rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Procesorów, pamięci RAM i Motherboards

Register

Wydaje mi się, że Im Niejasne O Procesory w rynku?

Reply

Narzędzia wątku
Old 27 kwietnia 2009, 12:12
Członek grupy

Default Wydaje mi się, że Im Niejasne O Procesory w rynku?

Więc co to najnowszy procesor CPU obecnie na rynku?

Wiem:

wstępnie procesorów Pentium 4
Pentium 4
dual core
Core Duo
Core 2 Duo
Quad Core
Core 2 Quad
I wtedy nie ma i7, które myślę, że to tylko prasowa niedawna nie było dawno temu.

Czy to wszystko? Skąd więc te wszystkie nadające się pod względem kolejności rynku, jak i wygląd są dobre?
Old 27 kwietnia 2009, 12:20
Grupa dawcy

Węgle jesteś człowiekiem, ale ja tego po prostu powiedzieć:

najnowsze jest i7, a także "najlepszy" - korzysta z nowego typu gniazda, z LGA1366 imaginitivly z jego imieniem 1366 szpilek, które łączą go do Mobo.

Inny niż że nie można porównywać naprawdę dużo, ponieważ depennds na prędkość, jak również ..

Szybki Duo może być lepiej niż Quad (w zależności od użytkowania)

Theres również Xtreme zakresie, który jest podobny do zakresu, w ramach duetu podobszar i quad.

I to także warto pamiętać, że jesteś tylko lista procesorów Intel.

I ponad węgla --
()

My System: FordyPC

Procesor (y):
Quad Q6600 Kentsfield 2,66 @ 3.45GHz
Płyta główna:
Asus P5Q / L PRO (Intel P43, ICH10)
Pamięć RAM:
PNY XLR8 4GB @ 1066MHz
Karta graficzna (y):
PNY nVidia GeForce 9400 GT 512MB
Karta dźwiękowa:
Hard Drive (s):
Seagate HDBarracuda 1x 1 TB 1x 250GB
Optical Drive (s):
LG (HD) GGCH20L / LG GH22NP20AUAA50B
Case / PSU:
Antec Sonata III 500W & Earthwatts
Chłodzenie:
Zasób
Sieć / Internet:
Gigabit LAN, FireWire & WG111v2
Monitor (y):
2 x Acer P193WAd
Operating System (-y):
XP PRO x86/XP PRO x64/Win7 RC1 x64
Old 27 kwietnia 2009, 14:09
Grupa dawcy

I'll jump tutaj zbyt, ponieważ jestem tam trochę ponownie

Ollie Jak powiedział, na liście jest tylko składający się z procesora Intel, ale I'll listy w kolejności na te najnowsze (ale nie pamiętam najnowsze automatycznie je lepiej dla tego, co chcesz)
  • Core i7 - najnowsze Intel i prawdopodobnie najszybszy procesor tam, ale koszt partii, i wymagają specyficznych płyt głównych, a także wymagają pamięci DDR3, który jest kosztowny, z niewielką wydajność zysku. W związku z tym wszystkim, nie są one zalecane, chyba że masz dużo pieniędzy do spalania i nie jest niczym innym można wydać pieniądze w przyszłości.
  • Core 2 Quad - są one ponownie, nie zaleca się dla większości ludzi, jednak z różnych powodów, takich jak wyższy clocked dual core CPU będzie się wykonywać niższej clocked quad, ze względu na większość programów nie jest w stanie korzystać ze wszystkich rdzeni skutecznie.
  • Core 2 Duo - najczęściej zalecane CPU, z powodów wyjaśnionych do quad.
  • Pentium dual core - nie zalecane, chyba że jesteś w prawdziwym napięty budżet, a nawet wtedy, najlepiej poczekać trochę i jednocześnie kupić Core 2 Duo, które są dużo lepsze.
  • Celeron, Pentium D, Pentium 4, Pentium 3, a przed - Nie idź w pobliżu ich z barkami słup, nie są warte więcej, tak, a nie wielu detalistów sprzedawać im więcej, i tych, które będą tylko próbować zmiany starych zapasów.

