menšie majetkové --

Magazine
Go Back   Počítačové Juice > Počítačový hardware > Procesory, základné dosky & RAM

Register

Zmenou nastavenia CPU ventilátor * Prosím pomôžte *

Reply

Thread Tools
Old 29. September 2007, 10:39
Nový člen skupiny

Default Zmenou nastavenia CPU ventilátor * Prosím pomôžte *

Mám nový notebook, horný rad, a ventilátor sa stále deje a vypnutie. Jeho veľmi hlasné, rovnako ... I prevzali app nazýva SpeedFan zistiť, aké teploty boli nastavenia ventilátora. A to príde na 35 stupňov, potom sa zastaví na 23 stupňov! To je príliš studená pre notebook. Viem, že nie je jeho problém a nerobíme žiadne poškodenia notebooku, ale jednoducho príliš nahlas a shouldn't byť o 80% času. Neexistuje žiadne voľby v BIOSu pre zmenu nastavenia ventilátora. Som kontaktoval výrobcu a nemožno ani opraviť sami a hovoria jeho nie je problém - veľmi otravné. Mám najnovší BIOS aktualizácií atď Vie niekto, ako môžem zmeniť nastavenia pre fan-či by som mohol urobiť prostredníctvom BIOSu, alebo prostredníctvom tretej strany program. Som trochu znepokojený pomocou SpeedFan cos Im nie je oboznámený s tým.

Môj notebook je Hi-stupeň Notino D7000 systémom Vista 32-bit. Ak sa niekto mohol pomôcť, bolo by veľmi ocenili.
Old 29. September 2007, 19:49
Darcu Skupina

Bolo by skôr nebezpečné pre Lappy zmeniť nastavenia ventilátora, aj keď mohol. Otáčky ventilátora sú priamo súvisiace s tým, ako ťažko sa cpu pracuje a koľko odpadové teplo má vyčerpať z podvozku alebo koľko ochladí vzduch potrebuje tahat do podvozku vychladnúť procesoru (mal by to byť príjmu, a nie odtahový ventilátor).

To bude nahlas, pretože 1) Laptop to spustit teplej, najmä vyššom konci modelov s vyšším konci cpu to. A 2) Je to malý priemer ventilátor, majú točiť na rýchlejší rýchlosťou, vďaka ktorej je menší, k posunu žiadne slušné množstvo vzduchu / tepla.

Chtěl bych odporučiť, aby sa necháte dostatočne sám, pokiaľ ide o ventilátor sa ale môžete pozrieť aj na to, prenosný chladič. Aktívne odrody (s fanúšikmi inątalované) vyhodiť do vzduchu spodnej notebooky. Ale budete musieť zabezpečiť ventilátor v spodnej časti je príjem, a nie preto, že výfukový fanúšikov vyfúknutie vzduchu do výfukového ventilátora bude v rozpore s prúdením vzduchu.

-Kanoakavirus

Môj systém: Zoomy

Processor (s):
E8400@3.6ghz (400x9) @ 1.15v
Základná doska:
Asus P5K Premium
Pamäť RAM:
2GB vládca 8500
Grafické karty (s):
BFG 8800GT
Zvuková karta:
Xfi Extremegamer
Pevný disk (y):
3.35TB ext skladovanie. 2TB int skladovanie
Optická mechanika (s):
LG GGC H20L
Case / PSU:
Enermax 720w
Chladenie:
AC7
Sieť / Internet:
Monitor (s):
245b, 931B (Samsung)
Operačný systém (y):
Vista 32P
Old 30. September 2007, 06:44
Darcu Skupina

rad notebookov všeobecne utility programy, kde existuje možnosť zmeniť nastavenia ventilátora. môže napríklad byť schopní nastaviť na konštantnej úrovni, alebo pomalšia rýchlosť. Mám teraz Sony a Acer pred tým, a ako mal fanúšik ovládanie - stačí sa pozrieť na tu je. Ak bude táto možnosť existuje, potom by ste mali byť schopní zmeniť bez poškodenia počítača. Dont používať externé programy na to myslím.

Môj systém: Slona

Processor (s):
Intel Core 2 Quad Q6600
Základná doska:
Asus P5K-E/Wi-fi
Pamäť RAM:
2GB Corsair XMS
Grafické karty (s):
Asus EN8600GT Tichý
Zvuková karta:
Pevný disk (y):
Samsung HD501
Optická mechanika (s):
Asus DRW-1814BLT
Case / PSU:
Antec P180/Corsair HX620
Chladenie:
Thermalright Ultra-120 extrémnym
Sieť / Internet:
Monitor (s):
Dell 2005FPW 20 palce
Operačný systém (y):
Windows Vista Home Premium
Old 30. September 2007, 07:23
Nový člen skupiny

Vďaka za odpovede ... Chápem, že je veľmi nebezpečné pre použitie treťou stranou app zmeniť nastavenia ventilátora, ale určite fanúšik spúšťanie a zastavovanie medzi 23 a 35 stupňov, je zle? Výrobcov, hovoria, že je len spôsob, ako svoje postavená. Tiež som pochopiť, že keď sa cpu sa tvrdo pracuje na ventilátora bude samozrejme pojď. Ale aj keď sa môj notebook je v stave nečinnosti, žiadny vírusy nič beh - ventilátor sa stále kop palcov budu def. vezmite si poradiť v nepoužívate app. Pre zmenu nastavenia ...

