![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| |||
| |||
| Cześć, Właśnie zauważyłem, że dwa rdzenie procesora w moim bardzo różnych temperaturach. Core 1 wynosi 34 stopni celcius i Core 2 wynosi 22 stopni celcius. Nie wiem, czy to normalne, czy nie, bo nigdy nie miały przed podwójnym rdzeniem. I sprawdzone procesy używając najbardziej CPU w Menedżerze zadań, powinowactwo i sprawdzone, a wszystkie procesy, gdzie ustawiona na wykorzystanie obu rdzeni. Czy programy są tylko do korzystania z jednego rdzenia? Czy mimo to zmienić? Albo nie mają pozostawać w ten sposób? Myśli może to być proste w google, ale nie mógł znaleźć niczego. Odpowiedzi są doceniane .
__________________ HI:) |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Nie w 100%, ale może to być spowodowane zarówno nie są wykorzystywane w równym stopniu przez cały czas, drugi rdzeń prawdopodobnie tylko otwiera, gdy są potrzebne.
| |||
| |||
| Czy jest jakiś sposób, aby uczynić z nich korzystać na równi? Bo jeśli tylko jeden rdzeń jest wykorzystywany, to nie to get worn out?
|
| |||
| |||
| Jesteś CPU będzie przetrwać wszystkie inne części w komputerze, nie martw się o to coraz zużyta. |
|
| |||
| |||
| Ok, więc uważamy, że powinno być dobrze? Co zrobić, jeśli jestem gier. Nie wiem, jak do monitorowania temperatury wtedy będę wiedzieć, gdzie jest za pomocą jednego lub dwóch rdzeni?
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| I nie pomyślał temperatury powinno być daleko od siebie, mój pojedynek rdzeni są zawsze w ciągu około 5 stopni od siebie. Ale to powinno być dobrze, jak ingame, nie, nie sposób się dowiedzieć, jak są one używane w czasie rzeczywistym (tego co wiem), chyba że masz LCD disply, mam klawiatury G15, który buduje i działa, które mają CoreTemp wyświetlacza użytkowania i temperatury rdzenie procesora CPU na wyświetlaczu LCD.
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| I nie martw się o to - prawdopodobnie tylko jeden rdzeń używane więcej niż inni!
Co możesz zrobić, choć jest otwarcie Menedżera zadań, kliknij prawym przyciskiem myszy na proces, a następnie kliknij przycisk "Ustaw powinowactwo", która pozwala na przypisanie procesu zarówno rdzenie lub tylko jeden z nich. CPU0 jest podstawowy 1 i CPU1 jest Core 2. Domyślnie każdy proces smarowania na obu rdzeni. My System: #
|
|
| |||
| |||
| Cytat:
.
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Mam quad core i czas są w około 5 stopni C swój grzywny
| |||
| |||
| Cytat:
Prosimy o odpowiedź, jeśli można bothered to zrobić, ponieważ jako pisarz znaleźć motywacji człowieka stały badania .............. Jestem zawsze szukają niezwykłych cech charakteru użyć do znaków .......... |