![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| |||
| |||
| Mam nowego laptopa, od góry, a wentylator jest ciągle trwają i wyłączać. Jego bardzo głośny i ... Ściągnąłem jeden app nazwie SpeedFan, aby zobaczyć, jakie były temperatury ustawienie wentylatora. A chodzi o co 35 stopni, a następnie zatrzymuje się na 23 stopni! To jest zbyt zimna dla laptopa. Wiem, nie jego problem i nie robi żadnej szkody do laptopa, ale jego zbyt głośne i shouldnt się na 80% czasu. Nie ma opcji w BIOS-ie, aby zmienić ustawienia wentylatora. Mam skontaktować producentów i nie mogą nawet ustalić go i mówią jej nie stanowi problemu - bardzo denerwujące. Mam najnowsze aktualizacje systemu BIOS itd. Czy ktoś wie w jaki sposób mogę zmienić ustawienia wentylatora-czy mogę to zrobić za pomocą BIOS-u lub za pośrednictwem osoby trzeciej programu. Jestem trochę zaniepokojona wykorzystaniem SpeedFan cos Im nie zna go. Mój laptop jest Hi-Grade Notino D7000 uruchomiony Vista 32-bit. Jeśli ktoś mógłby pomóc, byłoby greatly appreciated. |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Byłoby raczej niebezpieczne dla lappy zmienić ustawienia wentylatora, nawet jeśli może. Prędkość wentylatora jest bezpośrednio związane z CPU, jak ciężko pracuje i jak wiele ciepła odpadowego to ma spalin z podwozia lub chłodnego powietrza, ile potrzebuje do ciągnięcia do podwozia do schłodzenia procesora (powinien to być pobranie, a nie wentylator wyciągowy). To będzie głośno, ponieważ 1) Laptop's run gorąco, zwłaszcza wyższego końca modele z wyższym końcu procesorów. I 2) Jest to mała średnica wentylatora te muszą spin na szybsze prędkości, ze względu na ich mniejsze, aby wszelkie zmiany wysokości godnej powietrza / ciepła. I zaleca, aby pozostawić wystarczająco dobrze sam w miarę wentylatora jest, ale można też spojrzeć na coraz chłodniejsze laptopa. Aktywny odmiany (z wentylatory zainstalowane) uderzenie powietrza na spodniej laptopów. Ale musisz zapewnić wentylatora na dole jest pobranie, a nie spalin, ponieważ kibice dmuchanie powietrza do wentylatora wywiewnego tylko sprzeczne z powietrza.
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| wiele laptopów ogólne programy użytkowe programy, gdzie istnieje możliwość zmiany ustawień wentylatora. może na przykład być w stanie ustawić ją na stałym poziomie lub wolniejsze prędkości. Mam teraz Sony, Acer oraz przed i obaj wentylatora kontroli - po prostu się ich szukać. Jeżeli opcja istnieje wtedy powinieneś być w stanie zmienić bez szkody dla komputera. Nie używać zewnętrznego prog to zrobić chociaż.
| |||
| |||
| Dzięki za odpowiedzi ... rozumiem, że jest bardzo niebezpieczne dla użytku trzecią app zmienić ustawienia wentylatora, ale na pewno wentylatora rozpoczęcia i zatrzymania między 23 a 35 stopni jest źle? Producenci twierdzą, że to tylko sposób jego budowy. Zdaję sobie sprawę, że gdy procesor pracuje ciężko wentylatora będzie oczywiście spokój. Ale nawet jeśli mój laptop jest w stanie bezczynności, wirusów nic nie działa - wentylator nadal kick in będę def. Ci porad nie używając app. Aby zmienić ustawienia ... Mój laptop ma procesor Intel Core 2 Duo to znam jego możliwości. Ponadto znajduje się przycisk, który ma wentylatora poniżej symbolu, a gdy i naciśnij go, a fan pojawi się na ekranie i propellors zostały zredukowane do 3 od 5. Jakie powinno oznaczać wentylatora spowolnią prawo? Ale tak się nie stanie, pojawi się przycisk do niczego. Czy kibic kontroli opcje wspomnieć cyberspacegenie dokonane przez producenta maszyny (Sony, Acer) czy też przewidziane moje okna? Bo nie wydaje się znaleźć coś w panelu sterowania lub systemu BIOS, aby zmienić ustawienia. |
|
| |||
| |||
| Po pierwsze, oraz w odniesieniu do, I don't care what ktoś powie Ci. You'd musi być szalony chciał ręcznie zaprogramowanej prędkości wentylatora na laptopie. Prędkość wentylatora jest dynamicznie dostosowywana przez system, w zależności od temperatury i obciążenia procesora. Pozostawienie go na użytkownika preset rpm uruchamia ryzyko CPU temp. powyżej będzie projektowanie poziomów. Po drugie, po prostu ponownie przeczytać początkowy post. Jak rozumiem, to teraz (correct me if I'm wrong proszę), piszesz wentylatora nie spin aż do trafienia w temp. 35 stopni i zatrzymuje się na 23 stopni? Jeśli tak, to nie rozumiem problemu. 23c jest cool dla procesora, oraz z Heatsinks w miejscu tak czy owak, to naprawdę nie potrzeba aktywnego chłodzenia. Po jego trafieniu w temp. 35 stopni czujnik jest spnning do wentylatora w celu zmniejszenia temperatury. Jest bardziej niż prawdopodobne, część funkcji oszczędzania energii (jak w baterii), nie musisz przejmować się już powinieneś być mobilne i od zasilania pkt.
__________________ wysłuchane wow jest lepszym pigułki antykoncepcyjne, to nie żart Grałam RS za 2-3 lat i 2 tygodnie po zatrzymaniu Zgubiłem moje dziewictwo. -Kanoakavirus |
|
| |||
| |||
| You are correct - mój fan zaczyna przędzenia na 35c i kiedy CPU temp. trafienia 23c oporu, i tak dalej. Więc to znaczy, że uważa Pan, że laptop jest dobrze potem? Czy sądzi Pan jej coś innego, że ustawienie wentylatora? Im trochę mylić przepraszam. Ja po prostu myśleli, że procesor powinien być hittin między 55-70c przed wentylatora zaczyna spin up? |
|
| |||
| |||
| Spójrz na to w ten sposób: W cieplejsze obroty wentylatora procesora dostaje. Tak więc na podstawie tego, Wszystko w porządku. Problem jest, wentylatory nie są najlepsze rzeczy pozbyć ciepła (that's what i heatpipes Heatsinks są). Fani głównie w laptopach mimo tych cool dół, a nie CPU. One cool procesora. Więc to jest po prostu wykazując, że pasywny układ chłodzenia (ponownie, rury i Heatsink) robią swoje zadanie i kibiców tylko w kicking kiedy trzeba. Jeśli tak to w lewo, aż w pobliżu projektu próg następnie można doświadczenie awarii, BSODS, dowolną liczbę błędów, ponieważ wentylator verrrry powoli pozbądź ciepła odpadowego.
__________________ wysłuchane wow jest lepszym pigułki antykoncepcyjne, to nie żart Grałam RS za 2-3 lat i 2 tygodnie po zatrzymaniu Zgubiłem moje dziewictwo. -Kanoakavirus |
![]() |
|
| Zakładki |