по-малко капитал

Magazine
Go Back   Компютърна сок > Компютърен хардуер > Процесори, дънни платки & RAM

Register

Объркан за RAM

Reply

Нишка Инструменти
Old 7 август 2007, 13:30
Новите държави Група

Здравейте приятели. Аз съм ръководещо Core2Duo с 1GB RAM. Искам да надстроите до 2GB, но аз съм уверен в това, което да получат. Имам 4 слота, така че нейните най-добре да се 4x512mb блокове. Аз в момента имам DDR2 pc2-4300 (266mhz). Дали 266mhz бавен? Искате ли да бъде по-добре да се разтоварвам & получи 500 + MHz? Или трябва да съвпадат точно това, което аз имам? Всички съвети ще бъдат оценени.
Old 7 август 2007, 13:42
Администратор Група

Не, ти ще бъде по-добре да се друго съвпадение 1GB да тече двойна канал с текущите си 1GB.

След това в бъдеще, все още имате 2 резервните слотове, ако е необходимо.

Отидете до http://www.crucial.com/ и стартиране на системата за скенер, за да разберете какво RAM в момента имат и покупка съответно.

Моята система: Hybr! Г

Процесор (и):
AMD Turion 64 X2 TL-64 2.2GHz
Дънната платка:
HP nForce 560
RAM памет:
2GB DDR2 PC2-5300
Графична карта (и):
NVidia 7150M борда Интегриран
Звукова карта:
5,1 борда Интегриран
Hard Drive (и):
250GB 5400RPM SATA300
Оптично устройство (а):
18x CD / DVDRW DL-АТА
Дело / PSU:
Фондова HP
Охлаждане:
Фондова HP
Мрежа / Интернет:
10/100 Ник / 10 MB Вирджински Кабел
Монитор (и):
17 "WXGA + HD BrightView Широкоекранен
Операционна система (и):
Windows 7 Ultimate 32Bit
Old 7 август 2007, 13:58
Член Група

Цитат:
Първоначално Публикувано от mcfarty View Post
Здравейте приятели. Аз съм ръководещо Core2Duo с 1GB RAM. Искам да надстроите до 2GB, но аз съм уверен в това, което да получат. Имам 4 слота, така че нейните най-добре да се 4x512mb блокове. Аз в момента имам DDR2 pc2-4300 (266mhz). Дали 266mhz бавен? Искате ли да бъде по-добре да се разтоварвам & получи 500 + MHz? Или трябва да съвпадат точно това, което аз имам? Всички съвети ще бъдат оценени.
Обикновено при всеки компютър, можете просто невъзможен закупите скорост овен, обикновено това е стъпка-високи и на крачка по-ниски са съвместими. Въпросът е, че аз DONT мисля, че мога просто да купуват 500MHZ овен и се очаква тя да работи. Мисля, че бихте могли да закупите 200mhz 266mhz 333mhz и се очаква тя да работи, но явно проверка с производителя преди да вземат думата си за него.
Old 7 август 2007, 14:03
Новите държави Група

Благодаря за бързата реакция. Аз не мисля, че беше много ясна, имам 4 слота и 2x 512MB. Проблемът изглежда е, че колкото повече да разбера, толкова по-Аз мисля, че сте се доставят наистина бавно RAM, когато си купих компютъра. Ако беше да отида за 2 GB сега какво ще бъде най-добри показатели?
Old 7 август 2007, 14:29
Администратор Група

Трябва да знаете дънната платка Марка / Модел да посъветва какво RAM ви могат да се поберат.
Old 7 август 2007, 14:39
Новите държави Група

Дънната платка е EVGA 122-CK-NF68. Това е, което той казва, проверка на системата, но реалната борда е NVidia подпечатано (все още NF68). Надявам се това има смисъл.
Old 7 август 2007, 14:52
Администратор Група

Памет
4 х 240-пинови DIMM гнезда
Dual Channel DDR2
Максимална от 8GB на DDR2 533/667/800/1200MHz SLI-Готови памет

Този им уебсайт.

Можете да основно годни DDR2 RAM на скорости над до 8GB.
Old 7 август 2007, 14:55
Новите държави Група

Благодарение на Дейв. Просто да се изясни. От 2 блока на 512MB имам в момента са само 266mhz. Искате ли да бъде по-добре (според вас), за да се отърве и закупят бързо MHz ако искам да се постигне максимална ефективност?
Old 7 август 2007, 15:26
Администратор Група

Ако купувате 2 Fast 1GB пръчки и ги добавете ще имате 3GB, но те ще се пускат само по-бързо от текущата си RAM.

Бих вероятно само още две 1GB пръчки, които отговарят на текущите си такива, 3GB RAM при всяка скорост е достатъчно.
Old 10 август 2007, 02:52
Член Група

В зависимост от вашия бюджет и дънната платка ще бъдат изкушени да се отстранят съществуващите RAM и да го замени напълно. Можете да получите 2GB (2x1GB) корсар RAM, която работи на 800Mhz за около £ 100, понякога по-малко. С увеличаването на скоростта на паметта и часовник със сигурност ще забележите разликата над текущата настройка.

Аз също го намерите досадно, че когато си купувате "отгоре спецификационен" компютър, само за да откриете, че те са skimped относно RAM отпред.
Reply

Register
Нишка Инструменти

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Компютърни сок.

Осъществено от vBulletin ® Copyright © 2000 - 2009 Jelsoft предприятия ООД SEO от vBSEO © 2009, Crawlability, Inc