![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Poszedłem do mojego RAM witrynie producenta, i stwierdziliśmy, że moja pamięć kije mają działać na 2,0 ~ 2,1 V. i mój BIOS defaults DDR2 do 1.8v. i opcje są nieaktywny, więc nie mogę zmienić napięcia.
Czy istnieje jakiś sposób na odblokowanie tych ustawień w BIOS-ie, więc można zmieniać napięcie so I'm nie działa mojej pamięci undervolted? jeśli chcesz dalszych szczegółów, I'm użyciu MSI P-35 Neo Combo płyta główna i 2 gigabajty G. Skill PC2 6400 DDR2 800 RAM. My System: Ezechiela
|
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| istnieje kilka funkcji overclockingu? Staramy się go włączyć, lecz jedynie zmiany napięcia pamięci thats jak jest w kopalni i think
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Może można flash BIOS, marka Google na Twojej płycie barana i napięcia
| |||
| |||
| I've tried, że zbyt i nie przyniosły żadnych rezultatów. i istnieje funkcja overclockingu, ale nawet jeśli ja go włączyć, to nie zwalnia się z tych opcji. pozostają na auto i nadal są niedostępne. I'm konsultacji i każdy może. Chciałabym porozmawiać z MSI. ale nie posiada wszystkich niezbędnych informacji nawet wypełnić formularz wniosku techniczna: (co jest zupełnie niedorzeczne. Ja jestem ze stratą dla co robić. |
|
| |||
| |||
| oraz jakie są możliwości overclockingu barana? istnieją inne lubi .. SLI lub biegłego na przykład |
|
| |||
| |||
| nie ma żadnych szczególnych overclocks sprzętu. istnieje tylko DOT i załóżmy, że i kontroli wszystkiego na raz. i ma różne poziomy, począwszy od 1% do 15% overclockingu. Nie mam 2 sloty PCI-E więc nie byłoby SLI overclockingu narzędzia tam w pierwszej kolejności. i ja po prostu miał porozmawiać z moim ojcem o tym mały problem. On sugeruje, że być może na stronie producenta jest nieaktualna, i że te nowsze modele mogą być praca z 1.8v ustawienie zamiast reklamowanej wartości. On sugeruje, może to być przypadek, ponieważ w razie awarii napięcia, RAM spowalnia się z nim. i jeśli czas nie pasują, wówczas żaden z moich rzeczy byłoby pracy na pierwszym miejscu. i miałem na myśli moje. w ustawienia mocy, to mówi minimum DDR2 jest 1.8v, a maksymalna to 3.3V. Być może już uznaje, że te DIMM wymagają więcej energii, ponieważ jest on ustawiony na auto config, i daje mi napięcie i bez konieczności znajomości. Bardzo chciałbym, aby móc otworzyć te ustawienia i sprawdź. to jest po prostu, że czuję niepokój na ten temat. jeżeli na przykład GSKILL lub moje Mobo animator musiałby umieścić coś w sieci, które mogłyby odpowiedzieć na pytanie związane z tym, że to make me feel better about it. to jest po prostu, że nie ma nic na temat płyty głównej podręcznika tego typu rzeczy. to nawet nie sugerują, że można zmienić napięcia opcje w pierwszej kolejności. I'll see if I uzyskać odpowiedź na MSI lub GSKILL i pozostawić ją samodzielnie do chwili obecnej. piekła nie mam wyboru, ale pozostawić ją w spokoju. Nie mogę nawet zmienić cokolwiek. może I'll double check napięcia te potrzebne newegg i innych stron internetowych. nie wiesz co jeszcze do zrobienia. Może ktoś z tych obaw będzie zobaczyć i oświecić mnie międzyczasie. |
|
| |||
| |||
| SLI i dobrze wykorzystane jako przykład co wiem z 780i chipsety są 2 opcje overclockingu barana, SLI greys obecnie prędkość i ekspertów pozwala edytować prędkości |
|
| |||
| |||
| AHA! DZIĘKUJĘ NEWEGG! Okazuje się, że sugeruje newegg te wymagają DIMM 1.8-2.0 V władzy. i to od niespłaconych w 1.8, nie jestem undervolted rzeczywiście na wszystkich pozornie. I nie trzeba zmieniać niczego po wszystkich ... I wish I'd thought sprawdzenia newegg przed ... jeszcze jeden powód do miłości stronie. I guess, jeśli ktoś z was, w jaki sposób odblokować te ustawienia w międzyczasie, proszę mnie oświecić. jednak wydaje się mój problem został rozwiązany, zanim jeszcze zaczęło. dzięki za pomoc choć chłopaki. appreciated. :). Chyba teraz będę martwić delegowania zdjecia do nowego komputera. ^ _ ^ |
|
| |||
| |||
| lol |
![]() |
|
| Zakładki |