мањи капитал --

Magazine
Go Back   Цомпутер сока > Цомпутер Хардуаре > ЦПУ, Матичне плоче и РАМ

Register

Мијењање поставки ЦПУ фан * * Плеасе хелп

Reply

Тхреад Тоолс
Old 29. сеп 2007, 10:39
Нови члан групе

Имам нови лаптоп, врху опсега, а вентилатор је стално дешава и искључивање. Његова врло гласан као и ја ... један апп преузели СпеедФан зове да види шта је температура била постављање вентилатора. А на то долази на 35 степени, а затим се зауставља на 23 степени! То је далеко превише хладно за лаптоп. Не знам њен проблем, а не радиш нашкодити на било који лаптоп али свој праведан превише гласно и би требао бити на 80% времена. Нема опције у БИОС-у променити подешавања за вентилатор. Ја сам контактирала произвођачи и они не могу поправити, чак и они сами кажу својим не представља никакав проблем - врло узнемирујући. Имам најновији БИОС надоградње итд Се било ко кноткле како ја могу променити подешавања за фан-да ли бих могао то да учини кроз БИОС или преко треће стране програма. Ја сам помало забринут о коришћењу СпеедФан цос Им није упознат са њом.

Мој лаптоп је Хи-Граде Нотино Д7000 приказују Виста 32-битни. Ако било ко може помоћи, да би било много поштовати.
Old 29. сеп 2007, 19:49
Донаторска Група

Било би прилично опасна за лаппы да бисте променили подешавања вентилатора, чак и ако може. Брзина вентилатора се директно односе на тврдим како ЦПУ ради и колико отпадна топлина се она из издувних шасије или колико хладан ваздух треба повући у кућишту како би цоол ЦПУ (требало би да буде један усисне и не издувни вентилатора).

То ће бити гласни јер 1) Лаптоп'с хот трчање, посебно вишим енд моделе са већим крају ЦПУ-а. И 2) је мали пречник вентилатора, те да имају Спин у брже брзине, због биће мањи, на било који пристојан помак количину ваздуха / топлоте.

Ја бих препоручио да се оставите довољно добро сама колико вентилатора је забринута, али можете погледати добијам лаптоп хладњак. Активне разноликости (са фановима инсталиран) пухати ваздух на искључење из доња лаптоп. Али, потребно је да обезбеди вентилатора на дну је усисне и издувни не због обожаватеља пуше ваздух у издувни вентилатора ће бити само у сукобу са проток ваздуха.

-Каноакавирус

Мы Сыстем: Зоомы

Процесор (и):
Е8400@3.6гхз (400кс9) @ 1.15в
Матичне плоче:
Асус П5К Премиум
РАМ меморија:
2ГБ Доминатор 8500
Графичка картица (е):
БФГ 8800ГТ
Соунд Цард:
Ксфи Екстремегамер
Тврди диск (и):
3.35ТБ екст чувања. 2ТБ инт складиштење
Оптички погон (е):
ЛГ ГГЦ Х20Л
Цасе / псу:
Енермакс 720у
Хлађење:
АЦ7
Нетуорк / Интернет:
Монитор (е):
245Б, 931Б (Самсунг)
Оперативни систем (е):
Виста 32П
Old 30. сеп 2007, 06:44
Донаторска Група

многи имају лаптоп опште програме комуналних услуга где постоји могућност за промену поставки навијач. мај вам, на пример, бити у могућности поставити на константном нивоу, или спорије брзине. Имам Соны сада, а пре тога и Ацер обоје имали могућности контроле вентилатора - само морамо тражити их. Ако могућност постоји онда би требао бити у могућности за променити без харминг рачунар. Донт коришћење спољног ПРОГЛА то ипак.

