rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Procesorów, pamięci RAM i Motherboards

Register

BIOS pomóc? : (

Reply

Narzędzia wątku
Old 4 stycznia 2008, 12:40
Grupa dawcy

Default BIOS pomóc? : (

Poszedłem do mojego RAM witrynie producenta, i stwierdziliśmy, że moja pamięć kije mają działać na 2,0 ~ 2,1 V. i mój BIOS defaults DDR2 do 1.8v. i opcje są nieaktywny, więc nie mogę zmienić napięcia.

Czy istnieje jakiś sposób na odblokowanie tych ustawień w BIOS-ie, więc można zmieniać napięcie so I'm nie działa mojej pamięci undervolted?

jeśli chcesz dalszych szczegółów, I'm użyciu MSI P-35 Neo Combo płyta główna i 2 gigabajty G. Skill PC2 6400 DDR2 800 RAM.

My System: Ezechiela

Procesor (y):
Intel Core 2 Duo E6750 2.66GHz
Płyta główna:
MSI P-35 Neo Combo chipsetem
Pamięć RAM:
2 koncerty G. Skill DDR2 800MHz
Karta graficzna (y):
BFG NVIDIA GeForce 9800gtx + 512mb
Karta dźwiękowa:
Creative 7.1 soundcard
Hard Drive (s):
160 kabriolet SATA dysk Western Digital
Optical Drive (s):
ASUS CD-ROM 16x DVD-RW combo drive
Case / PSU:
CoolerMaster przypadku Antec Earthwatts 500W
Chłodzenie:
3x stanie 120 fanów, 1 zasobów procesora wentylator
Sieć / Internet:
Brighthouse Kabel 1MB / s
Monitor (y):
22 calowy panoramiczny Samsung
Operating System (-y):
Windows XP Pro SP2
Old 4 stycznia 2008, 17:49
Banned Grupa

istnieje kilka funkcji overclockingu? Staramy się go włączyć, lecz jedynie zmiany napięcia pamięci thats jak jest w kopalni i think

My System: #

Procesor (y):
Intel P4
Płyta główna:
ECS 915pla2
Pamięć RAM:
1gb
Karta graficzna (y):
ATI Radeon x1050
Karta dźwiękowa:
diament xtreme 7.1
Hard Drive (s):
160 GB
Optical Drive (s):
DVD-ROM napęd combo DVD + /-RW
Case / PSU:
antech/x-power585
Chłodzenie:
powietrze
Sieć / Internet:
bezprzewodowe
Monitor (y):
Philips 109b6 19 "CRT
Operating System (-y):
Windows XP
Old 4 stycznia 2008, 17:51
Grupa dawcy

Może można flash BIOS, marka Google na Twojej płycie barana i napięcia

My System: Cewy to zastanawiam Macine

Procesor (y):
Intel Core 2 Quad q6600@3.2Ghz
Płyta główna:
asus p5q deluxe
Pamięć RAM:
4 gig 1066MHz OCZ SLI
Karta graficzna (y):
nvidia 8800 ultra evga ko
Karta dźwiękowa:
na pokładzie
Hard Drive (s):
750 kabriolet Seagate, 32meg Wikisłowniku
Optical Drive (s):
3 ASUS DVD pisarzy, LightScribe
Case / PSU:
Lian-li armoursuite PC-P60
Chłodzenie:
tuniq wieży
Sieć / Internet:
podwójne porty Gigabit LAN
Monitor (y):
24 "Dell 2408wfp
Operating System (-y):
winfail Vista 64 | Ubuntu / Arch Linux
Old 4 stycznia 2008, 18:14
Grupa dawcy

I've tried, że zbyt i nie przyniosły żadnych rezultatów. i istnieje funkcja overclockingu, ale nawet jeśli ja go włączyć, to nie zwalnia się z tych opcji. pozostają na auto i nadal są niedostępne.

I'm konsultacji i każdy może. Chciałabym porozmawiać z MSI. ale nie posiada wszystkich niezbędnych informacji nawet wypełnić formularz wniosku techniczna: (co jest zupełnie niedorzeczne.

Ja jestem ze stratą dla co robić.
Old 4 stycznia 2008, 18:16
Grupa dawcy

oraz jakie są możliwości overclockingu barana? istnieją inne lubi .. SLI lub biegłego na przykład
Old 4 stycznia 2008, 18:29
Grupa dawcy

nie ma żadnych szczególnych overclocks sprzętu. istnieje tylko DOT i załóżmy, że i kontroli wszystkiego na raz. i ma różne poziomy, począwszy od 1% do 15% overclockingu. Nie mam 2 sloty PCI-E więc nie byłoby SLI overclockingu narzędzia tam w pierwszej kolejności.

i ja po prostu miał porozmawiać z moim ojcem o tym mały problem. On sugeruje, że być może na stronie producenta jest nieaktualna, i że te nowsze modele mogą być praca z 1.8v ustawienie zamiast reklamowanej wartości.

On sugeruje, może to być przypadek, ponieważ w razie awarii napięcia, RAM spowalnia się z nim. i jeśli czas nie pasują, wówczas żaden z moich rzeczy byłoby pracy na pierwszym miejscu.

i miałem na myśli moje. w ustawienia mocy, to mówi minimum DDR2 jest 1.8v, a maksymalna to 3.3V.

Być może już uznaje, że te DIMM wymagają więcej energii, ponieważ jest on ustawiony na auto config, i daje mi napięcie i bez konieczności znajomości.

Bardzo chciałbym, aby móc otworzyć te ustawienia i sprawdź. to jest po prostu, że czuję niepokój na ten temat. jeżeli na przykład GSKILL lub moje Mobo animator musiałby umieścić coś w sieci, które mogłyby odpowiedzieć na pytanie związane z tym, że to make me feel better about it. to jest po prostu, że nie ma nic na temat płyty głównej podręcznika tego typu rzeczy. to nawet nie sugerują, że można zmienić napięcia opcje w pierwszej kolejności.

I'll see if I uzyskać odpowiedź na MSI lub GSKILL i pozostawić ją samodzielnie do chwili obecnej. piekła nie mam wyboru, ale pozostawić ją w spokoju. Nie mogę nawet zmienić cokolwiek. może I'll double check napięcia te potrzebne newegg i innych stron internetowych.

nie wiesz co jeszcze do zrobienia. Może ktoś z tych obaw będzie zobaczyć i oświecić mnie międzyczasie.
Old 4 stycznia 2008, 18:31
Grupa dawcy

SLI i dobrze wykorzystane jako przykład co wiem z 780i chipsety są 2 opcje overclockingu barana, SLI greys obecnie prędkość i ekspertów pozwala edytować prędkości
Old 4 stycznia 2008, 18:35
Grupa dawcy

AHA! DZIĘKUJĘ NEWEGG!

Okazuje się, że sugeruje newegg te wymagają DIMM 1.8-2.0 V władzy. i to od niespłaconych w 1.8, nie jestem undervolted rzeczywiście na wszystkich pozornie. I nie trzeba zmieniać niczego po wszystkich ...

I wish I'd thought sprawdzenia newegg przed ... jeszcze jeden powód do miłości stronie.
I guess, jeśli ktoś z was, w jaki sposób odblokować te ustawienia w międzyczasie, proszę mnie oświecić. jednak wydaje się mój problem został rozwiązany, zanim jeszcze zaczęło.

dzięki za pomoc choć chłopaki. appreciated. :). Chyba teraz będę martwić delegowania zdjecia do nowego komputera. ^ _ ^
Old 6 stycznia 2008, 16:40
Banned Grupa

lol
Reply

Register

Zakładki