по-малко капитал

Magazine
Go Back   Компютърна сок > Компютърен хардуер > Процесори, дънни платки & RAM

Register

Изглежда ми се, че Im Неясни За преработватели в пазар?

Reply

Нишка Инструменти
Old 27 април 2009 г., 12:12
Член Група

Default Изглежда ми се, че Im Неясни За преработватели в пазар?

И така, какво е най-новият CPU процесор на пазара в момента?

Знам, че:

предварително Pentium 4 процесори
Pentium 4
двойствен сърцевина
ядрото Duo
Core 2 Duo
Quad Core
Core 2 Quad
& Тогава има i7 които мисля, че е бил съобщение напоследък не много отдавна.

Това ли е всичко? Така че, когато те отговарят на всички по отношение на реда на явяване на пазара & колко добри са те?
Old 27 април 2009 г., 12:20
Номер на групата

Въглен сте човек за това, но аз ще кажа само:

късно е i7, а също и "най-добрите" - то използва нов тип гнездо на LGA1366 imaginitivly име от това на 1366 пина, че го свържете към mobo.

Освен, че не можете да сравните наистина много, защото тя depennds относно скорости, както и ..

Бърз Duo може да бъде по-добре, отколкото Quad (в зависимост от ползването)

Терес и Xtreme гама, която е като под границите, в дуо и четворни.

И той също е на стойност помните, че сте списък е само на Intel процесори.

И повече да Carbon --
()
Old 27 април 2009 г., 14:09
Номер на групата

Ще скочи тук също, тъй като аз съм наоколо за малко отново

Както Оли каза вашия списък, състоящ се само от процесори на Intel, но аз ще посочим тези, с цел по най-новата (но не забравяйте най-новите automaticly направи тя по-добре за това, което вие искате)
  • Core i7 - най-новата Intel, и може би най-бързия процесор там, но не струва много, и изискват специфични дънни платки, а също така изискват DDR3 RAM, което е скъпо, с малка ефективност спечелят. Поради всичко това, те не се препоръчва, освен ако имате много пари, за да горят, и там не е нищо друго, което може да искате да харчите пари за в бъдеще.
  • Core 2 Quad - те са пак, не се препоръчва за повечето хора, но по различни причини, като например по-висок clocked двойна ядрото на процесора, ще се изпълняват по-ниска clocked четворни, поради по-голямата част от програми, тъй като не могат да се използват всички ядра ефективно.
  • Core 2 Duo - най-широко се препоръчва на процесора, за причините, обясни за четворни.
  • Pentium двойствен сърцевина - Не се препоръчва, освен ако не сте на истински малък бюджет, а дори и тогава, най-добре изчакайте малко, докато и купи Core 2 Duo, тъй като те са далеч по-добре.
  • Celeron, Pentium D, Pentium 4, Pentium 3 и преди - Да не се приближавайте до тях, с баржа поле, те са не си струва повече, толкова много, така, не е много търговци на дребно продават тях повече, и тези, които ще Просто се опитва да смени стария състав.

Това са десктоп CPU's, обаче са налице специфични CPU на лаптоп, които не са споменати тук, като например Atom, Pentium M др

Ако ви търсят за изграждане на PC все пак, аз ви посъветва да надникне през тази тема. Тя е много добра, но разбира се, не се колебайте да споделите с нас, ако има някакви други въпроси, който имате.

АТРИБУТИ: Аз не добави нищо за процесор на AMD, както аз не съм толкова запознат с тях, все пак там е AMD CPU на споменатите по темата, свързана ли за теб, но до неотдавна, Intel са били много по-добър избор от AMD, но с latests AMD CPU's, разликата е много затворена в някои пространства.

@ Оли: Вашето право за именуване на сокет LGA 1366, тъй като тя е 1366 пина, но това е също как LGA755 Дадено име

Моята система: Първо OC

Процесор (и):
Intel E2180@2.85
Дънната платка:
Гигабайт GA-P35-DS3L
RAM памет:
2x1GB OCZ PC2-9200 жетваря CL5
Графична карта (и):
Gainward ATI 3850
Звукова карта:
на борда
Hard Drive (и):
120GB SEAGATE Barracuda 7200,7
Оптично устройство (а):
Hitachi DVD-ROM GD-2500
Дело / PSU:
Корсар VX450
Охлаждане:
AC freezer7 Pro, 2x80mm, 1x90mm, 1x120mm
Мрежа / Интернет:
на борда / мнение 10Meg девице кабел
Монитор (и):
Viewsonic Vx922; Viewsonic VE702m
Операционна система (и):
XP Home
Old 27 април 2009 г., 14:44
Номер на групата

Цитат:
Първоначално Публикувано от thingie2 View Post
@ Оли: Вашето право за именуване на сокет LGA 1366, тъй като тя е 1366 пина, но това е също как LGA755 Дадено име
Да, те са на много imaginitave именуване пиянствувам аз трябва да кажа ..

Това е огромен скок макар и да не мислиш ли?! Почти два пъти връзки.

Но е лесно да обясни (ако имате време и енергия), тъй като архитектурата е напълно различно, и те сте дори преминаваше с FSB, заменяйки я с много по-бързо алтернатива - на Intel QuickPath взаимно. И нека не забравяме също и повторното въвеждане на Хипер-Threading, към името само няколко функции.

