rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Monitory i karty graficzne

Register

Karta wideo

Reply

Narzędzia wątku
Old 26 czerwca 2007, 03:23
Członek grupy

Default Karta wideo

Jak mogę sprawdzić, jakie mam karty graficznej?
Old 26 czerwca 2007, 03:34
Grupa dawcy

Default Karta wideo

Można otworzyć sprawy i mają nosey.

Można kliknąć przycisk "start", a następnie "Uruchom", a następnie wpisz: dxdiag. Kliknij przycisk "OK", następnie kliknij na "wyświetlaczu" tab.

Można kliknąć przycisk "start" kliknij prawym klawiszem myszy na "Mój komputer", a następnie kliknij przycisk Właściwości. Wybierz "sprzętu" kartę, na liście, gdy mówi "wyświetlacz adapter" wystarczy kliknąć Ponadto znak (+).

Możesz również kliknąć przycisk "start" a następnie kliknąć przycisk "Panel sterowania", a następnie kliknąć przycisk "Wygląd i kompozycje", a następnie wybierz "Wyświetl".

-Kanoakavirus

My System: Zoomy

Procesor (y):
E8400@3.6ghz (400x9) @ 1.15v
Płyta główna:
Asus P5K Premium
Pamięć RAM:
2GB Dominator 8500
Karta graficzna (y):
BFG 8800GT
Karta dźwiękowa:
Xfi Extremegamer
Hard Drive (s):
3.35TB wew składowania. 2TB int składowania
Optical Drive (s):
LG GGC H20L
Case / PSU:
Enermax 720w
Chłodzenie:
AC7
Sieć / Internet:
Monitor (y):
245B, 931B (Samsung)
Operating System (-y):
Vista 32P
Old 30 czerwca 2007, 07:46
Członek grupy

Default Karta wideo

Zgodnie z Sam's post - w jaki sposób mogę powiedzieć, czy moja karta graficzna jest zgodna DirectX 9?
Nie mogę powiedzieć z DirectX Diagnoza ...

I've just kupił grę komputerową, która DirectX 9 karta graficzna zgodna jako jednego z wymogów, których myślałem, że moja była, ale gdy próbuję załadować grę, pojawia się komunikat o błędzie:
"Twoja karta graficzna nie obsługuje cieniowania pikseli", a następnie zamyka.

Czy po prostu zmarnowane pieniądze?
Old 30 czerwca 2007, 08:14
Grupa dawcy

Default Karta wideo

To więcej niż prawdopodobieństwo, że DX9 karty, ale może nie obsługiwać danego revison z cieniowania pikseli.

Co karty modelu?

-Kanoakavirus
Old 30 czerwca 2007, 08:24
Członek grupy

Default Karta wideo

Jest to Intel 82865G - I've just zrobić kilka kopanie, chociaż Intel stronie mówi, że "jest zgodny z wersjami Microsoft * DirectX * do 9.0." Gra (Rise & Fall) ma odczytu do mnie, że mogą mieć dostęp tylko do tych po zainstalowaniu gry, które mówi, że "Intel 810/815 i 845/865 chipsety nie spełniają minimalne wymagania, aby uruchomić program. Program wymaga karty, która obsługuje sprzętowe T & L (Transform i oświetlenie), i tych chipsetów Intel nie posiadają wymaganych DirectX funkcje niezbędne do uruchomienia gry. "

Bardzo hacked off z Midway - oczywiście, że teraz I've otwarcia gry, nie mogę go z powrotem do sklepów, nawet jeśli mój komputer i system był zgodny z wymogami jak stwierdzono na odwrocie opakowania.
Old 30 czerwca 2007, 14:13
Grupa dawcy

Default Karta wideo

Cytat:
Originally Posted by JoFo View Post
Jest to Intel 82865G - I've just zrobić kilka kopanie, chociaż Intel stronie mówi, że "jest zgodny z wersjami Microsoft * DirectX * do 9.0." Gra (Rise & Fall) ma odczytu do mnie, że mogą mieć dostęp tylko do tych po zainstalowaniu gry, które mówi, że "Intel 810/815 i 845/865 chipsety nie spełniają minimalne wymagania, aby uruchomić program. Program wymaga karty, która obsługuje sprzętowe T & L (Transform i oświetlenie), i tych chipsetów Intel nie posiadają wymaganych DirectX funkcje niezbędne do uruchomienia gry. "

Bardzo hacked off z Midway - oczywiście, że teraz I've otwarcia gry, nie mogę go z powrotem do sklepów, nawet jeśli mój komputer i system był zgodny z wymogami jak stwierdzono na odwrocie opakowania.
Z tego, co już wprowadzone powyżej Jo, you dont have dedykowane karty lecz zintegrowana grafika chipsetu na płycie głównej.

Midway również robić to, co każdy inny twórca gry i nie cytując spec absolutne minimum potrzebne do uruchomienia gry, więc zwiększenie sprzedaży.

Tak, wygląda musisz Shader Model 3.0. Czy spojrzał na aktualizację sterownika do chipsetu? Jeśli już masz najnowszą.

-Kanoakavirus
Old 1. lipca 2007, 15:11
Członek grupy

Default Karta wideo

Cytat:
Originally Posted by alex
Z tego, co już wprowadzone powyżej Jo, you dont have dedykowane karty lecz zintegrowana grafika chipsetu na płycie głównej.
Ah - Widzę - że prawdopodobnie brzmi prawo (kupił komputer z Dell 2 lata temu i tak, i, z wyjątkiem zastępująca dysk twardy gdy poszedł Fritz, faktycznie nie mam nic do niego dodane)

Cytat:
Originally Posted by alex
Czy spojrzał na aktualizację sterownika do chipsetu? Jeśli już masz najnowszą.
Nadanie mu go, ale z tekstu na stronie Midway, I'm not going to wytrzymać wiele nadziei.

<ETA-Nope Windows mówi, że mają najbardziej aktualne sterowniki dla device...>

Ach, dobrze - ewentualnie karta video to (choć pretensje zakupu karty wideo do gry zł ....) 8 gry - o ile będzie nowa karta może prowadzić do kosztów?
Old 1. lipca 2007, 16:15
Grupa dawcy

Default Karta wideo

Aby odtworzyć, że gra?

A serii 6600 to karta grzywny 'Bout 40 funtów (ish)

-Kanoakavirus
Old 2 lipca 2007, 10:59
Członek grupy

Default Karta wideo

Hmmm ... Ma o tym myśleć - £ 40 do £ 8 grać gra dźwięki tad drogie ... (oszczędność na nasz ślub, więc wszystkie wydatki są ściśle monitorowane!) może utrzymać grę na jakiś czas, ale i zobaczyć, czy mogę uzyskać żadnych innych, które wymagają modernizacji karta graficzna ...
Dziękujemy za pomoc! : o
Old 2 lipca 2007, 11:15
Grupa dawcy

Default Karta wideo

Nie ma problemu JoFo.

Anytime. :)

-Kanoakavirus
Reply

Register

Zakładki