rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Procesorów, pamięci RAM i Motherboards

Register

Niebieski ekran

Reply

Narzędzia wątku
Old 30 sierpnia 2007, 11:38
Grupa dawcy

Default Niebieski ekran

Kupiłem dwa kije z 1GB pamięci DDR2 RAM 5300, poza serwisem eBay, za kilka miesięcy wstecz, a teraz tylko jeden wydaje się działać, jeśli mam je w wraz z moim Orignal dwa 512mb sticks to tylko brzmi jak 2.5gb, gdy we właściwościach. jeśli mogę przejść wokół nich, ich zamęt UOP abit i cant get już tylko mniej barana. theres obecnie jeden drążek i obecnie gwałtownie w lewo na mojej półce (jeśli można umieścić coś gwałtownie w dół), ponieważ oftern daje mi niebieski ekran, jego DDR2 RAM 1GB 5300 dokładnie tak samo, jak innych, ale ten powoduje ohrrid blueee. Czy mój komputer tylko pewnej kwoty, i udał się do krytycznego i zrobił skanowania i powiedzieli mogę mieć 4GB proste!

ps wiem, może to stres, ale to, czy możesz przechowywać odpowiedzi jako podstawowego, jak to możliwe lub wyjaśnij technicznego punktu widzenia, ponieważ im łatwo rzucone przez komputer żargon, ale im naukę

My System: Mój

Procesor (y):
AMD Athlon dual core
Płyta główna:
WinFast 6600
Pamięć RAM:
3Gb
Karta graficzna (y):
MSI 8600GT
Karta dźwiękowa:
niektóre tanie dx9 5,1
Hard Drive (s):
Optical Drive (s):
Case / PSU:
Chłodzenie:
Sieć / Internet:
Monitor (y):
Cibox 1440 x 900
Operating System (-y):
Vista
Old 30 sierpnia 2007, 11:43
Administrator Group

Default Niebieski ekran

Jeżeli każdy kij działa na jego własne to mało prawdopodobne są wadliwe.

Jest możliwe, płyty głównej nie obsługuje wszystkie 4.

Czy lista marek, modeli i rozmiarów wszystkich 4 należy, wraz z płytą główną markę i model.

My System: Hybr! D

Procesor (y):
AMD Turion 64 X2 TL-64 2.2GHz
Płyta główna:
HP nForce 560
Pamięć RAM:
2GB DDR2 PC2-5300
Karta graficzna (y):
Nvidia 7150M Onboard Zintegrowanego
Karta dźwiękowa:
Onboard 5.1 Zintegrowanego
Hard Drive (s):
250 GB 5400RPM SATA300
Optical Drive (s):
18x CD / DVDRW DL-ATA
Case / PSU:
Stock HP
Chłodzenie:
Stock HP
Sieć / Internet:
Nic 10/100 / 10MB Virgin Kabel
Monitor (y):
17 "WXGA + HD BrightView Widescreen
Operating System (-y):
Windows 7 Ultimate 32Bit
Old 30 sierpnia 2007, 11:52
Członek grupy

Default Niebieski ekran

Jeśli umieścić 2 paluszki z 1gg na własne Pan pokazać 2gg lub 1gg
Old 30 sierpnia 2007, 11:54
Grupa dawcy

Default Niebieski ekran

Cytat:
Originally Posted by grush View Post
Jeśli umieścić 2 paluszki z 1gg na własne Pan pokazać 2gg lub 1gg
chorych trzeba sprawdzić, ale jeśli dobrze pamiętam to pokazuje się jako 2, ale jej nie stabilne .... chory ma sprawdzić się jako były awhile since I ostatnie kontrolowane
Old 30 sierpnia 2007, 12:30
Administrator Group

Default Niebieski ekran

Wyposażają je w różnych konfiguracjach, aż znajdziesz wadliwy trzymać.

Musimy potwierdzić, że nie są wadliwe, zanim się w innych obszarach.
Old 30 sierpnia 2007, 12:40
Grupa dawcy

Default Niebieski ekran

wystarczy umieścić w oczekiwanym wadliwe i trzymać w ciągu kilku minut pojawi się niebieski ekran błędu mówiąc pamięci, i próbował go ponownie i powiedział IRQ ..... i didnt mają czasu na napisanie go przepraszam, ja się spodziewać wadliwego trzymać w gnieździe 2 z pracy 1gb w gnieździe 1 ... pozostawiając moje's 512, który wszedł z komputera, obecnie. teraz mam 1gb pracy w Sloth 2, a następnie dwa 512 w 2 i 3 i wszystko jest dobre, ale wiem, czy mogę umieścić inne 1gb trzymać się nie tylko będzie mi niebieski ekran będzie także wyświetlany jako 2,5 gb, dziwne bardzo dziwne
Old 30 sierpnia 2007, 12:51
Członek grupy

Default Niebieski ekran

Wygląda wadliwego wetknąć, spróbuj dodgy jednym z jej własnych w gnieździe 1, jeżeli wady spróbować dobry samego gniazda.
Old 30 sierpnia 2007, 12:51
Administrator Group

Default Niebieski ekran

Twoja czyniąc to bardzo trudne do zrozumienia.

Staramy się ustalić, jeśli jedna lub obie lub żadna z 1GB sticks pracy.

Zamień je do rundy można wyróżnić wadliwego trzymać.
Old 30 sierpnia 2007, 12:54
Grupa dawcy

Default Niebieski ekran

im sorry Myślałem, że się jasne ....

z 1gb trzymać, że ja dont mieć tworzy się niebieski ekran, więc im, że mam 1gb i dwie 512 W na chwilę i, jeśli wszystko dobrze i że wprowadzone inne 1gb trzymać w I get a następnie niebieski ekran, ale do ostatecznie, czy im się je na własne, przepraszam za przedłużanie tego, powolne śmierci co?
Old 30 sierpnia 2007, 13:02
Administrator Group

Default Niebieski ekran

That's it.

Proces eliminacji.

Let us know how you get on.
Reply

Register

Zakładki