rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Procesorów, pamięci RAM i Motherboards

Register

AMD Anthlon 64 "V" Pentium

Reply

Narzędzia wątku
Old 4. listopada 2008, 04:38
Członek grupy

Default AMD Anthlon 64 "V" Pentium

Hia folks

Jesteśmy dostaję Zastąpienie Wieża dla naszego komputera.

Mamy nadzieję na Pentium, ale nasz komputer lokalny sklep informuje AMD Anthlon 64.

I havent jedna wskazówka co do tego wszelkich środków, ale jest lepiej niż AMD Anthlon Pentium?
Old 4 listopada 2008, 05:38
Grupa dawcy

I poważnie comsider znalezienia nowego dostawcy, a ich porady nie jest prawidłowe.

Powiedz nam budżet i jakie urządzenia ma być użyte do i można uzyskać bardziej szczegółowe wskazówki.

My System: Start Build

Procesor (y):
AMD 64 x 2 Dual Core 5200 + 2.60GHz
Płyta główna:
Asus M2V Ap 1.
Pamięć RAM:
4GB (3.25gb widoczne)
Karta graficzna (y):
NVIDIA GeForce 7300 GS
Karta dźwiękowa:
5,1 Reatek On-Board
Hard Drive (s):
250 GB SATA & 400gb SATA
Optical Drive (s):
Pioneer 110 x 2
Case / PSU:
Stock / 550w Silent
Chłodzenie:
Zasób
Sieć / Internet:
Nic 10/100 / 20MB Virgin Kabel
Monitor (y):
Fujitsu Siemens 22 "TFT WS
Operating System (-y):
Vista Ultimate x32/Windows 7 x64
Old 4 listopada 2008, 06:41
Administrator Group

Pobierz je można właściwie cytatem z pełnym systemem spec i po to tu, abyśmy mogli wybrać go na kawałki. :)

My System: Hybr! D

Procesor (y):
AMD Turion 64 X2 TL-64 2.2GHz
Płyta główna:
HP nForce 560
Pamięć RAM:
2GB DDR2 PC2-5300
Karta graficzna (y):
Nvidia 7150M Onboard Zintegrowanego
Karta dźwiękowa:
Onboard 5.1 Zintegrowanego
Hard Drive (s):
250 GB 5400RPM SATA300
Optical Drive (s):
18x CD / DVDRW DL-ATA
Case / PSU:
Stock HP
Chłodzenie:
Stock HP
Sieć / Internet:
Nic 10/100 / 10MB Virgin Kabel
Monitor (y):
17 "WXGA + HD BrightView Widescreen
Operating System (-y):
Windows 7 Ultimate 32Bit
Old 4 listopada 2008, 06:59
Członek grupy

Ok Chłopaki ... Mam również zadzwonił dwóch lokalnych sklepach komputerowych, lokalnych = osobistych, zamiast odebrać mój sposób przez duze sklepy.

Pierwszy sklep ofertę £ 372.00 i "custom build" a Zastąpienie Wieża dla nas ....
AMD Anthlon 4600 64
4600 x 2 CPU
2GB RAM, HDD 250 GB
Windows XP Home
Dual Core Processor
Systemu Windows XP (Widocznie Vista nie nadaje)
Ładowanie dodatkowe 30 funtów za Norton Anti Virus

Drugi sklep, znów będzie "custom build" a Zastąpienie Wieża dla nas za £ 339.00
Core 2 Duo HZ
1 GB pamięci RAM
Dysk twardy 250 GB
DVD Rewriters
Systemu Windows XP (znowu oni doradzać tym zamiast Vista)
Czy to anty wirus oprogramowanie "Kasperski", która najwyraźniej jest drugim najlepszym anty wirus oprogramowanie.

Wszystkie te liczby są mylące dla mnie. Czy oni się automatycznie w programie Microsoft Word / Office?

To jest do użytku domowego. Korzystamy z arkuszy kalkulacyjnych na to, wpisując litery, dzieci go używać mediów, dzięki czemu film na YouTube, zdjęcia, internet. Nie jestem zainteresowany w telewizji, ale film byłby użyteczny. Nasze aktualne PC ma 250GB, ale to chyba za dużo dla nas anyway. Budżet ..... około 350-500 funtów .... choć nie miałaś jeden trop co idealne.

Chcę czegoś, roboty!
Old 4 listopada 2008, 07:05
Administrator Group

Niektóre punkty; Drugi spec brakuje procesora numer modelu, co jest ważne, aby poinformować prędkość. Urząd oprogramowania nie jest normalnie i jest bardzo kosztowne. Nie zapłacić £ 30 za Norton Anti-Virus, to jest bzdura i anty-virus jest dostępna online.
Old 4 listopada 2008, 07:13
Grupa dawcy

Również ..... pierwszy spec jest bardzo nieaktualne .... Jest to rodzaj komputera, który byłby obecnych około 2 lata temu.

Powiedz nam co maszyna ma być używana i maksymalny budżet i będziemy mogli znaleźć coś odpowiedniego.
Old 4 listopada 2008, 07:15
Administrator Group

Cytat:
Originally Posted by philthomas View Post
Również ..... pierwszy spec jest bardzo nieaktualne .... Jest to rodzaj komputera, który byłby obecnych około 2 lata temu.

Powiedz nam co maszyna ma być używana i maksymalny budżet i będziemy mogli znaleźć coś odpowiedniego.

..........................

Cytat:
To jest do użytku domowego. Korzystamy z arkuszy kalkulacyjnych na to, wpisując litery, dzieci go używać mediów, dzięki czemu film na YouTube, zdjęcia, internet. Nie jestem zainteresowany w telewizji, ale film byłby użyteczny. Nasze aktualne PC ma 250GB, ale to chyba za dużo dla nas anyway. Budżet ..... około 350-500 funtów .... choć nie miałaś jeden trop co idealne.
Old 4 listopada 2008, 07:16
Członek grupy

Drugi spec (Mam tylko zadzwonił facet) jest procesor E4600

+ Thanx for info na anty wirus!

Dlaczego oprogramowania biurowego drogie? Z pewnością większość ludzi potrzebują tego?

Jest to bardzo mylące, ale muszę powiedzieć, odwiedzając tego wspaniałego Witryna ostatnich tygodni, mam wiele nauczyć
Old 4 listopada 2008, 07:17
Grupa dawcy

Thanks Dave ..... Spóźniłam się, że
Old 4 listopada 2008, 07:19
Administrator Group

Cóż jako przewodnik ten Acer jest dostępny w ebuyer.com i to nie tylko lepszy spec od maszyn wysłana, ale jest znacznie tańszy, jak dobrze. Ma również Vista i nie ma powodu, aby nie uruchamiać Vista tych dni. http://www.ebuyer.com/product/143130
Reply

Register

Zakładki