![]() |
| |||||||
| Регистрация | Карта Spy | Държава Списък | Дарения | Търся | Днешната Постове | Марк Форуми Прочети | Форум Правила |
|
![]() |
| | Нишка Инструменти |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Миналата седмица имах четири часа OS, инсталирани на моя главния компютър - Глупаво наистина, ако знаеш какво искам да кажа, но това е само един, който е достатъчно силен да тече XP, Vista, Win 7 32, и спечели 7 64. Никога не съм се ERD командващ за пускане на твърдия диск - един експеримент за по-късна време може би. Както бях Скачаща върна една от предвидените в 7 и Win XP (Vista продължи само един час BTW) и след това се взривил. Рестартирайте отидете в Win 7 и инсталирате някои шофьори - шофьорите не успя, но това е друг проблем. Върнах в XP Отидох до уеб сайт търсим някои драйвери за Win 7 32 битов, бях в XP като нормални и когато излезе на XP за да отидете на Win 7 32 F1 ред дойде. Странно, но отидох в и погледна към задвижвания, времето, OC (OverClocking) настройка всичко изглеждаше наред. Чрез грешка (XP е по подразбиране OS в багажника Меню) I нека XP товар. Аз използвате програма, наречена Задайте Affintiy II, когато системата стартира (малко бавно по пътя) на афинитет prgram не е в тавата. Така че отивам да се започне и кликнете на програмата, тя няма да се пуска .... наистина странно. Аз отворете Device Manager и кликнете на процесора, само един процесор. А защо само един процесор? (Това е Intel Q6600@3.04 GHz, четири процесора). Първото нещо, което дойде на ум (не направя това, което трябва да направите) е, че може би най-драйвер за процесора е корумпиран. И тъй като добре потребител (а не техно) I стартирате MS обновена програма. Рестартирай, все още само един процесор не четири! Така че аз излизам в мрежата и направи търсене на информация относно XP защо не вижда многопроцесорен. Нищо не си струва да споменем показва нагоре с изключение на сервизен пакет от МС. Аз изтеглите сервизния пакет и се опитайте да я инсталирате, тя няма да се инсталира, защото е по-големи, отколкото SP 3 имам инсталиран. Аз съм все още в DOH! режим, аз все още не са опитвали един от Win 7 инсталира. Така че следващия тъпо нещо беше Сложих си обратно седмица стария имидж на XP на SSD и да видим какво ще стане. Не е много умно сега не мога да вляза в Win 7 дялове без преинсталирането на Win 7 32 (Тя има Dual Boot Manager не 64-битов). Не е добре само един процесор, така че да реши да преинсталирате XP и разпръсвам на Win 7 прегради. DOH! е много силно в този момент. Все още само един процесор, а сега имам заличава моя Win 7 инсталира .... Следваща отивам ASUS и погледнете в Често задавани въпроси за моята дънната платка. Нищо, аз гледам на BIOS актуализации, има две има по-нова от тази, имам инсталиран, когато си купих на дънната платка. Интересното част от описание беше - "Актуализация за многопроцесорни процесора на!" Така че аз го изтеглите и флаш на BIOS. След светкавицата, системата се рестартира и да получа F1 ред, както обикновено. Така че отивам при задаване на дата и смушкване около в BIOS. Знаеш ли каква е цената на ACPI ли? Разширено интерфейс за конфигуриране и захранване? Uhhh - Не! Аз правя сега, ако е забранено тогава дънната платка и на операционната система не може да comminicate за процесор. В OS поема има само един процесор и дънна платка (чрез BIOS), не казвам на OS е налице Duo или Quad процесор инсталиран. Той също така контролира мощност настройки за процесор. Ако бях променяте напрежението на процесора бих забелязал нещо беше сбърквам веднага, но аз не ощипвам напрежение след унищожаване на една perfictally добра P4. Така че моралните към тази публикация е да не бъде в DOH! готовност за отстраняване на проблеми, когато вашите хардуерни проблеми. Ако бях на започна един от Win 7 инсталира и проверени в диспечера на устройствата ще има известно, че не е проблем, но OS хардуерен проблем. И ако имате многопроцесорни дънната платка и по някаква причина той reverts към нормалния еднопроцесорен погледнем в ACPI преди дела на DOH! Сега Защо Снимах се за ACPI стане с увреждания? Имам theroy - Скачаща от 7 до Win Vista към XP около един път на час за по-голямата част от деня се някак повреден на BIOS настройки. След една-две седмици, когато работата ми натоварване капките почти Имам резервни SSD че аз отивам да инсталирате всичките три OS следва отново и да видим дали мога да дублира проблем. А твърди lession но тогава добрите usuall са. :)
![]() |
|
| Маркери |
Подобни Конци | ||||
| Нишка | Нишка Начално | Форум | Отговори | Последно мнение |
| ACPI грешка при инсталиране на нови овен | cammochris | Процесори, дънни платки & RAM | 4 | 24 Авг 2008 14:03 |
| Нишка Инструменти | |
| |