rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Procesorów, pamięci RAM i Motherboards

Register

Komputer nie uruchamia

Reply

Narzędzia wątku
Old 17 listopada 2007, 08:04
Nowe państwa grupy

Default Komputer nie uruchamia

Niedawno zastępuje płyta główna w moim komputerze, a Dell Dimension E310 i nie będzie rozruchu. Potrzebujesz pomocy na temat tego problemu. Kod błędu otrzymałem tuż przed niebieski ekran został zbadany i pretty much everything I read powiedział płyta, która zastąpi zrobiłem. Ja zakładając, że jest ono właściwe zastąpienie bo sortowane bezpośrednio z firmą Dell. Trochę więcej w tle, komputer nie rozruchu przed o płycie głównej albo zastąpienia. Ihave podjęte wtórnego SDRAM, że nie działał, ja tookthe karty graficznej, że nie działał, ja odłączony wszystkie urządzenia peryferyjne, myszy, klawiatury, itp, a nie workeither.

Dzięki z góry za jakąkolwiek pomoc ...... frustracji.

Steve
Old 17 listopada 2007, 08:28
Członek grupy

Być może jest to problem zasilania? W takim przypadku musisz nowego PSU.

HTH
Old 17 listopada 2007, 10:30
Nowe państwa grupy

Jak można powiedzieć czy jest to problem zasilania? Wszystkie światła, wentylatora, itp chodź po prostu nie będzie rozruchu.
Old 21 listopada 2007, 15:26
Członek grupy

Czy sprawdzane, aby sprawdzić, czy dysk twardy jest przyczyną niebieski ekran?

Może być pomysł, aby przetestować komputer z inną tylko, aby upewnić się.
Old 21 listopada 2007, 17:45
Grupa dawcy

Słyszysz wszelkie sygnały, gdy urządzenie jest zasilane up?

My System: Start Build

Procesor (y):
AMD 64 x 2 Dual Core 5200 + 2.60GHz
Płyta główna:
Asus M2V Ap 1.
Pamięć RAM:
4GB (3.25gb widoczne)
Karta graficzna (y):
NVIDIA GeForce 7300 GS
Karta dźwiękowa:
5,1 Reatek On-Board
Hard Drive (s):
250 GB SATA & 400gb SATA
Optical Drive (s):
Pioneer 110 x 2
Case / PSU:
Stock / 550w Silent
Chłodzenie:
Zasób
Sieć / Internet:
Nic 10/100 / 20MB Virgin Kabel
Monitor (y):
Fujitsu Siemens 22 "TFT WS
Operating System (-y):
Vista Ultimate x32/Windows 7 x64
Old 24 listopada 2007, 12:45
Nowe państwa grupy

Czy identyczne płyty głównej?

Jeśli nie Windows XP nie będzie prawidłowo rozruchu z HDD. Musisz uruchomić komputer z płyty CD i uruchomić funkcję naprawy, jeśli zamierzają zachowaniu oryginalnego ustawienia. Najlepszym wypadku do formatu HD.

Oh yes jednego innego punktu. Po uruchomieniu systemu Windows XP w wersji OEM, który jest co otrzymasz od DELL, a następnie Microsoft nie reaktywować XP. Dzieje się tak, ponieważ na OEM wydań Windows XP licencji mówi, że montaż nowej płyty głównej jest zbliżona do nowej maszyny! która wymaga zakupu innej edycji XP. Jedyny wyjątek z OEM XP jeśli pasują identyczne płyty głównej. Zobacz na stronie internetowej firmy Microsoft, aby uzyskać więcej informacji.
Reply

Register

Zakładki