Мы Сыстем: Тхе слон

Процесор (и):
Интел Цоре 2 Куад К6600
Матичне плоче:
Асус П5К-Е/Уи-фи
РАМ меморија:
2ГБ гусар КСМС
Графичка картица (е):
Асус ЕН8600ГТ Силент
Соунд Цард:
Тврди диск (и):
Самсунг ХД501
Оптички погон (е):
Асус ДРУ-1814БЛТ
Цасе / псу:
Антец П180/Цорсаир ХКС620
Хлађење:
Тхермалригхт Ултра-120 крајњи
Нетуорк / Интернет:
Монитор (е):
Делл 2005ФПУ 20 инцх
Оперативни систем (е):
Уиндоус Виста Хоме Премиум
Old 30. сеп 2007, 07:23
Нови члан групе

Хвала за одговоре ... Схватамо да је то врло опасно за коришћење дељена апп за промену поставки вентилатора, али сигурно почињу навијач и престанак између 23 и 35 степени, није у реду? Произвођачи кажу да је само начин његове изграђена. ЈА исто тако схватити да кад се ради ЦПУ вентилатора ће очигледно доћи. Али, чак и када мој лаптоп је у државном мирује, нема ништа са приказивањем вируса - вентилатора ће и даље ударац ногом ин ћу деф. узмите у савет не користи цца. да бисте променили подешавања ...

Мој лаптоп је Интел Цоре 2 Дуо процесора, тако да знам, његова снажна. Такође постоји и дугме који има симбол навијач у наставку, а када сам га притисните, а вентилатор се појави на екрану и пропеллорс се смањују до 3 од 5.. Која би требало да значи вентилатора ће успорити у праву? Али то не деси, да се појави на дугме ништа. Јесу ли вентилатор контрола опција вам споменути цыберспацегение од стране произвођача за машина (Соны, Ацер) или оне које су моје прозоре? Јер ја не могу ништа чинити се за наћи на контролној табли или БИОС за промену поставки.
Old 30. сеп 2007, 08:21
Донаторска Група

Прво, и уз поштовање, ЈА донт 'брига шта било ко други ко се показивањем. Ыоу'д морати да буде луд да желите да ручно подесити навија брзине на лаптоп. Брзина вентилатора је динамички подешава се, од стране система, у зависности од ЦПУ оптерећења и температуре. Одлазак на корисник-рпм унапред покреће ризик од ЦПУ темп иде горе дизајн нивоа.

Као друго, само поново читати ваше почетне пост. Како ја разумем сада (исправите ме ако сам криво молим), рекавши да сте вентилатора не Спин до 35 степени темп хитова и зауставља се на 23 степени?

Ако је тако, не разумем проблем. 23ц је кул за ЦПУ, а уз хеатсинкс у месту Аныуаы, не стварно потреба активног хлађења. Након што је ударање од 35 степени темп сензор спннинг горе фан смањити темп. То је више него вероватно део струје штеди функције (као у батерији) да ћете дуже треба бити мобилни и удаљени од поуер поинт.

-Каноакавирус
Old 30. сеп 2007, 10:11
Нови члан групе

Ти су тони - мој фан почиње предење на 35ц и када ЦПУ темп 23ц хитс га зауставља, и тако даље. Па зар ти мислиш да значи да је лаптоп је у реду онда? Или, да ли ви мислити својим нешто друго да је постављање вентилатора? Им мало збуњена жао. Само сам мислио да је ЦПУ хиттин треба да буде између 55-70ц пре фан почиње Спин горе?
Old 30. сеп 2007, 13:15
Донаторска Група

Гледајте то на овај начин: У вентилатор врти на топлије ЦПУ добија. Тако се на основу тога, еверытхингс фине.

Проблем је, обожаватељи нису најбоље ствари за добивање ослободити од топлоте (то је оно што хеатпипес те су за хеатсинкс). Обожаватељи првенствено, у лаптоп Аныуаы, цоол оне доле, а не ЦПУ. Они су кул ЦПУ.

Тако је само приказује да је пасивна хлађења аранжман (опет, цеви и хеатсинк) раде свој посао и обожаватељи у само мрда кад га треба.

Ако је лево до близу десигн-праг онда могао да доживи црасхес, БСОДС, било који број грешке због вентилатора верррры полако добија ослободити од отпадне топлоте.

-Каноакавирус
Reply

Register
Тхреад Тоолс

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Цопыригхт © 2006 - 2009 Цомпутер сока.

Поуеред бы вБуллетин ® Цопыригхт © 2000 - 2009 Јелсофт Ентерприсес Лтд СЕО бы вБСЕО © 2009, Цраулабилиты, Инц