![]() |
|
| |||
| |||
| OK I mówił do mojego komputera, producenta i powiedzieli, że potrzebne są do zastąpienia mojej WOR baterii (i sprawdzony i ma prawidłowego napięcia) lub zastąpić CMOS Ram ..... co jest CMOS RAM ..... . i jak mogę ją zastąpić? |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Jedynym wymienną część płyty główne CMOS jest bateria, nigdy nie słyszał CMOS RAM.
| |||
| |||
| dobrze jest to po prostu to, co producent powiedział mi ..... Mam everex NM3900W i kiedy go na to sygnały 3-3-1 i powiedzieli, że był WOR WOR baterii lub barana ..... tak im ze stratą .... Chciałabym znaleźć inny komp, że mój dysk twardy będzie zmieścić się w |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Phoenix BIOS Kodeksu 3-3-1 = CMOS gruchotać awarii - Bad CMOS battery .... więc spróbuj zastępujący baterię.
| |||
| |||
| 3-3-1 CMOS RAM złych mocy Wymień baterię lub CMOS CMOS RAM, jeśli to możliwe ......... to jest jej opowiadać i bateria jest dobra ............ więc to, co jest w pamięci CMOS ?????? |
|
| |||
| |||
| Prawdopodobnie złe RAM więc, że będzie obejmować otwarcie sprawy i sprawdziany to siedzących poprawne. Jeśli masz dwie pałeczki spróbować uruchomiony tylko jeden lub drugi. |
|
| |||
| |||
| Dave Jak powiedziano powyżej nie jest do użytku części pamięci CMOS. Jest to możliwe, chip CMOS zawiera niewielką ilość pamięci RAM, która posiada ustawienia, ale nie można zmienić CMOS RAM, bez wylutowywania pamięci CMOS Chip i zastąpienie go AFAIK. Czy próbowali zastępujący baterię? ... Możliwe, że bateria jest wadliwa lub wygasły. |
|
| |||
| |||
| Mam tylko jeden próbował trzymać w czasie i ive wypróbowany 2 baterie i akumulatory mają zarówno ponad 3V więc nie mam pojęcia I guess I postaram się znaleźć inną Stepnote tak mogę umieścić mój twardy cala ...... lub innego komp, że mój dysk twardy będzie działać w |
|
| |||
| |||
| OK, teraz mam inną baterię i teraz jego sygnał 1-1-1 nic na tym ????? |
|
| |||
| |||
| Jedyną inną rzeczą, możesz spróbować przejaśnia BIOS, tylko w przypadku jego uszkodzenia ....... powinien istnieć skoczka to zrobić .... Mobo sprawdzić w swoim podręczniku szczegóły |
![]() |
|
| Zakładki |