![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| |||
| |||
| Witaj Mam ASUS P5VDC-MX płyty głównej. Ma 2 DDR1 i 2 sloty pamięci DDR2 na nim. Poniżej znajdują się linki do specyfikacji: Oficjalna strona: Łącze Inne (Lista Maks. Pojemność pamięci RAM): Łącze Do niedawna miałem 2 512mb DDR1 mogę się 2 DDR1 szczelin. Ja niedawno zakupione 2 paluszki z (rzekomo) ULTRA 1024MB PC4200 533MHz DDR2 z tigerdirect.com, jest tu element link: Łącze Tak szybko jak uruchomić mój komputer zauważyłem, że mój bios wymienionych całego systemu w 1024MB pamięci RAM. I załadowany w systemie WinXP oraz właściwości mówi 1.00GB. I pobiegł belarc Doradca i mówi: Slot "DIMM0" ma 512 MB (numer seryjny SerNum0) Slot "DIMM1" ma 512 MB Kolejną rzeczą o tym dziwne jest, że naklejka na każdym trzymać brzmi: Ultra DDR2 2048mb Pc4200 533MHz (2 x 1024MB). Ten sam opis jest na zewnątrz opakowania oni cali Patrząc na każdy kij, wydaje się, że są one 2GB każdy, nawet jeśli pakiet mówi 2GB pogrubione pismo na ten temat, wraz z "Ultra DDR2 2048mb Pc4200 533MHz (2 x 1024MB)". Am I missing ustawienia czy coś? I na pewno się je w 2 sloty pamięci DDR2, gdyż byłoby to technicznie niemożliwe, aby umieścić je na te DDR1. Każdy stronie Ive patrzył się na Mobo specyfikacją mówi obsługuje max 2GB. Każda pomoc będzie greatly appreciated. Och, a także system Windows wydaje się podjęcie FOREVER załadować teraz. Mam czekać około 2-4 minut, podczas gdy XP "scrollbar" będzie dla systemu Windows do załadowania. |
|
| |||
| |||
| Czy DDR1 kije nadal? Myślę, że nie można korzystać z DDR1 i DDR2 w tym samym czasie. Spróbuj usunąć stare barana i zobaczyć co się dzieje.
__________________ HI:) |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Odludzie są jednym GB każdy. Po prostu mówi 2 na nich, ponieważ pochodzą one wiązane razem 2x1024.
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Jak wspomniano powyżej, można uruchomić tylko DDR LUB DDR2, usuń DDR paluszków, jeśli jeszcze nie.
Następnie spróbuj usunąć 1 trzymać z DDR2 rzeczy i zobaczyć, czy coś zmienia, jeśli nic się nie zmieni, że wprowadzone z powrotem na drążek i usunąć inne, czy coś zmienić? albo jeśli zmiany, spróbuj zmianę pałeczki do innych gniazda pamięci DDR2 i powtórzyć. Dzieje się tak, ponieważ to może być uszkodzony RAM Stick lub wadliwego gniazda pamięci (to się stało w mojej młodszych braci płyta) My System: Pierwsze OC
|
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Odludzie będzie 1GB każdym połączeniu, gdy wystąpi łącznie 2GB. Podobnie jak inni powiedzieli nie można korzystać z pamięci DDR i DDR2 razem tak będziesz musiał usunąć stare DDR RAM.
|
| Zakładki |