rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Procesorów, pamięci RAM i Motherboards

Register

Procesor zgodny z ASUS P4PE

Reply

Narzędzia wątku
Old 3 lutego 2009, 09:44
Członek grupy

Default Procesor zgodny z ASUS P4PE

Cześć wszystkim, mam ASUS P4PE z Celeron 2.3GHz @ 3.2GHz OC w chwili, myślę, że uaktualnienia do tego http://www.ebuyer.com/product/81385 . Jej całkiem miły dla swojej ceny, i chcą nowego procesora więc doesnt wąskie gardło moje 7600GT i tak mogę odtwarzać Mass Effect bez lagg cos "swojego procesora na utrzymaniu, a także ma HT więc mogę multitask lepiej. Ale jest problem, na CPU support list ASUS na miejscu mówi, że muszę BIOS wersja 1005 nie jestem pewien, co jest moja, ale mój obecny procesor Celeron 2.3GHz potrzeba zbyt 1005 i I Think I'm działa to dobrze .. . I'm pretty mylić Chcę tylko zapytać, czy chociaż mój BIOS nie jest wymagana wersja, to czy nadal przyjmować mój procesor lub czy odrzucić? Doceniam odpowiedzi
Old 3 lutego 2009, 12:16
Członek grupy

odpowiedzi proszę? : (
Old 3 lutego 2009, 15:22
Grupa dawcy

Dlaczego nie sprawdza uaktualnienia dla systemu BIOS pierwszy od Asus stronie
Myślę, że BIOS dla tego statku jest teraz do vers. 1007

My System: Start Build

Procesor (y):
AMD 64 x 2 Dual Core 5200 + 2.60GHz
Płyta główna:
Asus M2V Ap 1.
Pamięć RAM:
4GB (3.25gb widoczne)
Karta graficzna (y):
NVIDIA GeForce 7300 GS
Karta dźwiękowa:
5,1 Reatek On-Board
Hard Drive (s):
250 GB SATA & 400gb SATA
Optical Drive (s):
Pioneer 110 x 2
Case / PSU:
Stock / 550w Silent
Chłodzenie:
Zasób
Sieć / Internet:
Nic 10/100 / 20MB Virgin Kabel
Monitor (y):
Fujitsu Siemens 22 "TFT WS
Operating System (-y):
Vista Ultimate x32/Windows 7 x64
Old 4 lutego 2009, 03:09
Moderator grupy

Jeśli nie mają żadnych problemów w tej chwili, nie niepokoić modernizacji.

My System: Eclipse

Procesor (y):
Intel C2D E7200 OC'd @ 3.6Ghz
Płyta główna:
Asus P5Q Pro
Pamięć RAM:
OCZ 8GB 800MHz
Karta graficzna (y):
Saphire Radeon 4850
Karta dźwiękowa:
Onboard
Hard Drive (s):
Rozległa
Optical Drive (s):
Sony al cheapo jeden.
Case / PSU:
Antec Three Hundred
Chłodzenie:
Cooler Arctic 7 Pro, 3 przypadku kibiców.
Sieć / Internet:
Titan ADSL
Monitor (y):
Podwójny 19 "LCD
Operating System (-y):
XP SP3
Old 5 lutego 2009, 13:11
Członek grupy

Cóż, nie jestem powodu modernizacji mój BIOS jest ponieważ musisz flash i czytałem dużo ludzi po ich flashed pokładzie spadł on martwy. No i wciąż dont know należy uaktualnić lub nie. Bo moje testowane procesora i ma całkiem przyzwoity gości nawet lepiej niż niektóre Pentium D, tak i dont know
Old 5 lutego 2009, 20:44
Członek grupy

Myślę, że byłoby lepiej, aby zapisać się pieniądze i kupić cały nowy rig kiedy tylko możesz. to pomóc w dłuższym okresie. Jeśli zapiszesz się na tyle, aby uzyskać e8400 lub e8500 z gigabajt ep45 czy coś takiego, to byłoby dużo lepiej. jeśli proccesor dostaje ocenę wyższą niż Pentium D następnie jej modernizacja to nie warto. ale myślę, że byłoby najlepiej, aby zaoszczędzić pieniądze i teraz się dużo lepiej systemu drogowego.
Old 6 lutego 2009, 14:31
Członek grupy

Cóż, jestem obecnie w 3. rok szkoły średniej i nie jestem myślenia uzyskania nowego komputera aż po 5. rok. Jej tylko, że ja dostać lagg w Mass Effect, I'm not sure about my procesora lepiej niż Pentium D, ale na "Post jest procesor 2,1 Wynikach znaku" Spojrzałem na Pentium D gości kopalni i był lepszy o 1000. Ale mój jest procesor Celeron 3.2GHz Northwood, I'm sure procesora towarowy ma rację, bo mój badanych Celeron Prescott 2.8GHz (3rd PC) i dostał 3200, wydaje się w prawo. Czy uważasz, warto modernizacji jeśli I'm getting gości lepiej niż Pentium D? Chcę Pentium 4 HT, ponieważ wydaje się cool
Old 6 lutego 2009, 14:49
Członek grupy

Jak długi czas użytkownik Pent 4 z htt, unikaj go jak dżuma. To nie jest szybki, to nie jest dobre na ciepło, to potrzebuje rzucić ładunek energii, multitasking ssie wielki czas i ogólnej, każdy rdzeń będzie podwójnego spłaszczyć je.

Mass Effect będzie nadal działać jak pies na P4, lepiej coraz nowszym podwójnym rdzeniem, a nie starą zardzewiałą P4 ..
Old 6 lutego 2009, 14:59
Członek grupy

hmmn ... mam nawet dostać P4 lub trzymać z moim Celeron. Moje tylko to, że moje obawy Celeron był odnowiony CPU (tanie) i ma małe 128KB pamięci cache L2, jest to warte aktualizacji do P4 2.8GHz 512KB pamięci L2 (Planowanie OC do 3.4GHz)? Czy rzeczywiście zobaczyć i poprawy wydajności?
Old 7 lutego 2009, 03:47
Członek grupy

Zwiększenia wydajności, co można uzyskać to zaledwie warto. Z ceny P4 w tych dniach jest lepiej zakupu modelu 3.4GHz na socket 478 anyway. Jesteś znacznie lepiej zakupu tanich podwójnego systemu podstawowego i wymiany ponad bitów i kawałków, ponieważ maksymalna wydajność będzie zyskać P4 nie jest wielka.

Jeśli musisz zdecydować pomiędzy P4 lub Celeron tylko, a następnie z P4, jeśli możesz sobie pozwolić, aby uzyskać podwójny rdzeń, nie wahaj się.
Reply

Register
Narzędzia wątku

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer Juice.