rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Monitory i karty graficzne

Register

Underclocked GPU i Sugestie

Reply

Narzędzia wątku
Old 18 czerwca 2009, 02:23
Nowe państwa grupy

Cześć chłopaki, jestem nowym użytkownikiem forum, a od I've Been Looking do modernizacji mojego komputera trochę ostatnio, więc będę prawdopodobnie około tych forów trochę i wyłączanie.

Anyways, ostatnio (czyli ostatniego miesiąca lub dwóch) I've been getting dość frustracji z FPS w grach mogę grać. I nie możesz znaleźć mój komputer do wszystkiego, co złe ogólnej, ale wydaje się w sposób GPU jest za wszystko inne. Anyways Oto specyfikacją.

CPU: Intel Core 2 Quad Q6600 2,4 GHz
RAM: 3GB DDR2 @ 400MHz (powolny prawej)
Płyta główna: Acer MCP73PV
PSU: Brak danych w tym punkcie. (guessing 400 lub 500, ale im nie ma pewności)
GPU: Sapphire Radeon HD 3450 (razem z COMP)

Lately I've Been Looking do karty i na moment I've got naprawdę moje serce ustawić na nim. Anyways, że naprawdę nie jest problem. Przed uaktualnić mojego GPU, I was wondering, jeśli 20-40 FPS w bitwie lub intensywne 50-120 FPS w pomieszczeniu jest naprawdę wyników działalności HD3450 lub jeśli jest to underclocked, który doprowadza mnie do mojego następnego pytania / komentarza.

I stało się Everest Ultimate, i mieli go już jakiś czas, choć jeszcze nie zainstalował go. Anyways, I próbuje dowiedzieć się, w mojej płyty głównej Nazwa Everest dzisiaj, czekałem na mocy GPU i stwierdził, co następuje:

Zegar GPU 110 MHz (oryginalny: 600 MHz)
Zegar pamięci 252 MHz (oryginalny: 400 MHz)

Jest napisane "oryginalny 600 MHz i 400 MHz oryginalny". Czy to oznacza, że moje karty underclocked? Czy może jest to tylko prędkość należy uruchomić pulpicie?

Edycja: By the way, zasilanie, co Pan poleca w tym takielunek i 4890? Szybki jak mówi listy 700W ale nie wiem czy muszę, że dużo. Choć nie jestem całkiem pewien.
Old 18 czerwca 2009, 11:15
Grupa dawcy

Nie, to nie underclocked.

Z GPU i pamięci są różne obszary karty, a ich szybkość zegara jest inna, to jest zupełnie normalną.

Jak o Corsair 520HX dla PSU, nie moc, że kwestie, jak ludzie myślą, i nie należy potrzeba 700W anyway.
Reply

Register
Narzędzia wątku

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer Juice.