мањи капитал --

Magazine
Go Back   Цомпутер сока > Цомпутер Хардуаре > ЦПУ, Матичне плоче и РАМ

Register

АЦПИ Шта ли?

Reply

Тхреад Тоолс
Old 24 сви 2009, 20:39
Донаторска Група

Default АЦПИ Шта ли?

Прошли викенд сам имао четири ОС инсталиран на мом главно рачунар - Стварно нијем ако знате шта мислим, али то је само један који је довољно снажан за покретање КСП, Виста, 7 Уин 32, Уин а 7 64.

Ја никада није добити Ерд Цоммандер ће се приказивати на чврстом диску - експеримент за касније можда.

Свеједно ми је један одскакање натраг напред у 7 и Уин КСП (Виста је трајао само сат времена БТУ) и онда духати горе.

Поново идите на Уин 7 и инсталирали неки дривер - возачи, али није успео да је другачији проблем. Врати се на КСП

ЈА је отишао на веб страницама у потрази за неке дривер за Уин 7 32 бита, био сам у КСП као нормално и кад сам дошао из КСП ићи на Уин 7 32 је Ф1 промпт изађе.

Чудно, али сам се и погледао на дискове, време, ОЦ (Оверцлоцкинг) сетуп свему изгледао ок.

Грешком (КСП је подразумевана у ОС Боот Мену) И нека КСП оптерећења.

Користим програм назван Постави Аффинтиы ИИ, када је систем почео (мало спор путем) афинитета прграм није био у фиоке.

Па идем покренути и кликните на програм, он се неће приказивати .... стварно чудно.

Ја отворите Девице Манагер и кликните на процесорима, само један процесор. Сада зашто само један процесор? (То је Интел К6600@3.04 ГХз, четири процесора).

Прва ствар која дође уму (није учинио оно што би требало чинити) је можда да возач за процесора био оштећен. Дакле као добар корисник (није тецх) могу покренути МС Упдате програм. Поново, још само један процесор није четири!

Тако сам изаћи на Интернету и направити претрагу за инфо о зашто КСП не видите ви. Ништа вредно спомена појави са изузетком сервисни пакет од МС. ЈА скидати податке сервице Омот и покушате инсталирати га, он се неће инсталирати јер је старија од 3 СП имам инсталиран.

Ја сам још увек у ДОХ! моду, ја још увек нисте покушали један од Уин 7 инсталира.

Па следећи глупе ствари ми је вратити на моје старе слике недеље КСП на ССД и видети шта се дешава. Не превише паметно сада не могу да приступи Уин 7 партиције без поновном инсталирању Уин 7 32 (има Дуал боот манагер не 64 бита).

Није добра само један процесор, па одлучите да поново инсталирате КСП и отпухати на Уин 7 партиције. ДОХ! је стварно јака у овом тренутку.

Ипак само један процесор и сада имам Уин избрисан мој 7 инсталира ....

Сљедеће идем Асус и поглед на најчешће постављана питања за моју матичну плочу. Ништа, онда ћу гледати БИОС упдатес, постоје два постоји новија од оне Имам инсталиран када сам купио матичну плочу. На занимљив део је био Опис - 'Упдате за ви ЦПУ'с! На тај начин ЈА скидати податке то и фласх БИОС.

Након фласх систем рестартује и ја добити Ф1 брз као нормалне. Дакле идем у подешавање датума и гурање око у БИОС.

Знате ли колика је АЦПИ не? Адванцед Цонфигуратион Поуер Интерфаце и? Уххх - Не!

И до сада, ако је онемогућио онда матичној плочи и оперативни систем не може цомминицате о процесору. ОС претпоставља постоји само један процесор и матична плоча (преко БИОС) не реци ОС има Дуо или Куад процесор инсталиран. Он такође управља снагом подешавања за процесор. Ако сам се прилагођавати напона на процесорима бих сте приметили нешто је криво одмах али ја не уштинути напон униа̨тавања након једне перфицталлы добра П4.

Тако је морални да је овај пост не буде у ДОХ! Начин отклањања проблема када ваш хардвер проблеме. Ако сам и започели један од Уин 7 инсталира и проверите Девице Манагер бих имати познат је ОС није проблем, али хардверски проблем.

А ако имате ви матичне плоче и из неког разлога га ревертс на једном процесору нормалан поглед на АЦПИ пре него што је ДОХ!

Сада Зашто није АЦПИ постати искључене? Имам тхероы - одскакање од 7 до Уин Виста на КСП једном око сат времена за већину дан некако оштети БИОС подешавања. За пар недеља, када мој рад лоад опадајућим Имам резервних ССД да ћу се на инсталирање ОС-а сва три дана опет и видети ако Ја могу дуплирати проблем.

А тешко лессион али онда су добре оне усуалл јесу.

:)

Мы Сыстем: Оуцх

Процесор (и):
Цоре 2 Куад@3.05 ГХз
Матичне плоче:
Асус П5К Д / УиФи
РАМ меморија:
4 харпун
Графичка картица (е):
НВИДИА 8500 ГТ
Соунд Цард:
Две, уметнут, СоундБластер ПИЦ 512
Тврди диск (и):
ССД 64 кочија, 370 харпун, 400 харпун
Оптички погон (е):
2 ДВД - + РУ
Цасе / псу:
Антец 500У
Хлађење:
Тхермалаке, жељезнични 3 Тон
Нетуорк / Интернет:
Фиреуаллед хардвер и софтвер
Монитор (е):
Принстон 19 "ЛЦД - Требате нову.
Оперативни систем (е):
КСП, 7 Уин 32, Уин 7 64
Reply

Register

Боокмаркс

Сличне теме
Нит Тему започео Форум Одговори Задњи Пост
АЦПИ грешку када инсталирате нови рам цаммоцхрис ЦПУ, Матичне плоче и РАМ 4 24 аугуст 2008 14:03
Тхреад Тоолс

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Цопыригхт © 2006 - 2009 Цомпутер сока.

Поуеред бы вБуллетин ® Цопыригхт © 2000 - 2009 Јелсофт Ентерприсес Лтд СЕО бы вБСЕО © 2009, Цраулабилиты, Инц