rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Procesorów, pamięci RAM i Motherboards

Register

Dual Core i Quad Core

Reply

Narzędzia wątku
Old 10 kwietnia 2008, 09:16
Grupa dawcy

Default Dual Core i Quad Core

W razie wątpliwości należy przyjść do Pro! Jak dla użytkowników domowych, którzy chcą zbudować komputer do gier nie chciałbym zdobyć coś, przechodząc z Quad Core na AM2 6400 chip? Także większość ludzi tutaj użytkowników Intel. Czy mógłby ktoś powiedzieć dlaczego mój Intel jest lepszy od AMD. Dziękuję.
Old 10 kwietnia 2008, 10:24
Grupa dawcy

intel quad, a oni nie mogą być najlepsze w tej chwili do gry będą wkrótce, gry zaczynają stosować nici quad
Państwo sprawdzić Intel Q6600 lub na nowe (drogie) 45nm chipy

My System: Cewy to zastanawiam Macine

Procesor (y):
Intel Core 2 Quad q6600@3.2Ghz
Płyta główna:
asus p5q deluxe
Pamięć RAM:
4 gig 1066MHz OCZ SLI
Karta graficzna (y):
nvidia 8800 ultra evga ko
Karta dźwiękowa:
na pokładzie
Hard Drive (s):
750 kabriolet Seagate, 32meg Wikisłowniku
Optical Drive (s):
3 ASUS DVD pisarzy, LightScribe
Case / PSU:
Lian-li armoursuite PC-P60
Chłodzenie:
tuniq wieży
Sieć / Internet:
podwójne porty Gigabit LAN
Monitor (y):
24 "Dell 2408wfp
Operating System (-y):
winfail Vista 64 | Ubuntu / Arch Linux
Old 10 kwietnia 2008, 16:55
Grupa dawcy

do gry podwójnej niż podstawowy, ale jeśli istnieje takie jak świadczenie lub coś może być korzystne Quad Core

My System: ubr gier komputerowych

Procesor (y):
q6600 G0 @ stanie schłodzić AC zamrażalni
Płyta główna:
gigabajt ep45 ds3r
Pamięć RAM:
2GB DDR2 800
Karta graficzna (y):
4870 1gb
Karta dźwiękowa:
na pokładzie
Hard Drive (s):
160GB 7200rpm ide
Optical Drive (s):
DVD-ROM combo DVD + /-RW
Case / PSU:
modded + malowane przypadku w / 1kw Antec
Chłodzenie:
2 120mm wentylatory 4 wentylatorów 80mm i hdd
Sieć / Internet:
podwójnego gigabajt Lan
Monitor (y):
24 "Acer
Operating System (-y):
Windows XP
Old 10 kwietnia 2008, 16:59
Moderator grupy

Cytat:
Originally Posted by computeruler View Post
do gry podwójnej niż podstawowy, ale jeśli istnieje takie jak świadczenie lub coś może być korzystne Quad Core
Powiedziałbym przeciwnie ...

Gaming jesteś lepiej z dual core, E8400 jest najlepiej chyba.

Na wszystko quad jest najlepszy IMO. A jak Cew powiedział, więcej gier będzie działał lepiej na nią w przyszłości.

Don't bother z 45nm quadów (QX9650 itp.) są głupie drogie i można dostać Q6600 do ich prędkości czas łatwo.

My System: Eclipse

Procesor (y):
Intel C2D E7200 OC'd @ 3.6Ghz
Płyta główna:
Asus P5Q Pro
Pamięć RAM:
OCZ 8GB 800MHz
Karta graficzna (y):
Saphire Radeon 4850
Karta dźwiękowa:
Onboard
Hard Drive (s):
Rozległa
Optical Drive (s):
Sony al cheapo jeden.
Case / PSU:
Antec Three Hundred
Chłodzenie:
Cooler Arctic 7 Pro, 3 przypadku kibiców.
Sieć / Internet:
Titan ADSL
Monitor (y):
Podwójny 19 "LCD
Operating System (-y):
XP SP3
Old 10 kwietnia 2008, 19:01
Grupa dawcy

Jeśli jesteś nie-graczy, zignorować wszystkie powyżej proszę. Chyba że robisz hardcore gwintowane renderowanie wideo, nie trzeba będzie quad-core, a 8400 jest Overkill.

