![]() |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Minulý týden jsem měl čtyři OS instalované na mém Hlavní počítače - Holka, pokud opravdu víte, co myslím, ale to je pouze jeden, který je dostatečně silný, aby spustit XP, Vista, Win 7 32 a Win 7 64. Nikdy jsem se dostat ERD Commander běžet na pevném disku - experiment pro pozdější době možná. Každopádně jsem byl kypící zpět vyšel v 7 a Win XP (Vista trvala hodinu BTW) a pak ji vyhodili do vzduchu. Restart jít do Win 7 a instalovat nějaké ovladače - ovladače se nezdařila, ale to je jiný problém. Vrátil se k XP Šel jsem na webových stránkách hledá některé ovladače pro Win 7 32 bit, byl jsem v XP jako obvykle a když jsem vyšel z XP jít na Win 7 32 F1 prompt přišel. Divné, ale šel jsem se a podíval se na disky, čas OC (přetaktování) nastavení všechno vypadalo v pořádku. Omylem (XP je výchozí OS v Boot Menu) Nechal jsem XP zatížení. Používám program nazvaný Nastavit Affintiy II, kdy systém začal (trochu pomalé na cestě) pro afinitní prgram nebyl v zásobníku. Tak já jdu k zahájení a klepněte na program, to nebude fungovat .... Opravdu podivné. I otevřít správce zařízení a klikněte na procesory, pouze jeden procesor. A teď, proč jen jeden procesor? (Jedná se o Intel Q6600@3.04 GHz, čtyři procesory). První věc, která přišla na mysl (neudělal to, co jsem měl udělat), aby byla možná ovladač pro procesory byl zkorumpovaný. Tak jako dobrý uživatel (ne tech) I spusťte program MS Update. Restart, stále jen jeden procesor ne čtyři! Tak jsem chodit na web a do hledání informací o tom, proč XP není vidět multiprocesorovém. Není třeba zmínit, ukazuje se, s výjimkou Service Pack ČS. I stažení Service Pack, a pokuste se ji nainstalovat, nebude instalovat, protože je starší, než je PS 3 mám nainstalovaný. Jsem stále v Solmizační slabika! Způsob, jsem ještě není souzen jedním z Win 7 nainstaluje. Takže příští blbá věc byla jsem zpět můj týden starý obraz XP na SSD a vidět, co se stane. Ne příliš chytré nyní nemohu otevřít Win 7 oddílů bez přeinstalace Win 7 32 (Má Dual Boot Manager ne 64 bit). Nic moc, pouze jeden procesor, tak jsem se rozhodli přeinstalovat XP a vyhodit pryč Win 7 oddílů. Solmizační slabika! je opravdu silná na tomto místě. Stále jen jeden procesor, a hned jsem se zrušuje mé Win 7 instaluje .... Dále jsem jít na ASUS a podívejte se na FAQ pro mou desku. Nic, pak se podívám na BIOS aktualizací, jsou zde dvě tam novější než ten Nainstaloval jsem, když jsem koupil desku. Zajímavostí tohoto POPIS byl - 'Update pro multiprocesorovém CPU to!' Tak jsem si ji stáhnout a flash BIOS. Po restartu systému flash a dostanu F1 prompt jako normální. Tak já jdu na nastavení data a hrabat se v BIOSu počítače. Víte, co se dělá ACPI? Pokročilá konfigurace a Power Interface? Uhhh - Ne! I nyní, když je postižené, pak základní deska a operační systém nemůže comminicate o procesoru. OS předpokládá, existuje pouze jeden procesor a základní deska (v BIOSu) neříká OS existuje Duo nebo Quad procesor nainstalován. Také kontroluje nastavení napájení pro procesor. Kdybych byl nastavování napětí na procesory bych si všiml něco špatně hned, ale nemám vyladit napětí po zničit jeden perfictally dobré P4. Takže morální na tento post je není třeba v Solmizační slabika! Způsob při řešení potíží hardwaru problémy. Kdybych měl ze začala jedna z Win 7 nainstaluje a ověří Device Manager bych musel vědět, že nebyl problém, ale OS a hardware problem. A pokud máte multiprocesorovém deska a z nějakého důvodu, že se vrátí do normálního jediném procesoru se na ACPI před dělá Solmizační slabika! Nyní Proč udělal ACPI stane se zdravotním postižením? Mám theroy - kypící od 7 do Win Vista na XP asi jednou za hodinu pro většinu dne nějak poškozen v nastavení BIOSu. Za pár týdnů, kdy moje pracovní zátěž přestane jsem náhradní SSD, že jdu k instalaci všech tří OS to znovu a uvidíte, jestli můžu duplikát problému. A těžko lession, ale potom ty dobré usuall jsou. :)
![]() |
|
| Záložky |
Podobná témata | ||||
| Nitka | Thread Začátečnickou | Fórum | Odpovědi | Poslední příspěvek |
| ACPI chyba při instalaci nového ram | cammochris | Procesory, základní desky & RAM | 4 | 24. srpna 2008 14:03 |
| Thread Nástroje | |
| |