![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| |||
| |||
| Hi, I was just wondering, co zależy od prędkości autobusu? , co determinuje ich, jak i rdzenia procesora graficznego GPU pamięci GPU Core (3D) - 540MHz GPU pamięci - 702MHz Mam procesor quad core 2.40ghz Co mi się zastanawiać o tym, że mój przyjaciel ma podwójne podstawowy komputer jeszcze jego autobus prędkości są dużo wyższe niż moje. dlaczego? |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Autobus prędkość co ty na temat? Czy ty mówisz Front Side Bus (FSB) prędkość? jeśli są, to szybkość procesora wynosi, procesorów coś zwane mnożnikowego, jest to wartość, która jest zwykle około 10 ish, dać lub kilka w zależności od procesora rodziny, jest to określone przez North Bridge na chipie płyty głównej. Powodem, dla którego jego pojedynek ma wyższy FSB będzie prawdopodobnie dlatego, że procesor ma niższą wartość mnożnika (czyli do tej samej prędkości zegara, wyższego FSB jest potrzebna) (Pomnożenie Mnożnik przez FSB i uzyskanie prędkości zegara)
| |||
| |||
| rzeczywiście i naprawdę nie wie nic o prędkości i autobusem byłem odnoszący się do prędkości, że autobus nvidia monitora pokazuje, tak naprawdę nie jestem pewien, czy jego FSB lub nie, gdzie indziej na komputerze mogę sprawdzić mój autobus prędkości? |
|
| |||||||||||||
| |||||||||||||
| Cytat:
Są one skutecznie prędkości jest grafika i chip pamięci chip. Generalnie lepsze, nowsze chipy uruchomić zegar przy wyższych prędkościach nie wiele różni się prędkości zegara procesora. My System: Hybr! D
|
|
| |||
| |||
| Tak, Dave Jak powiedziałem, te częstotliwości, które są wysłana zegar prędkości, jeśli Twoi przyjaciele są wyższe, oznacza to najprawdopodobniej ma nowsze karty gfx. zegara w celu zwiększenia prędkości zwykle z lepszej karty, jednak nie jest to jedyny czynnik int on wydajność karty. Jednak w ogólnym (atleast z wyższym końcu karty w chwili obecnej) karty ATI mają znacznie wyższy w porównaniu do prędkości zegara Nvidia, ale działanie, jeśli dość podobne. |
|
| |||
| |||
| Jest to również rodzaj odnosząc się do moich innych problemów na tych forach, na temat mojej nvlddmkm problemu, który ma miejsce właśnie teraz, I'm kontroli autobusu prędkości na nvidia monitor i opowiadać, że wszystkie autobusem prędkości są 0mhz, FSB , pamięci i GPU podstawowych (by the way I'm również w trybie awaryjnym) dlaczego jest to wszystko na zero? Bo jestem w trybie awaryjnym? lub innego powodu .. |
|
| |||
| |||
| Myślę, że nie jest tylko problem z Nvidia monitora Pan próbował wszelkie inne programy monitorujące (np. CPU-Z i GPU-Z)? |
|
| |||
| |||
| Wyniki będą prawdopodobnie zawyżana w trybie awaryjnym. |
|
| |||
| |||
| Yeah, it's trybie awaryjnym thats ten sposób. Ok, dzięki za informacje na temat prędkości magistrali I think I'm good z tym teraz. |
|
| |||
| |||
| ok, your welcome. |
![]() |
|
| Zakładki |