kisebb-sajáttőke

Magazine
Go Back   Számítógép Juice > Számítógép hardver > Processzorok, alaplapok és RAM

Register

ACPI mi???

Reply

Téma eszközök
Old Május 24 2009, 20:39
Donor Group

A múlt héten volt négy OS telepítette a fő számítógép - Ostoba, ha tényleg tudod, mire gondolok, de ez volt az egyetlen, aki elég erős futtatni XP, Vista, Win 7 32 és 7 64 győzelem.

Én soha nem kap ERD Commander futtatni a merevlemezen - egy kísérlet egy későbbi időben talán.

Egyébként én egy pattogó vissza ebben a Win 7 és XP (Vista csak egy órát tartott BTW), majd felrobbant.

Újraindítás menj be a Win 7 és telepítesz néhány Járművezetők - járművezetők nem, de ez egy másik probléma. Ment vissza az XP

Elmentem egy weboldalt keres egyes vezetők a Win 7 32 bites XP-én a szokásos módon, és mikor kijött XP menni Win 7 32 az F1 promptot jött.

Fura, de bementem, és úgy nézett a meghajtókat, az idő, az OC (Túlhajtási) beállítás minden dolgot nézett ok.

A hiba (XP az alapértelmezett operációs rendszer az indító menü) Hagytam XP terhelést.

Használom azt a programot, úgynevezett Set Affintiy II kezdődött, amikor a rendszer (egy kicsit lassú az úton) a affinitású prgram nem volt a tálcát.

Szóval én induló és kattintson a program, az nem fog futni .... Valóban furcsa.

Kinyitom az Eszközkezelőben, és kattintson a feldolgozók csak egy processzort. Most, hogy miért csak egy processzor? (Ez egy GHz-es Intel Q6600@3.04 négy feldolgozók).

Az első dolog, ami eszembe jutott (nem csináltam, amit kellett volna) az volt, hogy talán a vezető a feldolgozók volt hibás. Így, mint egy jó felhasználó (nem a technika) I run MS Update program. Újraindul, még mindig csak egy processzor nem négy!

Úgyhogy menjen ki a weben, de a keresés az info XP miért nem látja a többprocesszoros. Semmi említésre méltó mutatja fel, kivéve a szolgáltatási csomagot az MS. Én letölteni a service pack, és próbálja meg telepíteni, az nem fog telepíteni, mert az idős, mint az SP 3 van telepítve.

Én még mindig az Doh! mód, azt még nem próbálta az egyik győzelem 7 telepíti.

Így a következő ostoba dolog volt, én raktam vissza a héten a régi képet, XP az SSD, hogy mi történik. Nem túl okos most nem tudok belépni a Win 7 partíciókat ki újratelepítéséhez győzelem 7 32 (Ez a Dual Boot vezetője nem a 64 bit).

Nem jó csak egy processzort, ezért úgy döntenek, hogy újratelepíti XP és elfúj a Win 7 partíciókat. Doh! valóban erős ezen a ponton.

Mégis csak egy processzorral és most már el kell hagyni az én Win 7 installs ....

Tovább megyek, hogy az ASUS, és nézd meg a FAQ-én az alaplap. Semmi, akkor nézd meg a BIOS-frissítések, ott van két újabb, mint ami már telepítve, amikor megvettem az alaplapot. Az érdekes része az volt, discription - "Frissítés a többprocesszoros CPU van!" Szóval letölthető és flash a BIOS.

Miután a flash a rendszer újraindul és én meg az F1 promptot a szokásos módon. Így hát menni meg a dátum és piszkálni körül a BIOS-ban.

Tudja, mit csinál az ACPI? Advanced Configuration and Power Interface? Uhhh - Nem!

Most, ha ki van kapcsolva, akkor az alaplap és az operációs rendszer nem tudja comminicate a processzort. Az operációs rendszer feltételezi, hogy csak egy processzor és az alaplap (a BIOS-t) nem mondja meg az operációs rendszer van egy Duo vagy Quad processzor telepítve. Azt is ellenőrzi a hálózati beállításokat a processzort. Ha tweaking volt a feszültség a feldolgozók volna észre valami baj rögtön, de nem zavar feszültségek után megsemmisítik a perfictally jó P4.

Tehát a morális e álláshelyet nem lehet a Doh! hibaelhárítás módja, ha a hardver problémákat. Ha már a indult az egyik győzelem 7 telepíti és ellenőrizni az Eszközkezelő volna ismert, nem volt probléma, hanem egy operációs rendszer hardveres probléma.

És ha van egy multiprocesszoros alaplap és valamilyen oknál fogva, hogy visszatér a normális processzor egyetlen pillantás az ACPI előtt ezt a Doh!

Most Miért tette az ACPI fogyatékossá vált? Van egy theroy - pattogó től 7-Vista Win XP, hogy körülbelül egy óra után a legtöbb egy nap valahogy sérült a BIOS-beállítások. Egy-két hétig, amikor munkahelyi terhelés esik le van egy tartalék SSD hogy fogom telepíteni mindhárom OS van újra, és ha tudok másodlaton a problémát.

A kemény lession, de aztán a jó usuall van.

:)

My System: Ouch

Processzor (ok):
Core 2 Quad@3.05 GHz
Alaplap:
ASUS P5K D / WiFi
RAM memória:
4 koncert
Grafikus kártya (k):
Nvidia 8500 GT
Hangkártya:
Két, a beágyazott, SoundBlaster PIC 512
Merevlemez (ek):
SSD 64 GIG, 370 koncert, 400 koncert
Optikai meghajtó (k):
2 DVD - + RW
Case / tápegység:
Antec 500W
Hűtés:
Thermalake, vonatérzékelési 3 Ton
Hálózat / Internet:
Firewalled hardver és szoftver
Monitor (ok):
Princeton 19 "LCD - Kell egy új.
Operációs rendszer (ek):
XP, Win 7 32, 7 64 győzelem
Reply

Register
Téma eszközök

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Számítógép Juice.