Są to pulpicie procesorów, jednak istnieją konkretne laptopa procesorów, które nie są tam wymienione, takich jak Atom, Pentium M itp.

Jeśli chce zbudować komputer jednak Radzę ci się przeglądać na ten temat. To bardzo dobrze, ale oczywiście, po prostu daj nam znać, jeśli istnieją jakiekolwiek inne pytania.

EDIT: I nie dodać coś o procesorów AMD, jak nie jestem z nich tak znane, jednak istnieje procesorów AMD wymienione w wątku I powiązane dla Ciebie, ale do niedawna, Intel zostały znacznie lepszy wybór niż AMD, ale z latests procesorów AMD, lukę został zamknięty partii w niektórych miejscach.

@ Ollie: Prawo o nazewnictwo gniazda LGA 1366, gdyż 1366 kołki, ale także w jaki sposób LGA755 dostał swoją nazwę

My System: Pierwsze OC

Procesor (y):
Intel E2180@2.85
Płyta główna:
Gigabyte GA-P35-DS3L
Pamięć RAM:
2x1GB OCZ PC2-9200 Reaper CL5
Karta graficzna (y):
Gainward ATI 3850
Karta dźwiękowa:
na pokładzie
Hard Drive (s):
Seagate Barracuda 7200.7 120GB
Optical Drive (s):
HITACHI DVD-ROM GD-2500
Case / PSU:
Corsair VX450
Chłodzenie:
AC freezer7 Pro, 2x80mm, 1x90mm, 1x120mm
Sieć / Internet:
na pokładzie / rzekomo 10Meg dziewicy kabla
Monitor (y):
Viewsonic Vx922; Viewsonic VE702m
Operating System (-y):
XP Home
Old 27 kwietnia 2009, 14:44
Grupa dawcy

Cytat:
Originally Posted by thingie2 View Post
@ Ollie: Prawo o nazewnictwo gniazda LGA 1366, gdyż 1366 kołki, ale także w jaki sposób LGA755 dostał swoją nazwę
Tak, są one na bardzo imaginitave nazewnictwa birbantka Muszę powiedzieć ..

Jest to ogromny skok choć nie sądzisz? Prawie dwukrotnie połączeń.

Ale to łatwo wytłumaczyć (jeśli masz czas i energię), jak architektura jest zupełnie inna, a oni już nawet zrobić dalej z FSB, zastępując ją znacznie szybciej alternatywnych - Intel QuickPath Interconnect. I niech nie zapominamy również o ponowne wprowadzenie Hyper-Threading, żeby wymienić tylko kilka funkcji.

(Muszę przyznać, jestem bardzo kuszony, choć naprawdę nie potrzebować to .. per se, ..)
Old 27 kwietnia 2009, 14:59
Grupa dawcy

Cytat:
Originally Posted by 4D (Fordy (Ford) Ollie View Post
(Muszę przyznać, jestem bardzo kuszony, choć naprawdę nie potrzebować to .. per se, ..)
Tak samo ze mną, I've speced do rdzenia i7 z 2 SSD, 12GB RAM, GTX285 etc, ale chodzi o około £ 1300, i muszę większy zbyt monitora, może gdybym zapisywać pieniężne pozostałe z dotacji itp z Uni w przyszłym roku, mogę leczyć się do podobnego zbudować (ale to, co jest nowe w tym czasie) Mimo to jest bardzo głupi, jak nie będzie tak dobry, dwa razy jako Core 2 systemu £ 600, ale jestem tak dziwnie.

