rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Procesorów, pamięci RAM i Motherboards

Register

Corsair czy OCZ

Reply

Narzędzia wątku
Old 8 grudnia 2007, 00:20
Członek grupy

Tak, słyszałem wiele rzeczy na temat obu wspomnianych wyżej marek (np. Corsair i OCZ), a zatem chciałbym wiedzieć, które z obu jest najlepsza runda w odniesieniu do DDR2 i DDR3 jak nie wiem co mam zamiar kupić dokładnie.

O Corsair jestem bardzo zainteresowany 1066MHz Dominator jednocześnie o DDR2 OCZ Platinum o 1800MHz i 1066MHz. Dlatego wszelkie opinie o tym będzie znacznie appriciated.

Jeszcze jedna sprawa. Byłem wyszukać w internecie i okazało się, że niektóre osoby mają kłopoty, aby uzyskać określone szybkości pamięci RAM. Nie prędkości wyświetlane na pole prędkości, co można uzyskać, albo trzeba by zwiększyć go do tego z BIOS-u?
Old 8 grudnia 2007, 10:14
Grupa dawcy

jedno szukać, gdy RAM zakupu jest opóźnienie, to jest 4 numery, które determin jak szybko działa RAM, niższe numery szybszy RAM. na przykład mój DDR 800 RAM ma opóźnienia na 4-4-4-12 co jest dobre dla DDR 800 jak zwykle działają one na 5-5-5-15.

jak dla szybkości pamięci RAM są one zawsze dobrze wydrukowane na opakowaniu, że liczba jest co znamionowej, ale zazwyczaj można przetaktować nieco ale renember to dobry pomysł, żeby kupić RAM z rozrzutnikiem ciepła, jeśli planujesz go przetaktować .

jak dla marki OCZ są lepsze overclockingu ale jeśli arent overclockingu pójść na Corsair.
Old 8 grudnia 2007, 10:39
Grupa dawcy

Wystarczy zapisać błąd Spencer2004 czasy odnosi się to do pamięci DDR2. (I know you said Spencer DDR800, ale tylko w przypadku, gdy istnieje nieporozumienie).
Również będziesz mieć więcej niż prawdopodobne, aby zmienić szybkość w BIOS-ie do 1066 jako domyślny zostanie ustalona na 800 euro.
Jeśli chodzi o pamięci DDR3 o nim zapomnieć na chwilę o ile nie spodobało się oszukany.
Chciałbym również dodać, że OCZ przynajmniej dla mnie dały wielkie wsparcie klienta, które zaakceptowały RMAs ode mnie 3 razy bez kłopotów (może to być postrzegane jako dobre czy złe I guess.lol)

My System: Krlll

Procesor (y):
Intel Q9550@4.33Ghz
Płyta główna:
Gigabyte GA-EP45-UD3P
Pamięć RAM:
4x2GB OCZ Platinum PC8500
Karta graficzna (y):
Gainward 4870X2 (840 Core 940 pań)
Karta dźwiękowa:
Onboard HDA
Hard Drive (s):
Kilka lol 1650GB oddanych
Optical Drive (s):
1xDVD PHILIPS DVD +-RW
Case / PSU:
Antec 1200/Enermax Infiniti 720W
Chłodzenie:
Tuniq Tower 120
Sieć / Internet:
Dual Gigabit Ethernet
Monitor (y):
Acer 22 "widescreen
Operating System (-y):
Vista x64 Ultimate
Old 8 grudnia 2007, 10:41
Grupa dawcy

Kupiłem zestaw pamięci DDR OCZ pałeczki i przybyli martwe, ale RMA posortowane dość szybko jednak, następnie podnieść do pary DDR2 Corsair laski (z mojej nowej platformy) i zostali wyjątkowe.

Są 2 x 1GB dopasowane XMS2 para CL4 PC6400 laski

My System: = /

Procesor (y):
AMD 64x2 6000 +
Płyta główna:
Asus M2N32 SLI DELUXE WIFI
Pamięć RAM:
Corsair XMS2 DDR800 CL4 2048MB
Karta graficzna (y):
BFG 8800GTS 320MB OC2
Karta dźwiękowa:
Onboard
Hard Drive (s):
2x36gb RAID0 / 200 GB / 500GB
Optical Drive (s):
CDRW + DVD-RW [dwuwarstwowych]
Case / PSU:
CM Stacker832 / Silverstone DA750
Chłodzenie:
Zalman CNPS9700NT
Sieć / Internet:
dual Gigabit / 20MB Kabel
Monitor (y):
19 "HannsG
Operating System (-y):
XP Pro 32bit
Reply

Register
Narzędzia wątku

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer Juice.