rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Procesorów, pamięci RAM i Motherboards

Register

Dell Inspiron 531 Czy płyta zła ?????

Reply

Narzędzia wątku
Old 26 stycznia 2009, 00:32
Członek grupy

Default Dell Inspiron 531 Czy płyta zła ?????

Mam znajomego, który ma Dell Inspiron 531, które ma wiele problemów Przez ostatnie 4 miesiące nie były w stanie korzystać z komputera, chyba że jest w trybie awaryjnym. I prowadził memtest-86 na niej nic złego w pamięci. Z tego co mogę znaleźć tego komputera jest procesor z podwójnym, a to oznacza barana należy w 3 sloty 1 an. Nie podoba krzywkowo Dell w postaci gniazd 1 jeden 2. Około tydzień temu wezwali do Dell 10. czas i nie powiedział, że barana. A ponieważ było to w ramach gwarancji Dell relpace go. Gdy wyszedł technologicznie komputer został uruchomiony, ale tylko w trybie awaryjnym, on przeniesiony z powrotem do gniazd pamięci RAM 1 jeden 2 i PC nie działa w ogóle. Potem powiedział, że była to płyta, która była i będzie problem z powrotem na dwie godziny do relpace to cztery godziny później mój przyjaciel nazywanie tej technologii facet i okazało się, że Dell powiedział, że nie były one zastąpienie płyty głównej dla niej nie był to problem jest program Vista.
I mówił do dziś mój przyjaciel i stwierdził, że obecnie nie można dostać komputer, aby włączyć na wszystkich.
Dawka ktoś wie czy to płyta ma problemy (np. Dell ORY206 LUB 0RY206 numer modelu.
Albo może to być coś z procesorem. W tej chwili mogę tylko dowiedzieć się, jaki jest uruchomiona, aby przenieść pliki do innego dysków twardych.
Wtedy będziemy się do korzystania z komputera cytryna prawa. Nie ma dobrych gwarancji do 2011 roku.
Old 26 stycznia 2009, 00:43
Grupa dawcy

Dell jest oczywiście stara się śruby ci z poprawki.

RAM slots nie powinno, ale jeśli jest to zdecydowanie pooping obecnie, gdy są przenoszone DIMM, które nie wskazują na Mobo umierania. To nie jest procesor, a jeśli memtest działa dobrze to, że albo nie.
"I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ".

My System: 日夏子

Procesor (y):
Core 2 Duo E6400 2.13 -> 3.01ghz
Płyta główna:
MSI P6N SLI Platinum LGA 775
Pamięć RAM:
2GB Patriot Extreme Performance
Karta graficzna (y):
PNY 8800GTS 320MB
Karta dźwiękowa:
Sound Blaster Xtremegamer 7,1
Hard Drive (s):
80GB + 500GB
Optical Drive (s):
2x SATA
Case / PSU:
Antec 900 + 620W Aerocool zeroDBA
Chłodzenie:
4x yate-120mm + 200mm Loon górę
Sieć / Internet:
Qwest
Monitor (y):
Dell 22 "S2209W (1920x1080)
Operating System (-y):
Windows XP + 7
Old 26 stycznia 2009, 06:47
Grupa dawcy

Moja rada jest ... Wracając do Dell i nalegać na rozmowę z opiekunem i nalegać na innym naprawy. Jeśli to warrantied do 2011 r., a następnie co masz rację.

Good Luck tho ..... jak Dell są pestki: (

My System: Start Build

Procesor (y):
AMD 64 x 2 Dual Core 5200 + 2.60GHz
Płyta główna:
Asus M2V Ap 1.
Pamięć RAM:
4GB (3.25gb widoczne)
Karta graficzna (y):
NVIDIA GeForce 7300 GS
Karta dźwiękowa:
5,1 Reatek On-Board
Hard Drive (s):
250 GB SATA & 400gb SATA
Optical Drive (s):
Pioneer 110 x 2
Case / PSU:
Stock / 550w Silent
Chłodzenie:
Zasób
Sieć / Internet:
Nic 10/100 / 20MB Virgin Kabel
Monitor (y):
Fujitsu Siemens 22 "TFT WS
Operating System (-y):
Vista Ultimate x32/Windows 7 x64
Old 26 stycznia 2009, 11:55
Członek grupy

Próbowano połączyć Dell agin i teraz umieścić moim przyjacielem zawieszone, a potem po prostu odłożyć słuchawkę. Stwierdzili, że jeżeli zakupiony komputer oni kupili również rozszerzonej gwarancji i jest dobry do roku 2013. Ale wydaje się, że Dell uważa, że Mobo nie jest wliczone w niniejszej gwarancji.
Mój przyjaciel dowiedział się, że podczas rozmowy Dell o pomoc w USA połączenie gose do kogoś w Indiach.
Old 26 styczeń 2009, 16:43
Członek grupy

Wróciłem do moich przyjaciół i spojrzał na numer modelu na Mobo i różni się ona, że to, co nadchodzi w ramach systemu plików na komputerze. Numer na Mobo jest M2N61-AX. Powiedziałem moim przyjacielem, co zostało powiedziane tu i po dwóch i pół godziny w telefonie Dell powiedział one zastąpić Mobo.
Teraz, że mają relpace z Mobo będzie moim przyjacielem utracić plików na dysków twardych?
Old 26 stycznia 2009, 16:46
Grupa dawcy

Wiedząc, Dell .. wszystko jest możliwe.
Jeżeli zmiany Mobo do tego samego modelu, nie powinien ich utracić <famous ostatnie words>
Old 27 stycznia 2009, 14:25
Członek grupy

Jeśli komputer wysyła z powrotem, nie liczyć na pliki powrót z nim.

Można przyjąć twardego dysku i wysyła go z powrotem do nich, jak powiedział Phil choć to Dell i wszystko może się zdarzyć!
Old 27 stycznia 2009, 14:37
Członek grupy

Cóż one wysłanie kogoś do domu w celu zastąpienia części. Nie trzeba wysłać z powrotem do komputera Dell.
Old 27 stycznia 2009, 16:28
Członek grupy

ok dobra. i odczytać historię były dell technika poszła do domu i złamała naprawy komputera. przed pochodzi lub przed zaczyna się upewnić, że Dell jest odpowiedzialny za wszelkie szkody i że nosi anty statyczne zespół tylko dla ostrożności.
Old 27 stycznia 2009, 17:19
Członek grupy

Dzięki powie mój przyjacielu. I know-how są Dell nie będzie przeszłości podjazd chyba że je. Dwa duże Puppys pewno nie będę szkarłacica jeden przyzwyczajenie do bałaganu z puppys lub w domu właściciela.
Reply

Register

Zakładki