rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Procesorów, pamięci RAM i Motherboards

Register

Jaki procesor jest szybszy?

Reply

Narzędzia wątku
Old 15 czerwiec 2009, 07:38
Nowe państwa grupy

Która z tych 2 procesorów jest szybsze, przy założeniu, że posiadają one maksymalnie pamięci RAM i cokolwiek innego thay potrzebę:
"Intel Celeron Dual-Core Processor T1600 1.66GHz (laptop)
lub
"Intel Celeron D 330 2,66 Procesor (Desktop)

Rozumiem, że Dual CPU's nie równa dwukrotności tak szybko, jak szybko, zależy to od indywidualnego wniosku i rzeczy.

Jeśli potrzebujesz więcej informacji proszę pytać, ja nawet nie wiem, czy można wykonać proste porównanie z tymi I just want a rough pomysł co jest lepsze.

Cheers, James.
Old 17 czerwca 2009, 05:07
Nowe państwa grupy

Anyone? Nawet domyślam się o ...
Old 17 czerwca 2009, 06:01
Członek grupy

A proste porównanie jest trudne, pierwszy jest podwójny rdzeń, natomiast drugi jest jednym. To zależy co chcesz zrobić z niego. W jej laptopa, jego nie będzie gier. Co zamierza Pan mnie uruchomione na to? Ponadto, co O / S?
Old 17 czerwca 2009, 14:09
Grupa dawcy

CD 330, "Faster".

Jednak, jak wspomina mctw, jeśli korzystasz z kilku lub aplikacji, a następnie można zauważyć wzrostu wydajności z wolniejszym podwójnym rdzeniu.

Jednak od czytania you're post, nie jest decydowanie między dwoma PC, laptop i desktop oparte wyłącznie na szybkość procesora jesteś?

To straszne na tak wielu poziomach.
Old 18 czerwca 2009, 04:54
Nowe państwa grupy

No nie martw się, że nie what I'm doing, lol.

Mam tylko kupiłem nowy laptop i był ciekawy, jeśli mogłoby to lepiej niż mój pulpit, mam laptopa nie otrzymał jeszcze inaczej będę po prostu spróbować i zobaczyć.

Z tego, co powiedział pan, to brzmi jak będę patrz lepsze wyniki jak zwykle mają problemy na moim pulpicie, gdy uruchomiony program iTunes, Firefox i Photoshop czy coś. I choć faktycznie właśnie laptop ma 2GB RAM i pulpicie tylko 512Mb (Nie mogę sobie pozwolić na upgrade to!), Tak więc powinien on być o wiele lepiej.

What I really fancy jest ładny pulpit potężne, że mogę grać w gry godnej i edycji wideo, ale niestety jestem biednym ...

Cheers for odpowiedzi.
Old 18 czerwca 2009, 21:38
Członek grupy

Szybkość procesora jest uzależniona od wielu czynników GHz procesorów, pamięci RAM, pamięci cache, RPM dysk twardy 7200 RPM najlepiej tak się biorąc pod uwagę wszystkie te czynniki cant pomiaru prędkości komputera.

Ale Intel Dual core i D Procesor Intel Myślę D procesor jest szybszy.
Old 19 czerwca 2009, 10:20
Grupa dawcy

Cytat:
Originally Posted by ComputerRepairStpete View Post
Szybkość procesora jest uzależniona od wielu czynników GHz procesorów, pamięci RAM, pamięci cache, RPM dysk twardy 7200 RPM najlepiej tak się biorąc pod uwagę wszystkie te czynniki cant pomiaru prędkości komputera.

Ale Intel Dual core i D Procesor Intel Myślę D procesor jest szybszy.
Nonsense.

Szybkość procesora jest całkowicie oddzielone od jakiejkolwiek części innych niż CPU.
Reply

Register
Narzędzia wątku

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer Juice.