rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Procesorów, pamięci RAM i Motherboards

Register

Nie wiem co zrobiłam źle

Reply

Narzędzia wątku
Old 8 stycznia 2008, 10:35
Nowe państwa grupy

Default Nie wiem co zrobiłam źle

Hey kilka lat temu przyjaciel pomógł mi stworzyć całkiem miły komputera. A ja niedawno uaktualniony do Vista Ult i inny przyjaciel powiedział mi, że to świnia Ram hooked me up z kilku 1g laski jak tylko uruchomiony z 2x 512 kije całości. Zamykam wszystko w dół i odłączone wszystko, co mogłoby dać zasilania systemu i zainstalowane barana. Wskutek tego zrobić próbowałem do władzy i dostałem błąd dysku startowego. Próbowałem niemal wszystko, co mogę myśleć o włączenie wraca do zaledwie 2x 512 i nadal ten sam problem. Płyta LED zapala się i nadal brzmi jak wszystko jest coraz moc po prostu nie można ominąć ten błąd. Czy to możliwe, że po prostu odłączony kabel do HD lub zupełnie zrobione w tym systemie?
Any help is appreciated.
Old 8 stycznia 2008, 10:54
Nowe państwa grupy

Hmm. Dostałem e-mail, powiedział Dave odpowiedział, ale nie może go zobaczyć.
Old 8 stycznia 2008, 11:04
Grupa dawcy

Sprawdźponownie IDE Kabel do dysku twardego i mobo, upewnij się, że jest mocno siedzi na obu końcach.

Jaki jest dokładny komunikat błędu i od jakiego momentu podczas rozruchu jest to pokazano?

Czy otrzymujesz wszelkie sygnały w rozruchu?

Czy można zmienić wszystkie dyski lub bluzy?

Czy można zmienić wszystkie ustawienia BIOS?

My System: Start Build

Procesor (y):
AMD 64 x 2 Dual Core 5200 + 2.60GHz
Płyta główna:
Asus M2V Ap 1.
Pamięć RAM:
4GB (3.25gb widoczne)
Karta graficzna (y):
NVIDIA GeForce 7300 GS
Karta dźwiękowa:
5,1 Reatek On-Board
Hard Drive (s):
250 GB SATA & 400gb SATA
Optical Drive (s):
Pioneer 110 x 2
Case / PSU:
Stock / 550w Silent
Chłodzenie:
Zasób
Sieć / Internet:
Nic 10/100 / 20MB Virgin Kabel
Monitor (y):
Fujitsu Siemens 22 "TFT WS
Operating System (-y):
Vista Ultimate x32/Windows 7 x64
Old 8 stycznia 2008, 12:24
Nowe państwa grupy

Hej dzięki za odpowiedź.

I ponownie sprawdzić kabel IDE i wydaje się być szczelne połączenie.

Komunikat mówi "brak dysku rozruchowego. Włóż dysk systemowy i naciśnij enter" i to pojawia się zaraz po "naciśnij klawisz DELETE, aby wprowadzić ustawienie"

Nie słychać żadnych dźwięków, ale wszystkie wentylatory i światła płyta jest.

I nie zawiedli się z innych sieci kablowych, lecz gdy byłem przy tablicy bocznej w przypadku kabli drgnął pochodzących z wentylatora. To ma luźny koniec, że mówi Sata na jednym końcu, a drugi jest podłączony do zasilacza, ale nigdy nie zauważyłem, jeśli był podłączony do niczego innego się zakończyć przed.

Jedyne co zrobiłem z systemu BIOS, aby upewnić się, że to starcie z HD.

Jestem naprawdę nadzieję, że nie mam zainstalować XP raz odkąd tylko przeniesiony z wschodniego wybrzeża USA i nie może stwierdzić, że lol dysku.
Old 8 stycznia 2008, 13:08
Grupa dawcy

Więc jedyną rzeczą, nie prosiłem o zweryfikowanie było złącze zasilania do dysku, z zasilacza, ale jestem pewien, że sprawdziłeś.

Wiadomość, że dostajesz w BIOS "awarii dysku Boot" jest dość specyficzne i wskazuje, że system nie może znaleźć dysku startowego.

Może to być jeden z kilku rzeczy:

1. Hard Drive Failure

2. Master Boot Record (MBR) jest uszkodzony.

Jeśli 1. powyżej, będzie trzeba nowy dysk twardy i ponownej instalacji Windows XP.

Jeżeli 2. powyżej, mogą Państwo być w stanie ustalić rzeczy, ale trzeba Instalacja XP na dysku, aby naprawić MBR .... o mówi, że kiedy MBR jest uszkodzony wiadomości zwykle brzmi: "boot failure", "NO OS Found"

Jeśli znajdziesz na dysku XP, możesz spróbować naprawić MBR w następujący sposób:

Zyski z CD XP instalacji.
Po pojawieniu się monitu, naciśnij klawisz R, aby naprawić instalację systemu Windows XP.
Jeżeli naprawa hosta z wieloma systemami operacyjnymi, wybierz odpowiedni jeden (XP) z menu. Jeśli masz tylko jeden system operacyjny, wpisz 1, aby ją wybrać.
Wpisz hasło administratora, jeżeli żądanie.

Aby naprawić MBR, należy użyć następującego polecenia:

fixmbr

Jeśli to nie pomoże, to całkiem prawdopodobne, że dysk twardy nie żyje.

HTH
Old 8 stycznia 2008, 13:11
Nowe państwa grupy

Got it thanks
Reply

Register

Zakładki