![]() |
| |||||||
| Регистрация | Карта Spy | Държава Списък | Дарения | Търся | Днешната Постове | Марк Форуми Прочети | Форум Правила |
|
![]() |
| | Нишка Инструменти |
|
| |||
| |||
| Моят компютър се състои от WinFast NF4UK88A дънната платка, която притежава AMD 3000 + заседание на върха него и Leadtek 6600GT видео карта. Напоследък съм забелязал, че един от феновете в долната част на моя компютър е започнал да прави странни шум. Аз съм 95% на някои това е чипсет вентилатор, а аз се чудех, колко трудно е било да се замени този вентилатор, какъв фен да купите, и какво друго мога нужда (настрана от термична паста). |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Звучи като чипсет вентилатор. Northbridge или Southbridge? Независимо, всеки има стандартизирана система за монтаж размер (pushpins връзка обикновено). Защо да не отидем пасивни? Zalman направя някои ужасен чипсет охладители.
|
| |||
| |||
| Тя е southbridge, поради което то трябва да бъде активно охлаждане, тъй като продължителността на PCI-E карти, там не е място за heatsink, които биха били достатъчни, за да се охлажда. Аз бях прочетете, че това е общ проблем за NF4 дънни платки. Също така, когато видях, се оказа, че фен е прикрепен с винтове, а може да са били pushpins ви споменато. |