Môj notebook má procesor Intel Core 2 Duo procesor tak vím jej silné. Tiež tu je tlačidlo, ktoré má ventilátor symbol nižšie, stlačte tlačidlo a keď som ho, a ventilátor sa objaví na obrazovke a propellors sú znížené na 3 z 5. Čo by malo znamenať, ventilátor spomalí ne? Ale to nie je náhodou, tlačidla sa zobrazí urobiť nič. Sú fanúšik ovládanie sa zmieňujeme cyberspacegenie od výrobcu za stroj (Sony, Acer) alebo sú poskytované mojich okien? Pretože sa mi zdá, že nemôže nájsť niečo v ovládacom paneli alebo BIOS pre zmenu nastavenia.
Old 30. September 2007, 08:21
Darcu Skupina

Po prvé, a s rešpektom, Nechcem care, čo niekto iný hovorí. Máte byť naštvaný chcieť manuálne prednastavených otáčok ventilátora na notebooku. Otáčky ventilátora je dynamicky sa upraví tým, že systém, v závislosti na zaťaženie CPU a teplotu. Odchod je v užívateľom-predvolenú rpm Hrozí CPU temp nad dizajnu úrovní.

Po druhé, práve re-čítať svoje pôvodné miesto. Jak já to chápu, že teraz (správne sa ma, či som zle, prosím), že ste říkal ventilátor nebude točiť až do temp hity 35 stupňov a zastaví na 23 stupňov?

Ak áno, nemám problém pochopiť. 23c sa ochladí na CPU, chladiče a na mieste tak ako tak, nie je naozaj potrebné aktívne chladenie. Po jeho stlačení klávesy 35 stupňov je teplota senzora je spnning do ventilátora pre zníženie temp. Je viac než pravdepodobné rámci úsporu energie funkciu (rovnako ako v batérii), aby ste sa už by ste mali byť mobilné a mimo výkon bod.

-Kanoakavirus
Old 30. September 2007, 10:11
Nový člen skupiny

Tie sú správne - môj fanúšik začína spriadanie na 35c a keď cpu temp hity 23c zastaví, a tak ďalej. Takže si myslíš, že si myslíte, že notebook je v poriadku potom? Alebo si myslíte niečo iné, že jeho nastavenie je ventilátor? Im trochu zmätená ľúto. Len som myslel, že procesor by mal byť hittin medzi 55-70C pred ventilátor začne otáčať hore?
Old 30. September 2007, 13:15
Darcu Skupina

Pozrite sa na to takhle: ventilátor otáča teplejšia CPU dostane. Takže založená na to, že everythings pohodě.

Problém je, že fanúšikovia nie sú tým najlepším, čo pre zbaviť tepla (to je to čo heatpipes a chladiča sú určené). Fans predovšetkým v notebooku tak jako tak, ty si v pohodě, ne CPU. Sú v pohode procesora.

Takže je to len, že preukáže, že pasívne chladenie usporiadanie (opäť, potrubia a chladič), že robíte svoju prácu a fanúšikovia len kope, keď ju potrebuje.

Ak ju nechal do blízkej designu-prahu potom môžeš skúsenosti pády, BSODS akékoľvek množstvo chýb, pretože ventilátor verrrry pomaly dostáva zbaviť odpadového tepla.

-Kanoakavirus
Reply

Register

Záložky

Podobné témy
Nitka Thread Odľahčenú Fórum Odpovede Posledný príspevok
Zmenou doske freshdawn Procesory, základné dosky & RAM 1 1. februára 2008 13:08
Potrebujem inštrukcie pred zmenou procesora DownSyndromeBoi Procesory, základné dosky & RAM 1 2. januára 2008 18:01
Prečo počítač držať zmenou? RawRyder Vypnúť Téma diskusie 9 16. novembra 2007 07:12
Dôvodom pre zmenu nastavenia displeja? Cassell Operačné systémy Windows 4 3. September 2007 01:31
Zmenou ISP nurtonc Webových prehliadačov & FTP Klienti 2 2. mája 2007 02:35
Thread Tools

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Počítačová Juice.