![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| |||
| |||
| Jakie jest rozwiązanie tych? Jak być może pamiętasz, ostatnio wysłana prośbą o odpowiedniej karty graficznej do zakupu tego lata. Okazuje się, mój brat jest sposób myślenia o tym samym. Był sprawdzić niektóre karty 8800 i znalazłeś Lubił wygląd. W 9600 zalecany dla mnie ma większą prędkość rdzenia (700MHz vs 600MHz) oraz pamięci wyższa prędkość (1900MHz Vs 1800 MHz). Obie karty posiadają 512MB GDDR3. Różnica nam zobaczyć, że jego strumień 8800 posiada 112 procesorów i moje 9600 ma 64. Jak ważne jest liczbą procesorów strumienia? Czy jest to ważniejsze niż prędkość rdzenia / pamięci prędkości? Czy warto 8800 wyższych kosztów (około £ 20 więcej lub coś)? Wiwaty |
|
| |||
| |||
| Chciałbym osobiście przejść z 8800. |
|
| |||
| |||
| W rzeczywistości, on po prostu znalazł sobie innego 8800: 700 podstawowych, 1800 członków, 112 procesorów strumienia i po tej samej cenie jak moja 9600 Gigabyte 8800 GT 512MB: http://www.scan.co.uk/Products/Produ...oductID=747240 BFG 9600 GT 512MB: http://www.scan.co.uk/Products/Produ...oductID=771460 Więc, co jest lepiej kupić? |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Zasadniczo strumień procesorów są nośniki danych do monitora / grafika, więc jeśli masz 64 strream procesory thats 64 linii danych przeniesione, tak 112 ma 122 linii przesyłania danych do i z powrotem oczywiście, jeśli masz więcej strumień procesorów na szybsze karty będą istnieją wyjątki z DDR 2 i DDR3 RAM oraz interfejs rozmiar choć większość z nich nadal 256mb im sur inni będą alond z innymi rozwiązaniami
Jeśli budowniczowie budowy budynków sposób programiści pisał programy, a następnie pierwszy Woodpecker że przyszedł wraz zniszczy cywilizacji. Komputer raz pokonać mnie w szachach Ale to nie pasuje do mnie kick boxing. ![]() My System: redden137
|
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Jest sporo do wzięcia pod uwagę przy spec'ing karty graficznej. Po pierwsze, wykorzystanie (gier, vid redakcji lub oglądanie DVD), rozdzielczości monitora i, oczywiście, cena, ponieważ istnieje wiele wcześniej overclocked kart każdego modelu do sprzedaży. To musisz być patrząc na, gdy spogląda się na architekturę karty: RPO'S (Render Output Unit) - te wyjście wytwarzanych pikseli na ekranie. Pixel rur - Te produkują pikseli i tekstur, które mają być wysłane do RPO's. Vertex rur - Te dodać efekty specjalne (takie jak wybuchy) do obiektów produkowanych na ekranie. GPU (Graphics Processing Unit) prędkość - Bit z oczywistych jeden naprawdę, tym szybciej to szybciej można obliczyć operacji. Bitowy kontroler pamięci szerokość - Zobaczysz, jak te cytowany jako 64bit, 128bit i tak dalej. Szersze tym lepiej, ponieważ przenosi zasadniczo gotowego produktu z pikseli rur, vertex rur itp. poprzez barana i na ekranie. W szerszym nieco szerokość jest więcej można przenieść w dowolnym momencie. Ram - W zależności od sposobu potężne karty korzysta z treścią wyżej dyktuje ile musisz barana. Ponadto, jeśli chcesz gry z AA barana kwota wchodzi w to. Jest to jeden z moich skupia dotyczące karty. Jeśli chcesz przeczytać kilka moich wcześniejszych postów, które zobaczysz, że 256 MB pamięci RAM to absolutne max musisz na karcie, gdy gra na dzisiejszej standardowej rozdzielczości 1280x1024 (1440x900, jeśli przy użyciu panoramiczny monitor). Na 1680x1050 lub 1920x1200 musisz 512mb. Ale jeśli karta jest niski, że w końcu GPU, RPO, vertex udziałów posiada 512MB pamięci RAM to nie ma sensu, jak karta nie będzie w stanie wyprodukować wystarczającej ilości pikseli itp móc gry na wyższych rozdzielczości, w pierwszej kolejności , więc wystarczy montażu barana do tego nie mają sensu whatsover wyjątkiem sprzedaży jako punkt niedoświadczenie ludzie zobaczą większej liczby i odpowiada za lepsze karty. Ram prędkości - Patrząc na kartę zobaczysz ten cytowany na skuteczne prędkości. To nie jest marketing. Ponieważ RAM na karcie jest kontrolowana równolegle (powiedzmy 2 banki 128mb każdy) musisz każdy bank działa na powiedzieć 700mhz ale działa razem, ponieważ nie mają one skuteczne prędkości 1400mhz lub 1.4GHz. Dla DX10 (Windows Vista) karta musisz być patrząc na: Wszystkie z powyższych za wyjątkiem potoków pixel i vertex rur. Architektoniczne zmiany karty mają teraz oznacza, że strumień cieniowania na karty tego typu to samo zadanie, że zarówno pixel i vertex rur rur zrobił. To ma jedną zaletę, że mając na uwadze, że w przed (na DX9 karty), gdy GPU jest świadczenie niektórych złożonych geometrii (przetwarzane przez Vertex rur) pikseli rur sobota bezczynności. Oznaczało to, że gra klatek może spowolnić ponieważ zawsze istniała disparagy między kwotą obu potoków pixel i vertex na karcie znajduje się zwykle więcej pikseli rur. Więc dla shaderów intensywnych renderowania karty może być uruchomiona gra dobrze, a potem nagle do klatek może spadek prawo w dół. Tak więc, mówiąc, bardziej strumień cieniowania masz lepiej. I tak, I'd jedzie na 8800 też.
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Powodem I sugerują, że 9600 jest strumień procesorów w wzorców uczynić absolutnie żadnej różnicy, a 9600 ławek niemal takie same jak w całym 8800 pokładzie.
"I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ". My System: 日夏子
|
|
| |||
| |||
| wzorców ARENT jak zabawa w gry i thats kiedy strumień procesorów są tam:) |
|
| |||
| |||
| Uh, co? Byłem odnosząc się do porównania wyników Gra badania.
__________________ "I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ". |
|
| |||
| |||
| ah myśli ci mówił o 3dmark i takie lol. Zalety i patrz z 9600 są one tanie i może być całkiem dobrze overclocked. Ale nadal uważam, że 8800 dostał je na brzegu. |
![]() |
|
| Zakładki |