(Трябва да призная, че съм много изкушен, въпреки че аз наистина не нуждая се той .. по себе си ..)
Old 27 април 2009, 14:59
Номер на групата

Цитат:
Първоначално Публикувано от 4D (Fordy (Форд) Оли View Post
(Трябва да призная, че съм много изкушен, въпреки че аз наистина не нуждая се той .. по себе си ..)
То е същото с мен, аз speced на ядрото i7 с 2 SSD, 12GB RAM, GTX285 и т.н., но става дума за около £ 1300, а аз трябва по-голям монитор също, може би, ако запазите всички останали пари от грантове пр. от Uni следващите години, аз може да лекува себе си да изгради подобно (но с това, което е ново в момента) Въпреки че тя е много идиотско като той няма да бъде два пъти по-добър като Core 2 система за £ 600, но аз съм странно така.

Също така, има за цел да ми ново гнездо излиза за i5 на аз мисля, не може да запомни какво е изключен върха на главата ми, но той още веднъж кръстен броя на закрепване
Old 27 април 2009 г., 15:31
Номер на групата

i5 е .. дори не мога да помня. Нека просто го наричат Socket "вероятно е добра сделка".

Всички обхванати всички Intel неща, така че ще взема само челно в около AMD: AMD процесори в момента са много по-добре по отношение на цена / PERF отива. В E8400 е като GTX 275 за AMD на 4890: Той е подобен на X3 720 удара и то в някои неща, но обикновено тя не и на 720 е доста евтино.

За бюджет 7750 +. За средночестотен, X3 720. За куадро неща, на Phenom IIS обикновено бие C2Qs. AMD печели точно сега цена / PERF, може би не толкова на пазара най-вече на пазара, защото е бил с Intel за толкова дълго и хората са склонни да превключвам.
"Аз обичам P182 толкова много, че когато жена ми система е всички шумни и всички необходими видове почистване, Купих си един. Тогава, когато аз искам котка, аз купих P182. За P182 не е котката по себе си, но той все още е една отлична покупка. "

Моята система: 日夏子

Процесор (и):
Core 2 Duo E6400 2,13 -> 3.01ghz
Дънната платка:
MSI P6N SLI Platinum LGA 775
RAM памет:
2GB Патриотичния Екстремни Ефективност
Графична карта (и):
PNY 8800GTS 320MB
Звукова карта:
Звук Blaster Xtremegamer 7,1
Hard Drive (и):
80GB + 500GB
Оптично устройство (а):
2x SATA
Дело / PSU:
ANTEC 900 + 620W Aerocool zeroDBA
Охлаждане:
4x 120 мм Yate-гмуркач + 200 mm нагоре
Мрежа / Интернет:
Qwest
Монитор (и):
Dell 22 "S2209W (1920x1080)
Операционна система (и):
Windows XP + 7
Old 28 април 2009 г., 08:37
Номер на групата

Цитат:
Първоначално Публикувано от Carbon View Post
AMD печели точно сега цена / PERF, може би не толкова на пазара най-вече на пазара, защото е бил с Intel за толкова дълго и хората са склонни да превключвам.

Проблеми с него е, че ако преминете свърши, преминавате mobos както и .. , които могат на свой ред означава промяна овен и графики прекалено ако нейната стара система. Така че нищо чудно неговите хора не притеснява да превключвам без основателна причина - тя няма да всъщност свърши спестявате пари.

PS
Аз googled на i5 на сокет: LGA1155, 1156 и 1157

Да не се защо има три, но предполагам, че е нещо общо с използване на допълнителни функции?

Или може би това е просто непотвърден от още.

АТРИБУТИ * аз също, в резултат сега казва LGA1160 .. Аз не знам какво става ..
Цитат:

Intel Очаква се да започне нов Nehalem базирани процесори-късно тази година, което също ще отбележи дебюта на новата LGA подложки. Глобалната водещ производител чип се очаква да обяви пристигането на нов LGA 1155, 1156 и 1567, и по тази бележка, няколко leaked снимките са направили своя път в Интернет, извеждане на характеристики на дизайна на това, което се казва, че се на Intel следващото поколение подложки за предстоящите Core i5 и Xeon процесори.

Това е жалко, че те няма да включително QPI или HT в i5, определено бих го тогава .. но тъй като тя е аз просто ще запазите и чакат i7 да слезе след няколко години .. или просто да видите как земята се крие тогава.
Old 28 април 2009 г., 12:16
Номер на групата

и LGA1160 defiantly звъни звънец, но там могат да бъдат повече от едно гнездо, ако възнамеряват да направят сървър версии на i5s или i7s те ще имат различни подложки (като LGA775 се включи и LGA771 е сървъри)
Reply

Register

Маркери

Подобни Конци
Нишка Нишка Начално Форум Отговори Последно мнение
Ще се обличам Play Всяка игра на пазара? poopsniff Общи Хардуер Чат 14 6 Март 2009 23:09
Вода за лаптоп - начално меню сега изглежда & някои бутони са мъртви Dawnie Лаптопи, Mobiles & текст 6 20 Ноември 2008 11:53
Добавя овен неправилно, нищо не се появява на монитора blubla Процесори, дънни платки & RAM 13 2-ро Фев 2008 09:24
Windows XP Home - Папка се появява, когато започне VeeFourTee Windows операционни системи 18 9 декември 2007 15:17
В пазара al__eire23 Общи Хардуер Чат 4 5-и парламентарен Aug 2007 02:48
Нишка Инструменти

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Компютърни сок.

Осъществено от vBulletin ® Copyright © 2000 - 2009 Jelsoft предприятия ООД SEO от vBSEO © 2009, Crawlability, Inc