![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| |||
| |||
| Ostatnio został uaktualniony z mojego procesora AMD Athlon 3800 + na Athlon 5200 + x2 i jestem w stanie uruchomić używając konfiguracji w trybie Dual Channel, wszystko JA dostać jest pusty ekran z migającym kursorem, nie po sygnały nic. Obecnie Im przy użyciu pojedynczego kanału trybie bez żadnych problemów. Mam 4 sloty DIMM na pokładzie w sposób następujący: - 1 = 2 = czarno żółty 3 = czarny 4 = żółty. Umieszczenie mojej pamięci zarówno w żółtym lub czarnym szczeliny = Dual Channel Umieszczenie mojej pamięci w kolorze czarnym i żółtym slot slot = pojedynczego kanału Mam mój bios zaktualizowany do najnowszej firmware i BIOS jest ustawiony na automatyczne wykrywanie. Mam wypróbowany manualy konfiguracji pamięci w BIOS tym taktowania i napięcia, ale nadal wont boot w Dual Channel .... Każda pomoc jest bardzo ceniona Mój system: -- Asus M2N SLI Deluxe x2 512 Corsair xms2 5400 Procesor AMD Athlon 5200 + x2 2.7ghz |
|
| |||
| |||
| upewnij się, że są one tego samego typu pamięci ** IE ** Simm, DIMM lub Rimm |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Wyślij je na powrót do Corsair. Albo płyty głównej ma problem (mało prawdopodobne) lub kije nie są dopasowane, które obiecują zrobić w fabryce, więc ten Corsair messed up.
"I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ". My System: 日夏子
|
|
| |||
| |||
| Niestety nie przywołujące ten w mojej oryginalnej listownie, ale pamięć pracowała grzywny w trybie Dual Channel przed zmodernizowane mojego procesora. Być może być problem z kontrolera pamięci w CPU. W mojej opinii myślę, że jeśli tam, gdzie problem z kontrolerem pamięci, chciałbym mieć inne problemy ze stabilnością. Ale wszystko działa wyjątkowo dobrze, choć jej tylko uruchomiony w trybie pojedynczego kanału |
|
| |||
| |||
| musnt być compat bud |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Hmmm to ciekawe. A ty musisz powiedzieć, że aktualizacja do najnowszej BIOS?