![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| |||
| |||
| Hi, I'm new na forum i przepraszamy z góry na pukanie do drzwi z problemem. Nie jest to nowy problem z tego, co rozumiem ... Niedawno zakupiła "refurbished" HP Pavilion pulpicie który wszedł z Nvidia 9500GS. Wentylator na tej karcie emituje bardzo głośny hałas Buzzsaw chwilami, które znam, jest nieprawidłowa (i wspólne z tej karty). Nie było trudno zidentyfikować źródło hałasu. Nie będę kontakt HP do czynienia z tym, I've przeczytaj o wadliwe i gorsze zastąpienie karty, które inni otrzymali HP przy wyborze tej trasy. Zamiast .... I wolisz fizycznie zastąpi fan myself. Problem: Mam diabeł do czasu zlokalizowania wentylatora (lub chłodzenia), że list zgodności z Nvidia 9500GS. Wiem (z licznymi wyszukiwań), że wadliwe wentylator na NvidiaGS jest dobrze udokumentowany problem. Prawie wszystkie sugestie na innych forach dotyczą "Kontakt z HP i they'll pomóc" odpowiedzi. Jak już wspomniałem, będę naprawdę wolimy nie do tej trasie. Jestem optymistą, że ktoś tutaj może mi w kierunku kompatybilnym wtórnym lub wentylator układu chłodzenia do rozwiązania tego problemu na 9500GS. Zgodność jest mój podstawowy problem. Jeżeli którykolwiek z rodzaju ludzie tutaj mogą sterować do mnie we właściwym kierunku byłbym najbardziej docenia. Dziękujemy! |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Wziąłbym tylko okładki startu, środek wentylatora z taśmy środka. Jest to prawdopodobnie standardowy 80mm wentylatora.
"I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ". My System: 日夏子
|
|
| |||
| |||
| Cytat:
Średnica wentylatora jest nieco nietrafne. Ja jestem bardziej ze śrubą-otwory, które posiadają wentylator montażu na miejscu oraz ograniczoną ilość miejsca muszę pracować. Znowu ... zgodności jest mój podstawowy problem z zainstalowanie wtórnym wentylator jako zaradzić. Obecny (uszkodzone) wentylator montaż fortepian kształcie (nie, że jest to ważne). |
|
| |||
| |||
| Czy nie łatwiej po prostu kupić inną kartę graficzną i walnięcie, że? Nie ma szansę można dostać ono błędne i kończy się z knackered następnie karty. Fortepian kształcie bitowe widać nie ma wentylatora, tylko innej części układu chłodzenia. Po zrobieniu tego startu, będzie można zobaczyć wentylatora. Ten bit jest dla stylu i zwykle do bezpośrednich powietrza w określonym kierunku. Wentylator wygląda całkiem małych i prawdopodobnie trudno znaleźć zastępstwo lub 3rd party, ale nie jestem ekspertem w znalezieniu bitów tak. To naprawdę byłoby łatwiej kupić nową kartę graficzną i zainstalować, że dużo łatwiej. |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Myślę, że węgiel trafia bardziej na miejscu, że można po prostu wymienić sam wentylator, pozostawiając podstawy w miejscu. W każdym razie przed kupnem czegokolwiek byłoby warto sprawdzić nie tylko luźne drutu dangling nieznacznie w pobliżu wentylatora. Miałem to na mój nowy budować, a brzmiało to dokładnie tak samo, jak można opisać. Warto sprawdzić
|
| |||
| |||
| Dzięki chłopaki. Było zdecydowanie nie drutów lub przeszkody powodują hałasu. I nakazał lepsze karty od Newegg .... powinny być tu w połowie tygodnia. Dziękujemy za wkład! ... i strzeżcie się 9500GS wiele zgłosiło samym defektem i HP już zdaje sobie z tego sprawy, kiedy zgłoszono problem (od karty wraz z fabryki wybudowany HP). Pudełko jest nadal na gwarancji, ale wolisz zająć siebie (z wielu powodów). |
![]() |
|
| Zakładki |