Grab 45 nm E7200, kiedy wyjdzie. Ładne i szybkie, 150 dolarów i tak.
"I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ".

My System: 日夏子

Procesor (y):
Core 2 Duo E6400 2.13 -> 3.01ghz
Płyta główna:
MSI P6N SLI Platinum LGA 775
Pamięć RAM:
2GB Patriot Extreme Performance
Karta graficzna (y):
PNY 8800GTS 320MB
Karta dźwiękowa:
Sound Blaster Xtremegamer 7,1
Hard Drive (s):
80GB + 500GB
Optical Drive (s):
2x SATA
Case / PSU:
Antec 900 + 620W Aerocool zeroDBA
Chłodzenie:
4x yate-120mm + 200mm Loon górę
Sieć / Internet:
Qwest
Monitor (y):
Dell 22 "S2209W (1920x1080)
Operating System (-y):
Windows XP + 7
Old 11 kwietnia 2008, 02:01
Grupa dawcy

I missread powyżej post, thaught powiedział, że chce zbudować do gier PC
Również z tego powodu ot get quad się, będzie lepiej wykorzystane w przyszłości
Old 11 kwietnia 2008, 06:30
Grupa dawcy

Cytat:
Originally Posted by Cew27 View Post
I missread powyżej post, thaught powiedział, że chce zbudować do gier PC
Również z tego powodu ot get quad się, będzie lepiej wykorzystane w przyszłości
Bo jeśli nie ma sobie wyobrazić powód braku graczy potrzebuje dużej mocy podwójnego, dlaczego on musi mieścić high-powered Quad? To wydaje się jeszcze gorsze stanowisko.
"I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ".
Old 11 kwietnia 2008, 06:49
Grupa dawcy

bo co się sugeruje, jest dobre na chwilę, ale w czasie roku ono przyzwyczajenie się
Old 11 kwietnia 2008, 07:01
Grupa dawcy

Cytat:
Originally Posted by Cew27 View Post
bo co się sugeruje, jest dobre na chwilę, ale w czasie roku ono przyzwyczajenie się
Prove it.

Łatwo powiedzieć "to nie będzie działać w przyszłości", ale ludzie wciąż surfowanie w Internecie, na Pentium 3s. Ludzie są nadal wyświetlane Celerons. Ludzie są jeszcze gry na Pentium 4s. ATI właśnie wydała magistrali AGP 3850. Nie ma problemu z futureproofing, ale skup czterordzeniowe rdzeni jest zakup w ciemno nadzieję, że w sytuacji, gdy rynek trafi i to nie jest wcale pewne.

Niezależnie od tego, problem jest z władzą. Co będzie ktoś z nie-PC gry zrobić? Surfuj po Internecie, odtwarzać muzykę, robić rzeczy IM. Większość można to osiągnąć na 4 + lat PC, ale PO chce zbudować nową i tak dobrze, jak to jego decyzja. Zaproponowałem budżetu 45nm dual-core z tego powodu, że przyspiesza wielozadaniowość (z systemem Windows na jednym rdzeniu, aplikacje na innym), jest stosunkowo tani (133 dolarów Sugerowana cena producenta), a de facto standard przemysłu.

Żaden z quadów posiada te właściwości. Nie do pomyślenia powodu większość graczy konieczność Quad-Core (poza hiper propagowane przez producentów procesorów i karmione graczy), więc dlaczego ktoś taki jak ten OP potrzebne?

Chodzi o to - nie. Każdy, kto twierdzi, że czterordzeniowe jest sposób przyszłe potrzeby badań śmierci NetBurst. Nie ma pewności w tej branży.

Jako ekspert, trzeba jak najlepiej przedstawić dowody sprawiedliwie, ponieważ jakikolwiek błąd lub pochylanie się niezauważony przez osoby wzywającej pomoc. To ukryte zaufanie w umiejętności, które mają być bezstronny. To nie jest coś można zrobić drive-by "uzyskać quad, będzie działać w przyszłości" post, to setki dolarów czyichś pieniędzy. Again - Szanuję Twoją opinię, a w pozostałych w wątku. Ja po prostu nie zgadzają się w dużym stopniu od kosztów punktu widzenia wydajności.
Old 11 kwietnia 2008, 07:18
Grupa dawcy

węgla jest realistyczne! czy anchient PC będzie wykonywał, ale nie tego, że może jej, jak dobrze

Register

Zakładki