rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Monitory i karty graficzne

Register

W nadchodzących Nvidia seria 9

Reply

Narzędzia wątku
Old 15 lutego 2008, 13:19
Grupa dawcy

Default W nadchodzących Nvidia seria 9

Więc czytałem w internecie, 9 serii wychodzi na 21 lutego, czy ktoś wie coś o tym? lub był co czytałem tylko wykonane, bo nie udało się znaleźć nic na ten temat na oficjalnej stronie internetowej Nvidia.

Także jeśli ktoś wie o jakichkolwiek specyfikacji z kart mogą także powiedzieć.

Dzięki

My System: Pierwsze OC

Procesor (y):
Intel E2180@2.85
Płyta główna:
Gigabyte GA-P35-DS3L
Pamięć RAM:
2x1GB OCZ PC2-9200 Reaper CL5
Karta graficzna (y):
Gainward ATI 3850
Karta dźwiękowa:
na pokładzie
Hard Drive (s):
Seagate Barracuda 7200.7 120GB
Optical Drive (s):
HITACHI DVD-ROM GD-2500
Case / PSU:
Corsair VX450
Chłodzenie:
AC freezer7 Pro, 2x80mm, 1x90mm, 1x120mm
Sieć / Internet:
na pokładzie / rzekomo 10Meg dziewicy kabla
Monitor (y):
Viewsonic Vx922; Viewsonic VE702m
Operating System (-y):
XP Home
Old 15 lutego 2008, 15:50
Grupa dawcy

Pogłoski obfitują w odniesieniu do 9800, ale jeżeli podejrzany jest specyfikacja niczego, aby przejść przez to będzie poważne kawałek zestaw dla graczy.

Co do wydania w tym miesiącu? Wątpię, ale to tylko opinia, a Słyszałem jeden marca data wydania bandied okolice. Znów jednak jest to tylko przypuszczenie.

Na zdjęciu poniżej ma być fabrycznie karta prasowa (stąd nie 3rd party producenta naklejki). Jak widać jest to podwójne gniazda i wygląda o wielkości do GTX, być może tad krótszy.

To najwyraźniej oparciu o rdzeń G92. Jeśli tak będzie posiadać 256-bitowy interfejs pamięci oraz zbudowany w technologii 65nm.

Ale jak to tworzone w podobny do 7950GX2 będzie mieć 2 i GPU, I'd zagrożenia, 1GB RAM (512MB na GPU), ponieważ więcej będzie RAM karty extortionately drogie.

Nvidia Europejskiej dyrektor nawet poszedł na rekord (biorąc pod uwagę ogromny kierowcy problemy z GX2), jak powiedzenie, że "mamy się uczyć od naszych błędów". Więc miejmy nadzieję, karta będzie działać w celu jego pełnego potencjału prosto z pudełka.

-Kanoakavirus

My System: Zoomy

Procesor (y):
E8400@3.6ghz (400x9) @ 1.15v
Płyta główna:
Asus P5K Premium
Pamięć RAM:
2GB Dominator 8500
Karta graficzna (y):
BFG 8800GT
Karta dźwiękowa:
Xfi Extremegamer
Hard Drive (s):
3.35TB wew składowania. 2TB int składowania
Optical Drive (s):
LG GGC H20L
Case / PSU:
Enermax 720w
Chłodzenie:
AC7
Sieć / Internet:
Monitor (y):
245B, 931B (Samsung)
Operating System (-y):
Vista 32P
Old 15 lutego 2008, 16:29
Grupa dawcy

brzmi dobrze, jakiś pomysł na ceny?
Old 15 lutego 2008, 17:02
Grupa dawcy

I'd zgadnąć, biorąc pod uwagę pricepoint w GT i GTS, około £ 300 - £ 350.

-Kanoakavirus
Old 15 lutego 2008, 17:52
Grupa dawcy

I nie myśl jednej z tych kart, kiedy mój nowy rig posortowane, choć będę musiał sprzedać mój dom sobie na to pozwolić.

I nawet nie własny dom ..

My System: = /

Procesor (y):
AMD 64x2 6000 +
Płyta główna:
Asus M2N32 SLI DELUXE WIFI
Pamięć RAM:
Corsair XMS2 DDR800 CL4 2048MB
Karta graficzna (y):
BFG 8800GTS 320MB OC2
Karta dźwiękowa:
Onboard
Hard Drive (s):
2x36gb RAID0 / 200 GB / 500GB
Optical Drive (s):
CDRW + DVD-RW [dwuwarstwowych]
Case / PSU:
CM Stacker832 / Silverstone DA750
Chłodzenie:
Zalman CNPS9700NT
Sieć / Internet:
dual Gigabit / 20MB Kabel
Monitor (y):
19 "HannsG
Operating System (-y):
XP Pro 32bit
Old 15 lutego 2008, 18:42
Grupa dawcy

I naprawdę uważasz, że masz do orzechów spędzić ceny konsoli na kartę graficzną. To nie prawo lub błędne stwierdzenie, tylko opinia. A potem you've got cena monitora, aby pokazać karty wyników we wszystkich jego chwałę, a następnie procesora tak nie będzie wąskie gardło, a następnie Mobo ......

