![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| |||
| |||
| Hi Folks. I'm uruchomiona Core2Duo z 1GB pamięci RAM. Chcę, aby uaktualnić do 2GB, ale jestem pewien, co się. Mam 4 sloty więc jej zdaniem najlepiej dostać 4x512mb bloków. I've got obecnie pamięci DDR2 PC2-4300 (266mhz). Czy 266mhz wolno? Czy mogę być lepiej odciążyć & get 500 + MHz? Albo mam tylko mecz, co mam? Wszelkie porady byłyby docenione. |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Nie, to byłoby uzyskanie lepszego dopasowania innego 1GB uruchomić Dual Channel z aktualnym 1GB.
Następnie w przyszłości nadal masz 2 sloty zamiennych w razie potrzeby. Idź do http://www.crucial.com/ i uruchomić system skaner, aby dowiedzieć się jakie masz aktualnie RAM i zakup odpowiednio. My System: Hybr! D
|
|
| |||
| |||
| Cytat:
|
|
| |||
| |||
| Dziękujemy za szybką odpowiedź. I don't think I było jasne, mam 4 sloty i 2x 512mb. Problem wydaje się, że im więcej się dowiedzieć, tym bardziej myślę, że już została rzeczywiście powolne RAM kiedy kupiłem komputer. Gdybym miał iść do 2 GB, co teraz będzie najlepsze rezultaty? |
|
| |||
| |||
| Trzeba wiedzieć Twojej płycie Marka / Model doradzanie co można dopasować RAM. |
|
| |||
| |||
| Niniejsza płyta główna to EVGA 122-CK-NF68. To, co mówi, system sprawdza, ale rzeczywiste pokładzie jest nVidia opieczętowane (nadal NF68). Nadzieję, że to ma sens. |
|
| |||
| |||
| Pamięć 4 x 240-pinowe gniazda DIMM Dual Channel DDR2 Maksymalnie 8 GB pamięci DDR2 533/667/800/1200MHz pamięci SLI-Ready Thats poza ich stronie. Można w zasadzie dopasowania DDR2 RAM o prędkości powyżej upto 8GB. |
|
| |||
| |||
| THanks Dave. Wystarczy, aby to wyjaśnić. 2 bloki 512mb Mam w tej chwili są tylko 266mhz. Czy mogę być lepsza (twoim zdaniem), aby pozbyć i kupić MHz szybciej, jeśli chcę, aby maksymalizować wydajność? |
|
| |||
| |||
| Jeśli kupisz 2 fast 1GB kije i dodaj je masz 3GB ale będzie działać tak szybko, jak tylko aktualny RAM. I'd probably 1GB tylko dodać dwa kije, które pasują do obecnie istniejące, 3GB RAM w każdej prędkości jest mnóstwo. |
|
| |||
| |||
| W zależności od budżetu i płyta Byłbym pokusie, aby usunąć istniejący RAM i zastąpienia go całkowicie. Możesz uzyskać 2GB (2x1GB) pamięci RAM Corsair, który działa na 800MHz około £ 100, czasami mniej. Wraz ze wzrostem prędkości zegara pamięci i będziesz z pewnością uwagę na różnicę w aktualnej konfiguracji. I find it annoying zbyt chociaż podczas kupowania top spec "pc tylko do stwierdzenia, że mają one skimped na RAM przodu. |