![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| |||
| |||
| Cześć chłopaki, jestem nowym użytkownikiem forum, a od I've Been Looking do modernizacji mojego komputera trochę ostatnio, więc będę prawdopodobnie około tych forów trochę i wyłączanie. Anyways, ostatnio (czyli ostatniego miesiąca lub dwóch) I've been getting dość frustracji z FPS w grach mogę grać. I nie możesz znaleźć mój komputer do wszystkiego, co złe ogólnej, ale wydaje się w sposób GPU jest za wszystko inne. Anyways Oto specyfikacją. CPU: Intel Core 2 Quad Q6600 2,4 GHz RAM: 3GB DDR2 @ 400MHz (powolny prawej) OS: Windows Vista 32-bit Płyta główna: Acer MCP73PV PSU: Brak danych w tym punkcie. (guessing 400 lub 500, ale im nie ma pewności) GPU: Sapphire Radeon HD 3450 (razem z COMP) Lately I've Been Looking do karty i na moment I've got naprawdę moje serce ustawić na nim. Anyways, że naprawdę nie jest problem. Przed uaktualnić mojego GPU, I was wondering, jeśli 20-40 FPS w bitwie lub intensywne 50-120 FPS w pomieszczeniu jest naprawdę wyników działalności HD3450 lub jeśli jest to underclocked, który doprowadza mnie do mojego następnego pytania / komentarza. I stało się Everest Ultimate, i mieli go już jakiś czas, choć jeszcze nie zainstalował go. Anyways, I próbuje dowiedzieć się, w mojej płyty głównej Nazwa Everest dzisiaj, czekałem na mocy GPU i stwierdził, co następuje: Zegar GPU 110 MHz (oryginalny: 600 MHz) Zegar pamięci 252 MHz (oryginalny: 400 MHz) Jest napisane "oryginalny 600 MHz i 400 MHz oryginalny". Czy to oznacza, że moje karty underclocked? Czy może jest to tylko prędkość należy uruchomić pulpicie? Edycja: By the way, zasilanie, co Pan poleca w tym takielunek i 4890? Szybki jak mówi listy 700W ale nie wiem czy muszę, że dużo. Choć nie jestem całkiem pewien. |
|
| |||
| |||
| Nie, to nie underclocked. Z GPU i pamięci są różne obszary karty, a ich szybkość zegara jest inna, to jest zupełnie normalną. Jak o Corsair 520HX dla PSU, nie moc, że kwestie, jak ludzie myślą, i nie należy potrzeba 700W anyway. |