rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Procesorów, pamięci RAM i Motherboards

Register

Wybór Radiator dla Socket 775

Reply

Narzędzia wątku
Old 19 kwiecień, 2009, 11:19
Nowe państwa grupy

Default Wybór Radiator dla Socket 775

I've been użyciu standardowego Intel Heatsink, że wraz z moim Q6600 około pół roku i teraz, i po reapplying termalne żel niedawno, dwa Push kołki używane do utrzymania go w miejscu rozbił. Więc już od postanowiła I'm getting zamiennych, jak również może być dobry. Jestem obecnie na NQ-3580, Patrząc na kilka opinii wygląda dobrze kupić. Moje zainteresowania to tylko wymaga wentylatora zatoce, która jest moim przypadku (NZXT Apollo), Ale z przodu, co jest dobre 40cm lub tak od procesora. Czy ktoś wie ile będzie osiągnąć? Każdy, kto ma doświadczenie w zamkniętych systemów chłodzenia cieczą?

Jeszcze jedno: to jest możliwe wykorzystanie osprzętu innego niż zwykle bezużyteczne push pins 775 gniazd użyć? I can't stand im. Moje Mobo to Asus P5K Deluxe, jeśli to pomaga.

Wszelkie porady greatly appreciated.
Old 19 kwiecień, 2009, 13:15
Członek grupy

jeśli ive rozumieć postu prawo, twój zamiar dołączyć wentylatora / grzejnik do przodu wentylator grill? thats naprawdę nie jest dobry pomysł, ponieważ będzie następnie dmuchanie gorącego powietrza w twoim przypadku, zamiast je wykorzystać. Patrząc na zdjęcia, nie ma wentylatora grill z tyłu w prawo w pobliżu naszego procesora, z pewnością można użyć, że jeden?

a jeśli na zdjęciu, że skanowanie jest skala, nie będzie dotrzeć do przodu, tych rur może być tylko 20cm tops.
Old 19 kwiecień, 2009, 16:32
Grupa dawcy

Bezużyteczne dla pieniędzy, wypróbować S1283 z tylnej, pozwoli Ci uniknąć pinezki, łatwe do zainstalowania i jest rzędu tańsze.
"I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ".

My System: 日夏子

Procesor (y):
Core 2 Duo E6400 2.13 -> 3.01ghz
Płyta główna:
MSI P6N SLI Platinum LGA 775
Pamięć RAM:
2GB Patriot Extreme Performance
Karta graficzna (y):
PNY 8800GTS 320MB
Karta dźwiękowa:
Sound Blaster Xtremegamer 7,1
Hard Drive (s):
80GB + 500GB
Optical Drive (s):
2x SATA
Case / PSU:
Antec 900 + 620W Aerocool zeroDBA
Chłodzenie:
4x yate-120mm + 200mm Loon górę
Sieć / Internet:
Qwest
Monitor (y):
Dell 22 "S2209W (1920x1080)
Operating System (-y):
Windows XP + 7
Old 19 kwiecień, 2009, 19:03
Nowe państwa grupy

mctw: zatoce z przodu jest umieszczony w taki sposób, że należy dmuchanie w powietrzu, nie w, a tylna jest już uwzględniona w dmuchawę, że wraz z przypadku, nie wygląda to w prosty sposób przenosić / usuń go ... Ale tak, że patrząc na obraz, jest to wątpliwe. Dzięki.

Carbon: Naprawdę? Słyszałem wiele pochwał za to, będąc expectedly ciche i łatwe do zainstalowania, z podobnymi wynikami do wyższych koniec powietrza opartej "pochłaniacze, bez kalkulacji kosztów że znacznie więcej ...
Anyway, I'm sympatię do tylnej pomysł. Czy to jest wspólne dla Heatsinks umożliwia korzystania z jednego z 775 gniazdo?
Old 19 kwiecień, 2009, 19:32
Nowe państwa grupy

Carbon: Patrząc na kilka opinii, w S1283 jest dość imponująca. I'll trust swoje orzeczenie na to, wiesz więcej niż ja. Moje dotyczą jedynie sposób bezpieczny by to było w przypadku pionowej?
Old 19 kwiecień, 2009, 20:15
Grupa dawcy

Powinno być dobrze zarówno w przestrzeni i powietrza. Większość z 775 powietrza HSFs wykorzystanie backplates, przynajmniej tych dobrych anyway.
"I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ".
Old 19 kwiecień, 2009, 21:06
Nowe państwa grupy

Pomyślałem coś więcej, czy to będzie miało wpływ na wagę, jak bardzo to kontakty procesora w czasie, ale domyślam się na tylnej będzie sortuj że obecnie anyway. Dziękujemy za wszelką pomoc!
Old 20 kwietnia 2009, 09:05
Grupa dawcy

Cytat:
Originally Posted by tobz1000 View Post
z tyłu jest już uwzględniona w dmuchawę, że wraz z przypadku, nie wygląda to w prosty sposób przenieść lub usunąć go
Śrubokręt?

My System: FordyPC

Procesor (y):
Quad Q6600 Kentsfield 2,66 @ 3.45GHz
Płyta główna:
Asus P5Q / L PRO (Intel P43, ICH10)
Pamięć RAM:
PNY XLR8 4GB @ 1066MHz
Karta graficzna (y):
PNY nVidia GeForce 9400 GT 512MB
Karta dźwiękowa:
Hard Drive (s):
Seagate HDBarracuda 1x 1 TB 1x 250GB
Optical Drive (s):
LG (HD) GGCH20L / LG GH22NP20AUAA50B
Case / PSU:
Antec Sonata III 500W & Earthwatts
Chłodzenie:
Zasób
Sieć / Internet:
Gigabit LAN, FireWire & WG111v2
Monitor (y):
2 x Acer P193WAd
Operating System (-y):
XP PRO x86/XP PRO x64/Win7 RC1 x64
Old 27 kwietnia 2009, 08:28
Nowe państwa grupy

Cytat:
Originally Posted by 4D (Fordy (Ford) Ollie View Post
Śrubokręt?
Wkręty wyglądać they've mieli szefowie oszlifowane ...
Old 27 kwietnia 2009, 08:42
Grupa dawcy

Cytat:
Originally Posted by tobz1000 View Post
Wkręty wyglądać they've mieli szefowie oszlifowane ...
Oh ok uczciwych jeden, prawdopodobnie gwarancja rzeczy.

I był kuszony powiedzieć coś w stylu "Ach tak, dobrze większość osób je gwoździe"

Ale I've never heard of komputera z gwoździ gospodarstwa rzeczy razem tak I'll let you off

Register

Zakładki