![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| W zeszłym tygodniu miałem cztery OS zainstalowany na moje głównej komputera - Dumb jeśli naprawdę wiesz co mam na myśli, ale jest to tylko jedno, że jest dość sił, aby uruchomić XP, Vista, Win 7 32, 7 64 i wygrywaj. Nigdy nie zrobił dostać ERD Commander uruchomić na dysku twardym - eksperymenty w późniejszym czasie może. W każdym razie byłem bouncing back w jeden z 7 i Win XP (Vista trwała tylko godzinę BTW), a następnie Blew up. Ponownie przejdź do Win 7 i zainstalować niektórych kierowców - kierowców, ale nie jest to inny problem. Wróciłem do XP Byłem na stronie internetowej szukają niektórych sterowników dla Win 7 32-bitowy, byłem w XP jako normalne i kiedy wyszli z XP, aby przejść do Win 7 32 F1 pojawiły się zachęty. Dziwne, ale ja się i spojrzał na dyskach czasu, OC (overclocking) konfiguracja wszystko ok patrzył. Przez pomyłkę (XP jest domyślnie OS w menu Boot) I niech XP obciążenia. Użyć programu o nazwie Ustaw Affintiy II, gdy system zaczął (trochę powolny w drodze) z powinowactwem prgram nie był w zasobniku. Więc go uruchomić i kliknąć na ten program, to nie będzie działać .... Naprawdę dziwne. I otworzyć menedżera urządzeń i kliknij na przetwórców, tylko jeden procesor. Teraz, dlaczego tylko jeden procesor? (Jest to Intel Q6600@3.04 GHz, cztery procesory). Pierwszą rzeczą, że przyszedł do głowy (nie robić tego, co ja powinienem zrobić), że kierowca może być dla procesorów został uszkodzony. Tak jak dobry użytkownika (a nie technicznie) uruchomić MS Aktualizacja programu. Ponownie, jeszcze tylko jeden procesor nie cztery! Więc idę na internecie i nie wyszukiwania informacji na temat, dlaczego XP nie widzi wieloprocesorowym. Nic nie wskazuje, warto wspomnieć, z wyjątkiem dodatku Service Pack przez PC. I pobrać dodatek Service Pack i spróbuj go zainstalować, to nie zostanie zainstalowany, ponieważ jest on starszy niż 3 PS Mam zainstalowany. Ja jestem jeszcze w DOH! Tryb, nadal nie próbował jednym z Win 7 instalacji. Więc następnego niemych było umieścić z powrotem moje tydzień stary obraz XP na SSD i zobaczyć co się dzieje. Nie zbyt inteligentny nie mogę uzyskać dostęp do Win 7 partycji bez ponownej instalacji Win 7 32 (Ma Dual Boot Manager nie jest 64-bitowa). Nie tylko jeden procesor dobre, więc decyzję o ponowna XP i zwiać z Win 7 partycje. DOH! jest naprawdę silny w tym miejscu. Jeszcze tylko jeden procesor i teraz mam usunięte moje Win 7 instaluje .... Dalej idę do ASUS i spojrzeć na najczęściej zadawane pytania mojej płyty głównej. Nic Wtedy spojrzenie na aktualizacje systemu BIOS, aktualizacje są dwa istnieją nowsze niż mam zainstalowane kiedy kupił płyty głównej. Ciekawe ramach opis był - "Aktualizacja dla wielordzeniowych procesorów! Więc go pobrać i systemu BIOS. Po ponownym uruchomieniu systemu błysk i dostać F1 zachęty jak zwykle. Więc idę w ustawić datę i grzebać się w systemie BIOS. Czy wiesz co ACPI nie? Advanced Configuration and Power Interface? Uhhh - Nie! Zrobić, jeśli jest wyłączona wówczas płyty głównej i systemu operacyjnego nie może comminicate o procesor. OS zakłada istnieje tylko jeden procesor i płyta główna (poprzez BIOS) nie powiedzieć OS istnieje Duo lub Quad zainstalowany. Należy również do sterowania ustawieniami zasilania dla procesora. Gdybym był tweaking napięcia na procesory chciałbym zauważyć coś amiss od razu, ale nie uszczypnąć napięć po Zniszczenie perfictally dobrej P4. Więc moralne do tego posta jest nie być w DOH! Tryb przy rozwiązywaniu problemów sprzętu problemów. Gdybym zaczął od jednej z Win 7 instaluje i sprawdzane Menedżer urządzeń Chciałbym wiedzieć to nie było problemu OS ale problemu sprzętowego. A jeśli masz wieloprocesorowych płyt głównych, a dla niektórych to powód powraca do normalnego wyglądu na jednym procesorze ACPI przed sposób DOH! Teraz Dlaczego ACPI nie stały się niepełnosprawne? Mam theroy - Bouncing z 7 do Win Vista XP raz na godzinę w przypadku większości dnia jakiś uszkodzony BIOS ustawienia. W kilka tygodni, kiedy obciążenie spada Mam zamiennych SSD, że mam zamiar zainstalować wszystkie trzy systemy ponownie i sprawdzić, czy mogę powielać problemu. A lession ciężko, ale potem dobra te są zwykle. :)
![]() |
|
| Zakładki |