rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Procesorów, pamięci RAM i Motherboards

Register

Autobus prędkości

Reply

Narzędzia wątku
Old 9 październik 2008, 14:54
Członek grupy

Default Autobus prędkości

Hi, I was just wondering, co zależy od prędkości autobusu? , co determinuje ich, jak i rdzenia procesora graficznego GPU pamięci

GPU Core (3D) - 540MHz
GPU pamięci - 702MHz

Mam procesor quad core 2.40ghz

Co mi się zastanawiać o tym, że mój przyjaciel ma podwójne podstawowy komputer jeszcze jego autobus prędkości są dużo wyższe niż moje. dlaczego?
Old 9 październik 2008, 15:00
Grupa dawcy

Autobus prędkość co ty na temat? Czy ty mówisz Front Side Bus (FSB) prędkość? jeśli są, to szybkość procesora wynosi, procesorów coś zwane mnożnikowego, jest to wartość, która jest zwykle około 10 ish, dać lub kilka w zależności od procesora rodziny, jest to określone przez North Bridge na chipie płyty głównej. Powodem, dla którego jego pojedynek ma wyższy FSB będzie prawdopodobnie dlatego, że procesor ma niższą wartość mnożnika (czyli do tej samej prędkości zegara, wyższego FSB jest potrzebna) (Pomnożenie Mnożnik przez FSB i uzyskanie prędkości zegara)

Jeśli to autobus prędkości jesteś na temat, nie jest, jeśli nie jest to mógłbyś opracować?

My System: Pierwsze OC

Procesor (y):
Intel E2180@2.85
Płyta główna:
Gigabyte GA-P35-DS3L
Pamięć RAM:
2x1GB OCZ PC2-9200 Reaper CL5
Karta graficzna (y):
Gainward ATI 3850
Karta dźwiękowa:
na pokładzie
Hard Drive (s):
Seagate Barracuda 7200.7 120GB
Optical Drive (s):
HITACHI DVD-ROM GD-2500
Case / PSU:
Corsair VX450
Chłodzenie:
AC freezer7 Pro, 2x80mm, 1x90mm, 1x120mm
Sieć / Internet:
na pokładzie / rzekomo 10Meg dziewicy kabla
Monitor (y):
Viewsonic Vx922; Viewsonic VE702m
Operating System (-y):
XP Home
Old 9 październik 2008, 16:05
Członek grupy

rzeczywiście i naprawdę nie wie nic o prędkości i autobusem byłem odnoszący się do prędkości, że autobus nvidia monitora pokazuje, tak naprawdę nie jestem pewien, czy jego FSB lub nie, gdzie indziej na komputerze mogę sprawdzić mój autobus prędkości?
Old 9 październik 2008, 16:09
Administrator Group

Cytat:
Originally Posted by polakstanek View Post
Hi, I was just wondering, co zależy od prędkości autobusu? , co determinuje ich, jak i rdzenia procesora graficznego GPU pamięci

GPU Core (3D) - 540MHz
GPU pamięci - 702MHz

Mam procesor quad core 2.40ghz

Co mi się zastanawiać o tym, że mój przyjaciel ma podwójne podstawowy komputer jeszcze jego autobus prędkości są dużo wyższe niż moje. dlaczego?
Są to prędkości zegara nie autobus prędkościach.

Są one skutecznie prędkości jest grafika i chip pamięci chip.

Generalnie lepsze, nowsze chipy uruchomić zegar przy wyższych prędkościach nie wiele różni się prędkości zegara procesora.

My System: Hybr! D

Procesor (y):
AMD Turion 64 X2 TL-64 2.2GHz
Płyta główna:
HP nForce 560
Pamięć RAM:
2GB DDR2 PC2-5300
Karta graficzna (y):
Nvidia 7150M Onboard Zintegrowanego
Karta dźwiękowa:
Onboard 5.1 Zintegrowanego
Hard Drive (s):
250 GB 5400RPM SATA300
Optical Drive (s):
18x CD / DVDRW DL-ATA
Case / PSU:
Stock HP
Chłodzenie:
Stock HP
Sieć / Internet:
Nic 10/100 / 10MB Virgin Kabel
Monitor (y):
17 "WXGA + HD BrightView Widescreen
Operating System (-y):
Windows 7 Ultimate 32Bit
Old 9 październik 2008, 23:52
Grupa dawcy

Tak, Dave Jak powiedziałem, te częstotliwości, które są wysłana zegar prędkości, jeśli Twoi przyjaciele są wyższe, oznacza to najprawdopodobniej ma nowsze karty gfx. zegara w celu zwiększenia prędkości zwykle z lepszej karty, jednak nie jest to jedyny czynnik int on wydajność karty. Jednak w ogólnym (atleast z wyższym końcu karty w chwili obecnej) karty ATI mają znacznie wyższy w porównaniu do prędkości zegara Nvidia, ale działanie, jeśli dość podobne.
Old 10 października 2008, 21:03
Członek grupy

Jest to również rodzaj odnosząc się do moich innych problemów na tych forach, na temat mojej nvlddmkm problemu, który ma miejsce właśnie teraz, I'm kontroli autobusu prędkości na nvidia monitor i opowiadać, że wszystkie autobusem prędkości są 0mhz, FSB , pamięci i GPU podstawowych (by the way I'm również w trybie awaryjnym)

dlaczego jest to wszystko na zero? Bo jestem w trybie awaryjnym? lub innego powodu ..
Old 11 października 2008, 02:36
Grupa dawcy

Myślę, że nie jest tylko problem z Nvidia monitora Pan próbował wszelkie inne programy monitorujące (np. CPU-Z i GPU-Z)?
Old 11 października 2008, 04:30
Administrator Group

Wyniki będą prawdopodobnie zawyżana w trybie awaryjnym.
Old 11 października 2008, 07:36
Członek grupy

Yeah, it's trybie awaryjnym thats ten sposób. Ok, dzięki za informacje na temat prędkości magistrali I think I'm good z tym teraz.
Old 11 października 2008, 08:32
Grupa dawcy

ok, your welcome.
Reply

Register

Zakładki