![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| |||
| |||
| Więc co to najnowszy procesor CPU obecnie na rynku? Wiem: wstępnie procesorów Pentium 4 Pentium 4 dual core Core Duo Core 2 Duo Quad Core Core 2 Quad I wtedy nie ma i7, które myślę, że to tylko prasowa niedawna nie było dawno temu. Czy to wszystko? Skąd więc te wszystkie nadające się pod względem kolejności rynku, jak i wygląd są dobre? |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Węgle jesteś człowiekiem, ale ja tego po prostu powiedzieć: najnowsze jest i7, a także "najlepszy" - korzysta z nowego typu gniazda, z LGA1366 imaginitivly z jego imieniem 1366 szpilek, które łączą go do Mobo. Inny niż że nie można porównywać naprawdę dużo, ponieważ depennds na prędkość, jak również .. Szybki Duo może być lepiej niż Quad (w zależności od użytkowania) Theres również Xtreme zakresie, który jest podobny do zakresu, w ramach duetu podobszar i quad. I to także warto pamiętać, że jesteś tylko lista procesorów Intel. I ponad węgla -- ( )
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| I'll jump tutaj zbyt, ponieważ jestem tam trochę ponownie
Są to pulpicie procesorów, jednak istnieją konkretne laptopa procesorów, które nie są tam wymienione, takich jak Atom, Pentium M itp. Jeśli chce zbudować komputer jednak Radzę ci się przeglądać na ten temat. To bardzo dobrze, ale oczywiście, po prostu daj nam znać, jeśli istnieją jakiekolwiek inne pytania. EDIT: I nie dodać coś o procesorów AMD, jak nie jestem z nich tak znane, jednak istnieje procesorów AMD wymienione w wątku I powiązane dla Ciebie, ale do niedawna, Intel zostały znacznie lepszy wybór niż AMD, ale z latests procesorów AMD, lukę został zamknięty partii w niektórych miejscach. @ Ollie: Prawo o nazewnictwo gniazda LGA 1366, gdyż 1366 kołki, ale także w jaki sposób LGA755 dostał swoją nazwę My System: Pierwsze OC
|
|
| |||
| |||
| Cytat:
Jest to ogromny skok choć nie sądzisz? Prawie dwukrotnie połączeń. Ale to łatwo wytłumaczyć (jeśli masz czas i energię), jak architektura jest zupełnie inna, a oni już nawet zrobić dalej z FSB, zastępując ją znacznie szybciej alternatywnych - Intel QuickPath Interconnect. I niech nie zapominamy również o ponowne wprowadzenie Hyper-Threading, żeby wymienić tylko kilka funkcji. (Muszę przyznać, jestem bardzo kuszony, choć naprawdę nie potrzebować to .. per se, ..)
__________________ "Dlaczego oni [PS3 Slim] trzymać z lądowania UFO na wygląd prostokąta" --- NILAY Patel; Engadget Ep. 160 |
|
| |||
| |||
| Cytat:
Ponadto, nie jest dla mnie nowe gniazdo coming out dla I5 I pomyśleć, nie pamiętam co to jest wierzchołka mojej głowie, ale po raz kolejny po nazwie liczba kołków |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| I5 jest .. nawet nie mogę zapamiętać. Let's just call it Socket "Raczej dobrze". Everyone's obejmowały wszystkie Intel rzeczy, więc po prostu w tyłek o AMD: procesory AMD są teraz znacznie lepiej w miarę cena / perf wychodzi. W E8400 jest jak GTX 275 do AMD 4890: jest podobny do X3 720 uderzeń i to w kilka rzeczy, ale zazwyczaj nie ma, a 720 jest o wiele tańszy. Dla budżetu 7750 +. Dla średniotonowy, X3 720. Dla quad rzeczy, w Phenom IIS zazwyczaj pokonanie C2Qs. AMD wygrywają teraz w cenie / perf, może nie tyle na rynku głównie dlatego, że rynek został Intel na tak długo, a ludzie są niechętni do przełączania.
"I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ". My System: 日夏子
|
|
| |||
| |||
| Cytat:
Problem z tym jest, że jeśli przełączania można przełączać mobos także .. które może z kolei oznacza zmianę barana i grafiki zbyt jeśli jego starego systemu. Więc nic dziwnego, ludzie jej nie niepokoić się zmienić bez sensu - nie będzie faktycznie skończyć oszczędzając pieniędzy. PS I googled w I5's gniazda: LGA1155, 1156 i 1157 Don't get dlaczego nie trzech, ale to jest mój odgadnąć coś zrobić z wykorzystaniem dodatkowych funkcji? Or maybe it's just niepotwierdzonych jeszcze jak. EDIT * I've również wynikiem teraz mówi LGA1160 .. I don't know what's going on .. Cytat:
To wstyd nie będą one w tym QPI lub HT w I5, I would definately go go następnie .. ale ponieważ jest I'll tylko zapisać i czekać na i7 zejść na kilka lat .. lub po prostu zobaczyć, jak ziemia leży następnie.
__________________ "Dlaczego oni [PS3 Slim] trzymać z lądowania UFO na wygląd prostokąta" --- NILAY Patel; Engadget Ep. 160 |
|
| |||
| |||
| dobrze LGA1160 defiantly dzwoni dzwonkiem, ale nie może być więcej niż jednego gniazda, jeśli zamierzają zrobić serwer w wersji i5s lub i7s miałyby one różne gniazda (jak LGA775 jest mainstream i serwerów jest LGA771) |
![]() |
|
| Zakładki |