![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| |||
| |||
| Moje płyty głównej ma cztery sloty dla pamięci RAM - 2 Dual kanały. Wiem, że jeśli się go użyć podwójnego kanału musi być taki sam - i kupił w zestawie, aby upewnić się, że jest tej samej partii. Ale jeśli powie -- Kanał 1: 2x2GB (4GB) Kit, Dual Channel Kanał 2: 2x4GB (8GB) Kit, Dual Channel Że będzie sprawnie działać? Czy będę musiał 12GB skutecznych RAM (x64 oczywiście), który działa w 2 oddzielne kanały Dual? Lub musi być identyczne? ie. 4x4GB (16GB) Kit - 2 paluszki na każdym kanale. Dzięki - jestem w połowie drogi poprzez budowę i zamierza kupić pamięci RAM.
__________________ "Dlaczego oni [PS3 Slim] trzymać z lądowania UFO na wygląd prostokąta" --- NILAY Patel; Engadget Ep. 160 |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Nie wiem, czy jest to pomocy, ale mój Dell przyszedł z normą 2x512 meg pasków, więc wyszedł i kupił 2 koncert zestawu off newegg i popped w the2x512 z taśmy, która była już tak nie będę miał 3 koncerty i nigdy nie miał żadnych problemów z nim. Później wyjechałem do zszywki i kupił 2 koncert PNY zestaw i zastąpiły 2x512, że była tam tak bym 4 koncerty i nadal nie miał problemów.
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| I take it you are going to Zainstaluję albo Vista64 lub XP64 ....... jeśli nie jest 32-bitowa Opersting systemów tylko o 3.25gb RAM, więc będzie tracić swój gotówce.
| |||
| |||
| Jak powiedział Phil: (chociaż przyznano, że powinien powiedzieć x86 nie x64 .. i zawsze muddled) Cytat:
Dzięki tardster, choć niestety nie potwierdza, że będzie działać w trybie dual-channel .. może pani potwierdzić, że nie?
__________________ "Dlaczego oni [PS3 Slim] trzymać z lądowania UFO na wygląd prostokąta" --- NILAY Patel; Engadget Ep. 160 |
|
| |||
| |||
| Szczerze mówiąc nie wiem, wiem, że kiedy poszedłem do mojego systemu to przeczytaj 4096mb, nadzieję, że pomoże ... |
|
| |||
| |||
| Ok .. Wydaje mi się, gdy miałem 16GBs RAM to nie sprawy, czy to dużo pracy Dual Channel, czy nie: P Thankls za wejście: D
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Duel kanał dla dodatkowej pamięci RAM przyspiesza, więc nie byłoby różnicy między 16GB w pojedynku kanał, lub w jednym kanale.
| |||
| |||
| Ok, więc jak bym się dowiedzieć, czy moje barana jest pojedynek pojedynek uruchomiony kanał lub kanał? |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Wszelkie RAM będzie działać w każdym gnieździe, tak mówić.
Dual Channel gdzie masz dwie dopasowane pary, rozmiar i prędkość. Powiedz masz 1x 1GB 400MHz i 1x 1GB 333mhz, będą działać, ale na niższym z dwóch prędkościach tak nie Dual Channel. 2x 1GB zarówno = 800MHz Dual Channel. Powiedz masz 1x 1GB 400MHz i 1x 1GB 333mhz i 2x 2GB 800MHz - W połączeniu z gniazd 2x 2GB 800's zostanie uruchomiony w podwójne, dwa pozostałe niedopasowane pary nie będzie niewywiązujący do niższej z par prędkości. Ale może być złe, dwóch dopasowanych 800 par może również spadek w dół do innych najniższej prędkości 333. Co prędkość RAM? Wszystkie takie same we wszystkich 4 sloty i nie można go złe, niezależnie od ich wielkości w MB / GB. My System: Hybr! D
|
|
| |||
| |||
| Więc ze mną posiadające 4 2gig pasy 800MHz tej samej marki i szybkość mi Dual Channel poprawne? |
![]() |
|
| Zakładki |