rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Procesorów, pamięci RAM i Motherboards

Register

Reply

Narzędzia wątku
Old 26 kwietnia 2008, 04:55
Członek grupy

whats punktu kiedy już wykupił quad
Old 26 kwietnia 2008, 06:34
Grupa dawcy

Mogą uzyskać więcej quad z ich partii, że są wadliwe.

To będzie jakiś czas, dopóki AMD jest konkurencyjna ponownie. Teraz nie jest czas na zakup ich sprzętu.
"I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ".

My System: 日夏子

Procesor (y):
Core 2 Duo E6400 2.13 -> 3.01ghz
Płyta główna:
MSI P6N SLI Platinum LGA 775
Pamięć RAM:
2GB Patriot Extreme Performance
Karta graficzna (y):
PNY 8800GTS 320MB
Karta dźwiękowa:
Sound Blaster Xtremegamer 7,1
Hard Drive (s):
80GB + 500GB
Optical Drive (s):
2x SATA
Case / PSU:
Antec 900 + 620W Aerocool zeroDBA
Chłodzenie:
4x yate-120mm + 200mm Loon górę
Sieć / Internet:
Qwest
Monitor (y):
Dell 22 "S2209W (1920x1080)
Operating System (-y):
Windows XP + 7
Old 26 kwietnia 2008, 09:39
Grupa dawcy

Jeżeli mało gotówki i szacunku dla naszego systemu.
Old 26 kwietnia 2008, 12:08
Grupa dawcy

Cytat:
Originally Posted by Carbon View Post
Mogą uzyskać więcej quad z ich partii, że są wadliwe.

To będzie jakiś czas, dopóki AMD jest konkurencyjna ponownie. Teraz nie jest czas na zakup ich sprzętu.
Uczynili to samo z uszkodzonym rdzeniem procesora podwójne, sprzedawane aż 3500, ale jednym z podstawowych "nowsze" manchester rdzenia,
m8 jedno straszliwe overclocker jak również

Komputer raz pokonać mnie w szachach
Ale to nie pasuje do mnie kick boxing.

My System: redden137

Procesor (y):
AMD Opteron 165 o / c
Płyta główna:
ASUS a8n SLI Deluxe
Pamięć RAM:
Corsair 2GB XMS pc3200 platium
Karta graficzna (y):
8800gts O / C
Karta dźwiękowa:
Creative SoundBlaster 4
Hard Drive (s):
1x 80 GB 2x 250GB
Optical Drive (s):
1x Sony DVD RAM dysku 1xphillips dv
Case / PSU:
700w PSU moduler
Chłodzenie:
powietrze
Sieć / Internet:
Monitor (y):
22in widescreen
Operating System (-y):
XP Pro
Old 28 kwietnia 2008, 05:15
Grupa dawcy

Nigdy nie zawsze wykorzystywane procesora AMD, nie może powiedzieć, naprawdę chcę albo.

Mimo że, jak to Athlon 64x2 dualcores sprostać?

My System: Custom Built v1.2

Procesor (y):
Inter Dual Core E2160@3.02Ghz
Płyta główna:
Asus P5PL2-E
Pamięć RAM:
2 x 1GB DDR2 533MHz PC4200
Karta graficzna (y):
NVidia GeForce 7600GS 512MB
Karta dźwiękowa:
Onboard
Hard Drive (s):
Western Digital 160GB HDD Sata
Optical Drive (s):
LG DVD-ROM i 20x Liteon DVD-RW
Case / PSU:
Cooler Master Case i Antec PSU
Chłodzenie:
2x Antec Wentylatory
Sieć / Internet:
Broadband
Monitor (y):
Samsung SyncMaster 931cw 19 "
Operating System (-y):
XP Pro, Vista Ultimate, Ubuntu
Old 28 kwietnia 2008, 18:57
Członek grupy

Cytat:
Originally Posted by slipend View Post
Nigdy nie zawsze wykorzystywane procesora AMD, nie może powiedzieć, naprawdę chcę albo.

