rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Monitory i karty graficzne

Register

Wentylator VGA Sounds Like a Buzzsaw!

Reply

Narzędzia wątku
Old 23 kwietnia 2009, 08:49
Nowe państwa grupy

Default Wentylator VGA Sounds Like a Buzzsaw!

Hi, I'm new na forum i przepraszamy z góry na pukanie do drzwi z problemem.
Nie jest to nowy problem z tego, co rozumiem ...
Niedawno zakupiła "refurbished" HP Pavilion pulpicie który wszedł z Nvidia 9500GS.
Wentylator na tej karcie emituje bardzo głośny hałas Buzzsaw chwilami, które znam, jest nieprawidłowa (i wspólne z tej karty). Nie było trudno zidentyfikować źródło hałasu.
Nie będę kontakt HP do czynienia z tym, I've przeczytaj o wadliwe i gorsze zastąpienie karty, które inni otrzymali HP przy wyborze tej trasy.
Zamiast .... I wolisz fizycznie zastąpi fan myself.
Problem: Mam diabeł do czasu zlokalizowania wentylatora (lub chłodzenia), że list zgodności z Nvidia 9500GS.
Wiem (z licznymi wyszukiwań), że wadliwe wentylator na NvidiaGS jest dobrze udokumentowany problem. Prawie wszystkie sugestie na innych forach dotyczą "Kontakt z HP i they'll pomóc" odpowiedzi. Jak już wspomniałem, będę naprawdę wolimy nie do tej trasie.
Jestem optymistą, że ktoś tutaj może mi w kierunku kompatybilnym wtórnym lub wentylator układu chłodzenia do rozwiązania tego problemu na 9500GS.
Zgodność jest mój podstawowy problem.
Jeżeli którykolwiek z rodzaju ludzie tutaj mogą sterować do mnie we właściwym kierunku byłbym najbardziej docenia.
Dziękujemy!
Old 23 kwietnia 2009, 17:06
Grupa dawcy

Wziąłbym tylko okładki startu, środek wentylatora z taśmy środka. Jest to prawdopodobnie standardowy 80mm wentylatora.
"I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ".

My System: 日夏子

Procesor (y):
Core 2 Duo E6400 2.13 -> 3.01ghz
Płyta główna:
MSI P6N SLI Platinum LGA 775
Pamięć RAM:
2GB Patriot Extreme Performance
Karta graficzna (y):
PNY 8800GTS 320MB
Karta dźwiękowa:
Sound Blaster Xtremegamer 7,1
Hard Drive (s):
80GB + 500GB
Optical Drive (s):
2x SATA
Case / PSU:
Antec 900 + 620W Aerocool zeroDBA
Chłodzenie:
4x yate-120mm + 200mm Loon górę
Sieć / Internet:
Qwest
Monitor (y):
Dell 22 "S2209W (1920x1080)
Operating System (-y):
Windows XP + 7
Old 24 kwietnia 2009, 06:30
Nowe państwa grupy

Cytat:
Originally Posted by Carbon View Post
Wziąłbym tylko okładki startu, środek wentylatora z taśmy środka. Jest to prawdopodobnie standardowy 80mm wentylatora.
Dzięki.
Średnica wentylatora jest nieco nietrafne. Ja jestem bardziej ze śrubą-otwory, które posiadają wentylator montażu na miejscu oraz ograniczoną ilość miejsca muszę pracować.
Znowu ... zgodności jest mój podstawowy problem z zainstalowanie wtórnym wentylator jako zaradzić.
Obecny (uszkodzone) wentylator montaż fortepian kształcie (nie, że jest to ważne).
Old 25 kwiecień 2009, 01:32
Członek grupy

Czy nie łatwiej po prostu kupić inną kartę graficzną i walnięcie, że? Nie ma szansę można dostać ono błędne i kończy się z knackered następnie karty.

Fortepian kształcie bitowe widać nie ma wentylatora, tylko innej części układu chłodzenia. Po zrobieniu tego startu, będzie można zobaczyć wentylatora. Ten bit jest dla stylu i zwykle do bezpośrednich powietrza w określonym kierunku. Wentylator wygląda całkiem małych i prawdopodobnie trudno znaleźć zastępstwo lub 3rd party, ale nie jestem ekspertem w znalezieniu bitów tak.

To naprawdę byłoby łatwiej kupić nową kartę graficzną i zainstalować, że dużo łatwiej.
Old 26 kwiecień 2009, 06:33
Grupa dawcy

Myślę, że węgiel trafia bardziej na miejscu, że można po prostu wymienić sam wentylator, pozostawiając podstawy w miejscu.

W każdym razie przed kupnem czegokolwiek byłoby warto sprawdzić nie tylko luźne drutu dangling nieznacznie w pobliżu wentylatora.
Miałem to na mój nowy budować, a brzmiało to dokładnie tak samo, jak można opisać.

Warto sprawdzić

My System: FordyPC

Procesor (y):
Quad Q6600 Kentsfield 2,66 @ 3.45GHz
Płyta główna:
Asus P5Q / L PRO (Intel P43, ICH10)
Pamięć RAM:
PNY XLR8 4GB @ 1066MHz
Karta graficzna (y):
PNY nVidia GeForce 9400 GT 512MB
Karta dźwiękowa:
Hard Drive (s):
Seagate HDBarracuda 1x 1 TB 1x 250GB
Optical Drive (s):
LG (HD) GGCH20L / LG GH22NP20AUAA50B
Case / PSU:
Antec Sonata III 500W & Earthwatts
Chłodzenie:
Zasób
Sieć / Internet:
Gigabit LAN, FireWire & WG111v2
Monitor (y):
2 x Acer P193WAd
Operating System (-y):
XP PRO x86/XP PRO x64/Win7 RC1 x64
Old 26 kwiecień 2009, 07:13
Nowe państwa grupy

Dzięki chłopaki. Było zdecydowanie nie drutów lub przeszkody powodują hałasu.
I nakazał lepsze karty od Newegg .... powinny być tu w połowie tygodnia.
Dziękujemy za wkład! ... i strzeżcie się 9500GS wiele zgłosiło samym defektem i HP już zdaje sobie z tego sprawy, kiedy zgłoszono problem (od karty wraz z fabryki wybudowany HP).
Pudełko jest nadal na gwarancji, ale wolisz zająć siebie (z wielu powodów).
Reply

Register

Zakładki