![]() |
| |||||||
| Registracija | Mapa Spy | Member List | Donacije | Pretraživanje | Today's Posts | Označi Sve Forume Kao Pročitane | Forum Rules |
|
![]() |
| | Thread Tools |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Prošli tjedan sam imao četiri OS instaliran na mom glavno računalo - Stvarno nijem ako znate što mislim, ali to je samo jedan koji je dovoljno snažan za pokretanje XP, Vista, 7 Win 32, Win a 7 64. Ja nikada nije dobiti Erd Commander će se prikazivati na tvrdom disku - eksperiment za kasnije možda. Svejedno mi je jedan odskakanje natrag naprijed u 7 i Win XP (Vista je trajao samo sat vremena BTW) i onda duhati gore. Ponovo idite na Win 7 i instalirali neki driveri - vozači, ali nije uspio da je drugačiji problem. Vrati se na XP JA je otišao na web stranicama u potrazi za neke drivere za Win 7 32 bita, bio sam u XP kao normalno i kad sam došao iz XP ići na Win 7 32 je F1 prompt izađe. Čudno, ali sam se i pogledao na diskove, vrijeme, OC (OverClocking) setup svemu izgledao ok. Greškom (XP je zadana u OS Boot Menu) I neka XP opterećenja. Koristim program zvan Postavi Affintiy II, kada je sustav počeo (malo spor putem) afiniteta prgram nije bio u ladicu. Pa idem pokrenuti i kliknite na program, on se neće prikazivati .... stvarno čudno. Ja otvorite Device Manager i kliknite na procesorima, samo jedan procesor. Sada zašto samo jedan procesor? (To je Intel Q6600@3.04 GHz, četiri procesora). Prva stvar koja dođe umu (nije učinio ono što bi trebalo obaviti) je možda da vozač za procesore bio oštećen. Dakle kao dobar korisnik (nije tech) mogu pokrenuti MS Update program. Ponovo, još samo jedan procesor nije četiri! Tako sam izaći na webu i napraviti pretragu za info o zašto XP ne vidite višeprocesorskim. Ništa vrijedno spomena pojavi sa izuzetkom servisni paket od MS. JA preuzimanje datoteka service pack i pokušate instalirati ga, on se neće instalirati jer je starija od 3 SP imam instaliran. Ja sam još uvijek u DOH! modu, ja još uvijek niste pokušali jedan od Win 7 instalira. Pa sljedeći glupe stvari mi je vratiti na moje stare slike tjedna XP na SSD i vidjeti što se događa. Ne previše pametno sada ne mogu pristupiti Win 7 particije bez ponovnom instaliranju Win 7 32 (ima Dual boot manager ne 64 bita). Nije dobra samo jedan procesor, pa odlučite ponovo instalirati XP i otpuhati na Win 7 particije. DOH! je stvarno jaka u ovom trenutku. Ipak samo jedan procesor i sada imam Win obrisan moj 7 instalira .... Sljedeća idem ASUS i pogled na najčešće postavljana pitanja za moju matičnu ploču. Ništa, onda ću gledati BIOS updates, postoje dva postoji novija od one Imam instaliran kada sam kupio matičnu ploču. Na zanimljiv dio je bio Opis - 'Update za višeprocesorskim CPU's! Na taj način JA preuzimanje datoteka Internet i flash BIOS. Nakon flash sistem restartuje i ja dobiti F1 brz kao normalne. Dakle idem u namještanje datuma i guranje oko u BIOS. Znate li kolika je ACPI ne? Advanced Configuration Power Interface i? Uhhh - Ne! I do sada, ako je onemogućio onda matičnoj ploči i operacijski sustav ne može comminicate o procesoru. OS pretpostavlja postoji samo jedan procesor i matična ploča (preko BIOS) ne reci OS ima Duo ili Quad procesor instaliran. On također upravlja snagom postavke za procesor. Ako sam se prilagođavati napona na procesorima bih ste primijetili nešto je krivo odmah ali ja ne uštinuti naponi uniątavanja nakon jedne perfictally dobra P4. Tako je moralni da je ovaj post ne bude u DOH! Način otklanjanja poteškoća kada vaš hardver probleme. Ako sam i započeli jedan od Win 7 instalira i provjerite Device Manager bih imati poznat je OS nije problem, ali hardverski problem. A ako imate višeprocesorskim matične ploče i iz nekog razloga ga reverts na jednom procesoru normalan pogled na ACPI prije nego što je DOH! Sada Zašto nije ACPI postati deaktivirane? Imam theroy - odskakanje od 7 do Win Vista na XP jednom oko sat vremena za većinu dan nekako ošteti BIOS postavke. Za par tjedana, kada moj rad load opadajući Imam rezervnih SSD da ću se na instaliranje OS-a sva tri dana opet i vidjeti ako Ja mogu duplicirati problem. A teško lession ali onda su dobre one usuall jesu. :)
![]() |
|
| Bookmarks |
Slične teme | ||||
| Nit | Temu Započeo | Forum | Odgovori | Zadnji Post |
| ACPI pogrešku kada instalirate novi ram | cammochris | CPU, Matične ploče i RAM | 4 | 24. kolovoz 2008 14:03 |
| Thread Tools | |
| |