Mimo że, jak to Athlon 64x2 dualcores sprostać?
Mi z Athlon 64X2 6000 + bez problemu. OC do 3,4 i stabilny, oparty na OC jeszcze nie tak daleko jeszcze do pchania.
Old 29 kwietnia 2008, 07:58
Moderator grupy

Cytat:
Tylko nieliczne wnioski są w stanie naprawdę dobrze wykorzystać możliwości wykonania na quad core procesor, co oznacza, że, ogólnie rzecz biorąc, wykonanie świadczenia są zdecydowanie nie podwoiła się. Zdecydowana większość programów tylko dwa procesory i rdzenie, w takim przypadku, komputer jest po prostu overworked przez aplikację. Jeśli wymagana jest dodatkowa wydajność systemu operacyjnego, dla wielu aplikacji działających w tle, takie jak Messenger, audio, czat, wyjścia video na drugiego monitora lub SHH zaszyfrowane pliki do pobrania, podwójnego podstawowych aplikacji (na przykład, gry 3D) traci wydajność i biegnie w tempie wolniejszym. Trzeci rdzeń jest idealna do obsługi tych dodatkowych zadań. Zmniejsza obciążenie pozostałych dwóch rdzeni i pozwala podwójnego zastosowania podstawowych do kontynuowania działalności bez zakłóceń.
Źródło

Jak widać tutaj są doskonałym sprzeciw wobec E8200

Źródło

My System: Niektóre inne kochanka!

Procesor (y):
E8500 E0@4.1Ghz (akcji V)
Płyta główna:
BIOSTAR TPower I45
Pamięć RAM:
4GB OCZ PC2-8500 PLATINUM
Karta graficzna (y):
X1950 Pro
Karta dźwiękowa:
Hard Drive (s):
2
Optical Drive (s):
LG GSA-DVD ± RW / DVD ± R / PhillipsDVDRW
Case / PSU:
IQute 0508ula/SILVERSTONE OP850
Chłodzenie:
Big Typhoon VX
Sieć / Internet:
Chorus / NTL 20MB
Monitor (y):
ACER X223W 22 "Widescreen 1680 × 105
Operating System (-y):
Windows 7 Ultimate 64bit
Old 4. maja 2008, 12:53
Członek grupy

I zamienione na AMD rdzeń prawie 2 lata temu, a I've jeszcze spojrzeć wstecz. W 5200 X2-64 Jestem obecnie działa pięknie jest stabilna. To clocked do około 3.4GHz i nadal nie jest jeszcze podpowiedź na chybotliwy. Intel CPU użyłem, aby uruchomić to opakowanie i umrzeć gdybym nawet chciał OC, nie mówiąc o stopień mogę na ten jeden.

Co do tri-core vs quad-core argumentów, to zależy od tego, co używasz systemu. Jeśli, jak ja, to gra dużo i zrobić 3d model pracy, edycji video itp, a następnie podstawowy-3 jest absolutnie idealne. Ja po prostu nie dostał jeszcze wokół modernizacji.

Jeśli korzystasz z systemu pokazać, jak duże i wyściełane portfela jest (lub było przed uruchomieniem kosztownej modernizacji procesu = D), a następnie podstawowy-4 jest tylko to, czego potrzebujesz. Korzystanie z tri-core podjąć trochę luzu podczas dużych obciążeniach jest dźwięk. Istnieją do mojej wiedzy, nie ma aplikacji, które można wykonać manewrowania na 2 rdzenie zamiennych oferowanych na quad-core chip.

Trzy rdzenie, tak dalece jak to jest, to dobry pomysł. Są one po prostu niepotrzebne. Ogólnie rzecz ujmując, wystarczająco potężny podwójny rdzeń będzie prawdopodobnie nadal odpowiadała tri-core na wydajność, i prawdopodobnie będzie nadal tańsze niż tri-core równoważnych zdolności przetwarzania.

Plus 3 jest chłodniej niż 4 liczby.
Old 4. maja 2008, 14:38
Moderator grupy

Bardzo chciałbym, aby zobaczyć kilka fotek tego procesora oc'd do 3.4Ghz jak już nigdy nie widział jeden clocked tak wysokie

Reply

Register
Narzędzia wątku

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer Juice.