rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Procesorów, pamięci RAM i Motherboards

Register

Asus P5B Raid pomóc

Reply

Narzędzia wątku
Old 17 grudnia 2007, 06:05
Członek grupy

Hi everyone

Jest to system Niedawno razem wzięte:
ASUS PB5 Socket775 Matki pokładzie
Intel Core 2 Duo procesor E4300
Kingston 2GB DDR2
2 x Western Digital 500GB SATA II, dyski twarde
550W ATX PSU
ASUS nVidia 7300GS Graphics karty
Nowy 19 "Budżet widesrceen TFT Monior

Mam realne problemy stara się uporządkować cały system Jmicron RAID.

Mam jeden dysk związane z gniazda nalotu na pokładzie wewnętrznie i na dysku związane port eSATA. Tak więc oba dyski są rozpoznawane.

Everytime I bootowania systemu wydaje się zawsze "Wykrywanie dysków" po około minuty lub dwóch, to system operacyjny uruchamia się uruchomić. Jednak tuż przed tym pojawia się komunikat w czerwonym mówiąc RAID musi być odbudowany.

Czy ktoś może mi w tym pomóc?

Dzięki
Old 17 grudnia 2007, 18:18
Banned Grupa

Wiem, że to do bani, ale miałem JMicron i najlepszym sposobem I stwierdzono, że BIOS został nieaktualne i nie było aktualizacji. Flashowanie BIOS pomógł mi rozwiązać wiele problemów. Ale ja mam problemy z zainstalowaniem XP na moim podobne platformy, podczas gdy XP i Ubuntu prace podobny pewien urok go figure * oprócz kopalni jest quad core Q6600 *
Old 21 grudnia 2007, 03:12
Członek grupy

Dzięki dice14u za odpowiedź, nie jestem zbyt pewny jak do systemu BIOS. Brzmi to trochę jak system RAID ma zbyt wiele problemów.

Moja najlepsza opcja może zapomnieć o nalocie i skorzystaj z oprogramowania do przetwarzania obrazu, takie jak Norton Ghost.
Naprawdę nie wiem.
Reply

Register
Narzędzia wątku

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer Juice.