menšie majetkové --

Magazine
Go Back   Počítačové Juice > Počítačový hardware > Procesory, základné dosky & RAM

Register

ACPI, čo?

Reply

Thread Tools
Old 24. mája 2009, 20:39
Darcu Skupina

Default ACPI, čo?

Minulý týždeň som mal štyri OS inštalované na mojom Hlavné počítače - Holka, ak naozaj viete, čo myslím, ale to je len jeden, ktorý je dostatočne silný, aby spustiť XP, Vista, Win 7 32 a Win 7 64.

Nikdy som sa dostať ERD Commander plynúť na pevnom disku - experiment na neskoršej dobe možná.

Každopádne som bol kypící späť vyšiel v 7 a Win XP (Vista trvala hodinu BTW) a potom ju vyhodili do vzduchu.

Restart ísť do Win 7 a inštalovať nejaké ovládače - ovládače zlyhala, ale to je iný problém. Vrátil sa k XP

Išiel som na webových stránkach hľadá niektoré ovládače pre Win 7 32 bit, bol som v XP ako obvykle a keď som vyšiel z XP ísť na Win 7 32 F1 prompt prišiel.

Divné, ale išiel som sa a pozrel sa na disky, čas OC (přetaktování) nastavenia všetko vyzeralo v poriadku.

Omylom (XP je predvolený OS v Boot Menu) Nechal som XP zaťaženie.

Používam program nazvaný Nastaviť Affintiy II, keď systém začal (trochu pomalé na ceste) pre afinitní prgram nebol v zásobníku.

Tak já jdu na začatie a kliknite na program, to nebude fungovať .... Naozaj podivné.

I otvoriť správca zariadenia a kliknite na procesory, iba jeden procesor. A teraz, prečo len jeden procesor? (Jedná sa o Intel Q6600@3.04 GHz, štyri procesory).

Prvá vec, ktorá prišla na myseľ (neudělal to, čo som mal urobiť), aby bola možná ovládač pre procesory bol skorumpovanej. Tak ako dobrý užívateľ (ne tech) I spustite program MS Update. Restart, stále len jeden procesor nie štyri!

Tak som chodit na web a do hľadania informácií o tom, prečo XP nie je vidieť multiprocesorové. Nie je potrebné spomenúť, ukazuje sa, s výnimkou Service Pack ČŠ. I stiahnutie Service Pack, a pokúste sa ju nainštalovať, nebude inštalovať, pretože je starší, než je PS 3 mám nainštalovaný.

Som stále v Solmizační slabiky! Spôsob, som ešte nie je súdený jedným z Win 7 nainštaluje.

Takže ďalšia blbá vec bola som späť môj týždeň starý obraz XP na SSD a vidieť, čo sa stane. Nie príliš chytré teraz nemôžem otvoriť Win 7 oddielov bez preinštalovania Win 7 32 (Má Dual Boot Manager ne 64 bit).

Nič moc, iba jeden procesor, tak som sa rozhodli přeinstalovat XP a vyhodit pryč Win 7 oddielov. Solmizační slabiky! je naozaj silná na tomto mieste.

Stále len jeden procesor, a hneď som sa vypúšťa mojej Win 7 inštaluje ....

Ďalej som ísť na ASUS a pozrite sa na FAQ pre moju dosku. Nič, potom sa podívám na BIOS aktualizácií, sú tu dve tam novší ako ten Nainstaloval som, keď som kúpil dosku. Zaujímavosťou tohto OPIS bol - 'Update pre multiprocesorové CPU to!' Tak som si ju stiahnuť a flash BIOS.

Po reštarte systému flash a dostanu F1 prompt ako normálne. Tak já jdu na nastavenie dátumu a hrabat sa v BIOSu počítača.

Viete, čo sa robí ACPI? Pokročilá konfigurácia a Power Interface? Uhhh - Nie!

I teraz, keď je postihnuté, potom základná doska a operačný systém nemôže comminicate o procesoru. OS predpokladá, existuje len jeden procesor a základná doska (v BIOSu) neříká OS existuje Duo alebo Quad procesor nainštalovaný. Tiež kontroluje nastavenia napájania pre procesor. Kdybych byl nastavovanie napätia na procesory bych si všimol niečo nesprávne hned, ale nemám vyladit napätia po zničiť jeden perfictally dobrej P4.

Takže morálne na tento post je nie je potrebné v Solmizační slabiky! Spôsob pri riešení problémov hardvéru problémy. Keby som mal zo začala jedna z Win 7 nainštaluje a overí Device Manager by som musel vedieť, že nebol problém, ale OS a hardware problem.

A ak máte multiprocesorové doska a z nejakého dôvodu, že sa vráti do normálneho jednom procesore sa na ACPI pred dělá Solmizační slabiky!

Teraz Prečo udělal ACPI stane so zdravotným postihnutím? Mám theroy - kypící od 7 do Win Vista na XP asi raz za hodinu pre väčšinu dňa nějak poškodený v nastavení BIOSu. Za pár týždňov, keď moje pracovné zaťaženie prestane jsem náhradné SSD, že jdu na inštaláciu všetkých troch OS to znovu a uvidíte, jestli můžu duplikát problému.

A ťažko lession, ale potom tie dobré usually sú.

:)

Môj systém: Ouch

Processor (s):
Core 2 Quad@3.05 GHz
Základná doska:
ASUS P5K D / WiFi
Pamäť RAM:
4 Gig
Grafické karty (s):
Nvidia 8500 GT
Zvuková karta:
Dva, vstavaný, SoundBlaster PIC 512
Pevný disk (y):
SSD 64 Gig, Gig 370, 400 Gig
Optická mechanika (s):
2 DVD - + RW
Case / PSU:
Antec 500W
Chladenie:
Thermalake, vlak 3 Ton
Sieť / Internet:
Firewalled hardware a software
Monitor (s):
Princeton 19 "LCD - Potrebujete nový.
Operačný systém (y):
XP, Win 7 32, Win 7 64
Reply

Register

Záložky

Podobné témy
Nitka Thread Odľahčenú Fórum Odpovede Posledný príspevok
ACPI chyba pri inštalácii nového ram cammochris Procesory, základné dosky & RAM 4 24. augusta 2008 14:03
Thread Tools

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Počítačová Juice.