It just makes me wonder, jak nieoszczędne koderów z PC Games naprawdę jesteś. To znaczy patrzeć na PS3 architektury; DX9! i że to może działać graficznie-superb tytułów gier w rozdzielczości HD. Jeśli zastanawiasz się, 360 ma ujednoliconej architektury DX10 (uprzejmości amd) zamieszkuje w jej bebech.

-Kanoakavirus
Old 16 luty 2008, 00:34
Grupa dawcy

i odmówić spędzić równa lub większa niż połowa kosztów całego urządzenia. Spędziłem dobre 600 dolarów na moim rig i dodanie karty równa jej cena jest zupełnie niedorzeczne inwestycji. danej karty mogą również utrzymywać się maszyny, ale delikatną równowagę cen w porównaniu do ogólnej wydajności jest napowietrzane.

1 element maszyny nigdy nie powinien podwójnie kosztów całego rzeczą.

Dlatego też odmówić i kupić takie karty, aż cena spadnie do około 250 i poniżej. Nie będę nawet myśleć o 9800 jako opcja. I'm going straight na 8800gt 512mb i przy niej. jest to trudne, wystarczy pochodzących ze środków pieniężnych na krwawe rzeczy. ale przynajmniej będzie dodać nową bunghole do każdej gry i rzucać na niego.

to ekscytujące, że nowe karty z większą moc przetwarzania grafiki wychodzi. Alex, ale jak podkreślił, to pozostawiając resztę technologii tyle. wymaga, aby monitor zdolnych do przenoszenia pełnej graficznej jakości, wymagające maszyny, które nie spowalniają karty, gry i decydenci nie czyni go łatwiejszym dla nas ...

I've niemal całkowicie zrezygnował na następujące advents w technologii kart graficznych, ponieważ łatwiej mi tylko kupić nieco "starszymi" technologia, która wykonuje niemal równie bosko. to bardzo prawdopodobne jest natomiast, że muszę przed uaktualnieniem z 8800gt.

My System: Ezechiela

Procesor (y):
Intel Core 2 Duo E6750 2.66GHz
Płyta główna:
MSI P-35 Neo Combo chipsetem
Pamięć RAM:
2 koncerty G. Skill DDR2 800MHz
Karta graficzna (y):
BFG NVIDIA GeForce 9800gtx + 512mb
Karta dźwiękowa:
Creative 7.1 soundcard
Hard Drive (s):
160 kabriolet SATA dysk Western Digital
Optical Drive (s):
ASUS CD-ROM 16x DVD-RW combo drive
Case / PSU:
CoolerMaster przypadku Antec Earthwatts 500W
Chłodzenie:
3x stanie 120 fanów, 1 zasobów procesora wentylator
Sieć / Internet:
Brighthouse Kabel 1MB / s
Monitor (y):
22 calowy panoramiczny Samsung
Operating System (-y):
Windows XP Pro SP2
Old 16 lutego 2008, 01:34
Grupa dawcy

SLI w pudełku. 8800GT/GTS będzie utrzymanie jej przełożonego co najmniej przez następne pół roku.
"I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ".

My System: 日夏子

Procesor (y):
Core 2 Duo E6400 2.13 -> 3.01ghz
Płyta główna:
MSI P6N SLI Platinum LGA 775
Pamięć RAM:
2GB Patriot Extreme Performance
Karta graficzna (y):
PNY 8800GTS 320MB
Karta dźwiękowa:
Sound Blaster Xtremegamer 7,1
Hard Drive (s):
80GB + 500GB
Optical Drive (s):
2x SATA
Case / PSU:
Antec 900 + 620W Aerocool zeroDBA
Chłodzenie:
4x yate-120mm + 200mm Loon górę
Sieć / Internet:
Qwest
Monitor (y):
Dell 22 "S2209W (1920x1080)
Operating System (-y):
Windows XP + 7
Old 16 lutego 2008, 01:49
Grupa dawcy

Hmm, trochę zbyt wiele dla mnie to, nawet dla mojej excesivly drogie budować. Czy tylko wydać około £ 200 znaków na karcie dla mojej budować, atleast mogę dostać dobry 8800 do tego.
Old 16 lutego 2008, 02:16
Grupa dawcy

Co mi się to dziwne, że chociaż mają one 2 GPU, mogą one tylko górę 8800 Ultra o 30%, tak Słyszałem. Mogę tylko z korzyścią dla posiadający jedną kartę, jeśli chcesz SLI im tak wysokie, jak można go (quad teraz?), Ponieważ poprzednia karta x (maks. sloty - 1) zawsze będzie go pobić.
"I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ".
Reply

Register

Zakładki