rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Monitory i karty graficzne

Register

Video Card, wyłącza po OC?

Reply

Narzędzia wątku
Old 9 lutego 2008, 16:52
Członek grupy

Default Video Card, wyłącza po OC?

Hej, podkręcona moja karta graficzna w zeszłym tygodniu i po robiłem, mogę ustawić ATItool założyć i załadować profilu OC na starcie. Teraz, kiedy otwarty program, który włącza mój fan VideoCard, wentylator przechodzi na 2 sekundy a następnie wyłącza się wraz z moim monitorze. Potem muszę ponownie swój komputer. Any help? moje punkty przywracania systemu także dont działa z jakiegoś powodu, więc i cant użyć. kiedy Przywróć mój komputer to włącza się i mówi, że nie.
Old 9 lutego 2008, 18:48
Grupa dawcy

i dunno, jak to wytłumaczyć, dlaczego Twoje punkty przywracania systemu nie działa. ale potrafią wyjaśnić, dlaczego karty wideo gaśnie wraz z monitorem. zdajesz sobie sprawę, że do podkręcania, to dajemy karty więcej napięcia, prawda?

Jeśli używasz tego samego zasilacza dostarczonego wraz z komputerem, znalazłeś swój problem. zapas nie jest wystarczająco silne, aby poradzić sobie z obciążeniem.

Don't bother przywracanie komputera ponieważ już nie pomoże i tak.

My System: Ezechiela

Procesor (y):
Intel Core 2 Duo E6750 2.66GHz
Płyta główna:
MSI P-35 Neo Combo chipsetem
Pamięć RAM:
2 koncerty G. Skill DDR2 800MHz
Karta graficzna (y):
BFG NVIDIA GeForce 9800gtx + 512mb
Karta dźwiękowa:
Creative 7.1 soundcard
Hard Drive (s):
160 kabriolet SATA dysk Western Digital
Optical Drive (s):
ASUS CD-ROM 16x DVD-RW combo drive
Case / PSU:
CoolerMaster przypadku Antec Earthwatts 500W
Chłodzenie:
3x stanie 120 fanów, 1 zasobów procesora wentylator
Sieć / Internet:
Brighthouse Kabel 1MB / s
Monitor (y):
22 calowy panoramiczny Samsung
Operating System (-y):
Windows XP Pro SP2
Old 9 lutego 2008, 20:13
Grupa dawcy

To albo podkręcona to zbyt wiele i monitor gaśnie, ponieważ karta jest zamykany.

Przywracanie systemu jest procedura oprogramowania. Overclocking jest procedura sprzętu, będą miały żadnego wpływu na siebie.
"I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ".

My System: 日夏子

Procesor (y):
Core 2 Duo E6400 2.13 -> 3.01ghz
Płyta główna:
MSI P6N SLI Platinum LGA 775
Pamięć RAM:
2GB Patriot Extreme Performance
Karta graficzna (y):
PNY 8800GTS 320MB
Karta dźwiękowa:
Sound Blaster Xtremegamer 7,1
Hard Drive (s):
80GB + 500GB
Optical Drive (s):
2x SATA
Case / PSU:
Antec 900 + 620W Aerocool zeroDBA
Chłodzenie:
4x yate-120mm + 200mm Loon górę
Sieć / Internet:
Qwest
Monitor (y):
Dell 22 "S2209W (1920x1080)
Operating System (-y):
Windows XP + 7
Old 9 lutego 2008, 20:14
Członek grupy

Wiem, że przywracanie systemu i OC nie mają nic ze sobą, ale im powiedzieć, że tak, że ludzie wont tell my przywrócić mój komputer.

Czy tak przedstawić moje karty z powrotem do domyślnych. Ilekroć włączam ATItool bałagan dzieje
Old 9 lutego 2008, 20:20
Grupa dawcy

ktoś z mózgiem, aby pomóc Ci rozwiązać ten problem nigdy nie powiedzieć, aby przywrócić komputer, gdy jest to wyraźnie związanych ze sprzętem. odinstalować Narzędzie ATI. następnie ponownie go zainstalować i otworzyć ją ponownie. nie może dokonywać bałagan ponownie, jeśli go odinstalować ponieważ usuwa wszystkie ustawienia overclockingu możesz mieć wykonane i masz zaczynać od zera.
Old 9 lutego 2008, 20:33
Członek grupy

hej. dzięki! działa dobrze.
Old 9 lutego 2008, 20:40
Grupa dawcy

Glad to hear it. po prostu być bardziej ostrożni następnym razem zdecydujesz się na overclocking.
Reply

Register

Zakładki