz (400x9) @ 1.15v
Alaplap:
Asus P5K Premium
RAM memória:
2GB Dominator 8500
Grafikus kártya (k):
BFG 8800GT
Hangkártya:
Xfi Extremegamer
Merevlemez (ek):
3.35TB ext tárolására. 2TB tárolási int
Optikai meghajtó (k):
LG GGC H20L
Case / tápegység:
Enermax 720w
Hűtés:
AC7
Hálózat / Internet:
Monitor (ok):
245B, 931B (Samsung)
Operációs rendszer (ek):
Vista 32P
Old Április 8. 2008, 23:47
Donor Group

Azért javaslom a 9600 az, hogy a stream processzor referenciaértékeket, hogy egyáltalán nincs különbség, és a padok 9600 majdnem ugyanaz, mint a 8800 lesz.
"Szerettem a P182 annyira, hogy amikor a feleségem rendszer minden zajos, és szükség mindenféle tisztítás, vettem neki egyet. Aztán, amikor akartam egy macska, én vettem egy P182. A P182 nem egy macska önmagában de ez még mindig kitűnő vásárolni.

My System: 日夏子

Processzor (ok):
Core 2 Duo E6400 2,13 -> 3.01ghz
Alaplap:
MSI P6N SLI Platinum LGA 775
RAM memória:
2GB Patriot Extreme Performance
Grafikus kártya (k):
PNY 8800GTS 320MB
Hangkártya:
Sound Blaster Xtremegamer 7,1
Merevlemez (ek):
80GB + 500GB
Optikai meghajtó (k):
2x SATA
Case / tápegység:
Antec 900 + 620W Aerocool zeroDBA
Hűtés:
4x Yate 120mm-200mm Loon + top
Hálózat / Internet:
Qwest
Monitor (ok):
Dell 22 "S2209W (1920x1080)
Operációs rendszer (ek):
Windows XP + 7
Old Április 9 2008, 12:11
Csoport tagja

referenciaértékeket arent a szórakozás, mint a játékok és amit, ha stream processzorok vannak:)
Old Április 9 2008, 18:47
Donor Group

Idézet:
Originally Posted by Tidusffx View Post
referenciaértékeket arent a szórakozás, mint a játékok és amit, ha stream processzorok vannak:)
Hmm, mi? Én voltam utalva összevetni eredményei játék tesztelése.
"Szerettem a P182 annyira, hogy amikor a feleségem rendszer minden zajos, és szükség mindenféle tisztítás, vettem neki egyet. Aztán, amikor akartam egy macska, én vettem egy P182. A P182 nem egy macska önmagában de ez még mindig kitűnő vásárolni.
Old Április 10 2008, 03:06
Csoport tagja

ah hittem, beszélünk 3dmark, és az ilyen lol.

Az előnyök Látom a 9600 is vannak olcsó, és az elég jól overclocked.

De még mindig hiszem, a 8800 megvan szélén rájuk.
Reply

Register

Könyvjelzõk

Hasonló szálak
Szál Thread Starter Fórum Válaszok Utolsó hozzászólás
Mi a legjobb Hardver Internet Video Stream chris187 Általános fémáru Chat 3 November 26, 2009 12:40
Free kód stream játékok a hálózaton CodeFreakC General Chat szoftver 4 2. március 2009 14:33
Processzorok Dell320 Processzorok, alaplapok és RAM 1 3. január 2008 20:10
Notebook processzorok Tomas MCA Laptopok, PDA-k & Mobiles 3 9. Szeptember 2007 03:34
Nem lehet a PC audio stream az Xbox 360 Rattus norvegicus A Windows operációs rendszerek 5 15. augusztus 2007 07:31
Téma eszközök

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Számítógép Juice.