Ponadto, nie jest dla mnie nowe gniazdo coming out dla I5 I pomyśleć, nie pamiętam co to jest wierzchołka mojej głowie, ale po raz kolejny po nazwie liczba kołków
Old 27 kwietnia 2009, 15:31
Grupa dawcy

I5 jest .. nawet nie mogę zapamiętać. Let's just call it Socket "Raczej dobrze".

Everyone's obejmowały wszystkie Intel rzeczy, więc po prostu w tyłek o AMD: procesory AMD są teraz znacznie lepiej w miarę cena / perf wychodzi. W E8400 jest jak GTX 275 do AMD 4890: jest podobny do X3 720 uderzeń i to w kilka rzeczy, ale zazwyczaj nie ma, a 720 jest o wiele tańszy.

Dla budżetu 7750 +. Dla średniotonowy, X3 720. Dla quad rzeczy, w Phenom IIS zazwyczaj pokonanie C2Qs. AMD wygrywają teraz w cenie / perf, może nie tyle na rynku głównie dlatego, że rynek został Intel na tak długo, a ludzie są niechętni do przełączania.
"I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ".

My System: 日夏子

Procesor (y):
Core 2 Duo E6400 2.13 -> 3.01ghz
Płyta główna:
MSI P6N SLI Platinum LGA 775
Pamięć RAM:
2GB Patriot Extreme Performance
Karta graficzna (y):
PNY 8800GTS 320MB
Karta dźwiękowa:
Sound Blaster Xtremegamer 7,1
Hard Drive (s):
80GB + 500GB
Optical Drive (s):
2x SATA
Case / PSU:
Antec 900 + 620W Aerocool zeroDBA
Chłodzenie:
4x yate-120mm + 200mm Loon górę
Sieć / Internet:
Qwest
Monitor (y):
Dell 22 "S2209W (1920x1080)
Operating System (-y):
Windows XP + 7
Old 28. kwietnia 2009, 08:37
Grupa dawcy

Cytat:
Originally Posted by Carbon View Post
AMD wygrywają teraz w cenie / perf, może nie tyle na rynku głównie dlatego, że rynek został Intel na tak długo, a ludzie są niechętni do przełączania.

Problem z tym jest, że jeśli przełączania można przełączać mobos także .. które może z kolei oznacza zmianę barana i grafiki zbyt jeśli jego starego systemu. Więc nic dziwnego, ludzie jej nie niepokoić się zmienić bez sensu - nie będzie faktycznie skończyć oszczędzając pieniędzy.

PS
I googled w I5's gniazda: LGA1155, 1156 i 1157

Don't get dlaczego nie trzech, ale to jest mój odgadnąć coś zrobić z wykorzystaniem dodatkowych funkcji?

Or maybe it's just niepotwierdzonych jeszcze jak.

EDIT * I've również wynikiem teraz mówi LGA1160 .. I don't know what's going on ..
Cytat:

Intel Oczekuje się, że rozpoczęcie nowych procesorów Nehalem oparty późniejszym okresie tego roku, co oznaczać będzie także debiut nowych gniazd LGA. Globalne prowadzące chip maker ma ogłosić przybyciu nowych LGA 1155, 1156 i 1567, i na tej notatki, kilka zdjęć wyciekły dokonały ich sposób w Internecie, wyświetlanie cech, co jest uważane za Intela następnej generacji gniazdkami zbliżających I5 Core i Xeon.

To wstyd nie będą one w tym QPI lub HT w I5, I would definately go go następnie .. ale ponieważ jest I'll tylko zapisać i czekać na i7 zejść na kilka lat .. lub po prostu zobaczyć, jak ziemia leży następnie.
Old 28. kwietnia 2009, 12:16
Grupa dawcy

dobrze LGA1160 defiantly dzwoni dzwonkiem, ale nie może być więcej niż jednego gniazda, jeśli zamierzają zrobić serwer w wersji i5s lub i7s miałyby one różne gniazda (jak LGA775 jest mainstream i serwerów jest LGA771)
Reply

Register

Zakładki