![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| |||
| |||
| Hey kilka lat temu przyjaciel pomógł mi stworzyć całkiem miły komputera. A ja niedawno uaktualniony do Vista Ult i inny przyjaciel powiedział mi, że to świnia Ram hooked me up z kilku 1g laski jak tylko uruchomiony z 2x 512 kije całości. Zamykam wszystko w dół i odłączone wszystko, co mogłoby dać zasilania systemu i zainstalowane barana. Wskutek tego zrobić próbowałem do władzy i dostałem błąd dysku startowego. Próbowałem niemal wszystko, co mogę myśleć o włączenie wraca do zaledwie 2x 512 i nadal ten sam problem. Płyta LED zapala się i nadal brzmi jak wszystko jest coraz moc po prostu nie można ominąć ten błąd. Czy to możliwe, że po prostu odłączony kabel do HD lub zupełnie zrobione w tym systemie? Any help is appreciated. |
|
| |||
| |||
| Hmm. Dostałem e-mail, powiedział Dave odpowiedział, ale nie może go zobaczyć. |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Sprawdźponownie IDE Kabel do dysku twardego i mobo, upewnij się, że jest mocno siedzi na obu końcach.
Jaki jest dokładny komunikat błędu i od jakiego momentu podczas rozruchu jest to pokazano? Czy otrzymujesz wszelkie sygnały w rozruchu? Czy można zmienić wszystkie dyski lub bluzy? Czy można zmienić wszystkie ustawienia BIOS? My System: Start Build
|
|
| |||
| |||
| Hej dzięki za odpowiedź. I ponownie sprawdzić kabel IDE i wydaje się być szczelne połączenie. Komunikat mówi "brak dysku rozruchowego. Włóż dysk systemowy i naciśnij enter" i to pojawia się zaraz po "naciśnij klawisz DELETE, aby wprowadzić ustawienie" Nie słychać żadnych dźwięków, ale wszystkie wentylatory i światła płyta jest. I nie zawiedli się z innych sieci kablowych, lecz gdy byłem przy tablicy bocznej w przypadku kabli drgnął pochodzących z wentylatora. To ma luźny koniec, że mówi Sata na jednym końcu, a drugi jest podłączony do zasilacza, ale nigdy nie zauważyłem, jeśli był podłączony do niczego innego się zakończyć przed. Jedyne co zrobiłem z systemu BIOS, aby upewnić się, że to starcie z HD. Jestem naprawdę nadzieję, że nie mam zainstalować XP raz odkąd tylko przeniesiony z wschodniego wybrzeża USA i nie może stwierdzić, że lol dysku. |
|
| |||
| |||
| Więc jedyną rzeczą, nie prosiłem o zweryfikowanie było złącze zasilania do dysku, z zasilacza, ale jestem pewien, że sprawdziłeś. Wiadomość, że dostajesz w BIOS "awarii dysku Boot" jest dość specyficzne i wskazuje, że system nie może znaleźć dysku startowego. Może to być jeden z kilku rzeczy: 1. Hard Drive Failure 2. Master Boot Record (MBR) jest uszkodzony. Jeśli 1. powyżej, będzie trzeba nowy dysk twardy i ponownej instalacji Windows XP. Jeżeli 2. powyżej, mogą Państwo być w stanie ustalić rzeczy, ale trzeba Instalacja XP na dysku, aby naprawić MBR .... o mówi, że kiedy MBR jest uszkodzony wiadomości zwykle brzmi: "boot failure", "NO OS Found" Jeśli znajdziesz na dysku XP, możesz spróbować naprawić MBR w następujący sposób: Zyski z CD XP instalacji. Po pojawieniu się monitu, naciśnij klawisz R, aby naprawić instalację systemu Windows XP. Jeżeli naprawa hosta z wieloma systemami operacyjnymi, wybierz odpowiedni jeden (XP) z menu. Jeśli masz tylko jeden system operacyjny, wpisz 1, aby ją wybrać. Wpisz hasło administratora, jeżeli żądanie. Aby naprawić MBR, należy użyć następującego polecenia: fixmbr Jeśli to nie pomoże, to całkiem prawdopodobne, że dysk twardy nie żyje. HTH |
|
| |||
| |||
| Got it thanks |
![]() |
|
| Zakładki |