![]() |
| |||||||
| Регистрация | Карта Spy | Държава Списък | Дарения | Търся | Днешната Постове | Марк Форуми Прочети | Форум Правила |
|
![]() |
| | Нишка Инструменти |
|
| |||
| |||
| Имам нов лаптоп, горната част на диапазона, и вентилатора постоянно се случва и изключване. Нейната много силен, както и ... Свалих един ап нарича SpeedFan да видите какви са температурите са настройката на вентилатора. И тя идва на 35 градуса, след това спира при 23 градуса! Това е твърде студено за лаптопа. Знам, че му не е проблем и да не правиш никаква вреда на лаптопа, но просто твърде силен и shouldn't бъде на 80% от времето. Не съществува опции в BIOS за да промените настройките на вентилатора. Имам контакт с производителите и те не могат дори да го поправим себе си и му казват, не е проблем - много досаден. Имам най-новите актуализации на BIOS др Някой знае ли как мога да променя настройките за фен-дали мога да го направя през BIOS или чрез трета страна програмата. Аз съм доста притеснен относно използването SpeedFan защото Im не е запознат с нея. Моят лаптоп е Hi-Степен Notino D7000 вървят Vista 32-битов. Ако някой може да помогне, това ще бъде много оценявам. |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Това би било доста опасно за lappy да промените настройките на вентилатора, дори и ако можех. Скоростта на вентилатора е пряко свързана с колко трудно е работа на процесора и колко отпадната топлина трябва да отработените от шасито или как много хладен въздух той трябва да тегли в шасито за охлаждане на процесора (ако тя се приема и не е отработените фен). Това ще бъде силен, защото 1) Лаптоп на Run горещо, особено по-високите крайни модели с по-високи края на процесора. И 2) Това е малък диаметър вентилатор, те трябва да предат най-бързи скорости, се дължи на малките, за да смени всички достойни количество въздух / топлина. Бих препоръчваме да оставите достатъчно добре, само що се отнася до фен е, но вие също може да погледнете Първи лаптоп охладител. Активната сорт (с феновете инсталиран) въздушен удар върху долната страна на лаптопи. Но ти ще трябва да се осигури фен на дъното е прием, а не изчерпва, защото феновете разпенващ въздуха в отработените фен само ще противоречи на въздушния поток.
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| много лаптопи имат общи програми за комунални услуги, където има възможност да се променят настройките на вентилатора. Може, например, да бъде в състояние да го при постоянна ниво, или на бавна скорост. Имам Sony сега, и Acer преди това и двамата бяха фен контрол опции - просто трябва да ги потърсите. Ако опцията съществува, тогава трябва да бъде в състояние да се променят без да вредят на компютъра. Dont ползване на външен PROG да го все пак.
| |||
| |||
| Благодаря за отговора ... аз разбирам, че е много опасно да се използва трета страна, ап да промените настройките на вентилатора, но непременно фен започване и спиране между 23 и 35 градуса е наред? Производителите казват, че е просто начинът му изградени. Също така разбираме, че, когато процесора работи усилено вентилатора ще очевидно хайде. Но дори и когато ми лаптоп е в състояние бездейства, няма вируси, нищо не работи - вентилатора пак ще ритник инча ще DEF. вземете съвети да не използвате ап. за да промените настройките ... Моят лаптоп е с Intel Core 2 Duo процесор, така знам своя мощен. Също така има един бутон, който е фен символа по-долу, и когато аз го натиснете, фен се появява на екрана и propellors са сведени до 3 от 5. Което трябва да означава фен ще забави нали? Но това не се случи, се появява бутон да направя нищо. Дали фен контрол опции ви споменавам cyberspacegenie подава от производителя на машината (Sony, Acer) или са предвидени моите прозорци? Защото не може да изглежда да намеря нищо в контролния панел или BIOS за да промените настройките. |
|
| |||
| |||
| На първо място, и с уважение, аз не се интересува какво ти каже кой да е иначе. Вие искате да се сърдя, че искат да се ръчно настроени фен на скоростта на лаптопа. Скоростта на вентилатора е динамично регулира от системата, в зависимост от натоварването на процесора и температура. Оставянето я потребителя предварително RPM писти риска от CPU температура отиваш горе дизайн нива. На второ място, просто си прочетете първоначалния си пост. Както разбирам, че сега (Поправи ме, ако съм грешен моля), вие сте като каза фен не предат нагоре, докато стигне до 35 градуса температура и спира при 23 градуса? Ако е така, аз не разбират проблема. 23в е готино за процесора, а с радиатори на място все пак, тя не трябва активно охлаждане. След като се удря 35 градуса температура на сензора е spnning на вентилатора за да се намали температурата. Това е повече от вероятно част от енергоспестяване функция (както и в батерия) да водят отиваш вече трябва да бъдат мобилни и далеч от Power Point.
__________________ чули уау е по-добре тогава контрацептивни хапчета, няма шега ли изигра RS за 2-3 години и 2 седмици след като спрях аз загубих девствеността си. -Kanoakavirus |
|
| |||
| |||
| Можете са верни - моят фен започва най-35c предене и кога CPU температура хитове 23в го спира, и така нататък. Значи искаш да кажеш, че си мислите, че лаптопа е наред тогава? Или мислиш, че му нещо друго, че настройката на вентилатора? Im малко объркана съжалявам. Аз просто мислех, че процесора трябва да се hittin между 55-70c преди фен започва да предат нагоре? |
|
| |||
| |||
| Погледни го по този начин: вентилатора се върти по-топлите на CPU стане. Така че в зависимост от това, everythings глоба. Проблемът е, че феновете не са най-добрите неща, за да се отървете от топлината (тоест какво heatpipes и радиатори са за). Фенове предимно в лаптопа иначе, хладна тези надолу, а не на процесора. Те охлаждане на процесора. Така че това е просто показва, че пасивното охлаждане договореност (отново, тръбите и heatsink) правят работата си и на феновете, само рита, когато той трябва да. Ако се остави, докато близо дизайн прагово тогава бихте могли да опита катастрофи, BSODS, всеки брой на грешки, защото фен verrrry бавно стане отървем от отпадъците топлина.
__________________ чули уау е по-добре тогава контрацептивни хапчета, няма шега ли изигра RS за 2-3 години и 2 седмици след като спрях аз загубих девствеността си. -Kanoakavirus |
![]() |
|
| Маркери |
Подобни Конци | ||||
| Нишка | Нишка Начално | Форум | Отговори | Последно мнение |
| Смяна на дънната платка | freshdawn | Процесори, дънни платки & RAM | 1 | 1-во Фев 2008 13:08 |
| Имам нужда от инструкции преди смяна на процесора | DownSyndromeBoi | Процесори, дънни платки & RAM | 1 | 2-ро Jan 2008 18:01 |
| Защо компютърът пази променя? | RawRyder | Изключено Тема Дискусия | 9 | 16-то ноември 2007 07:12 |
| Причина за промяна на настройките на дисплея? | casselle | Windows операционни системи | 4 | 3-та Sep 2007 01:31 |
| Смяна на ISP | nurtonc | Браузъри Уеб & FTP клиенти | 2 | 2-ро май 2007 02:35 |
| Нишка Инструменти | |
| |