rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Procesorów, pamięci RAM i Motherboards

Register

Dual Core vs Quad Core - i inne pytania ...

Reply

Narzędzia wątku
Old 1 październik 2008, 08:43
Członek grupy

Default Dual Core vs Quad Core - i inne pytania ...

Hi All

I'm którzy chcą budować swoje pierwsze highspec / hazard pulpit.

Do tej pory moja lista jest;

Samsung F1 500GB Hard Drive
NZXT Lexa Blackline - Red - Sprawa
Corsair TX 650W PSU
Corsair 4GB Kit - 800MHz
Samsung 20x DVD
LG W2252TQ
Monitor - Kontrast 10000:1

Teraz chcę Quad lub Dual Core? I've been looking na E8400 i Q6600, co Pan poleca, lub jeśli nie, które są alternatywy?

I grafika,

8800GT
9800GT
PCS HD4850 lub ekstremalnych?

Chcę grać,

COD4
Halo
SimTractor
Roller Coaster Tycoon (s), głównie nr 3
Może Crysis
rFactor,
GRID

Jaki byłby najlepszy dla mnie?

A jeśli cokolwiek innego w moim liście nie jest poprawne dla mnie, jakie by ono było?

Mój budżet wynosi około £ 600 + VAT (mogę twierdzić, że z tyłu)

Dzięki

Ben:)
Old 1 październik 2008, 10:56
Grupa dawcy

22 "w ogóle jest bardzo źle ceny dla monitorów. 1680x1050 rozdzielczości HD nie działa bardzo dobrze i na ogół tylko trochę taniej można uzyskać wyższe rozdzielczości (1920x1200) 24".

W odniesieniu do specyfikacji, quad core jest bezużyteczne. W E8400 i 4850 jest najlepszym konfiguracji, chyba że jesteś w sprawie budżetu. Jeśli nie możesz pozwolić sobie, że go od E8400 do E7200 i uzyskać 4850.

Możesz również nie potrzebują do tego Corsair 650 setup (450 będzie dobrze) i WD 640GB jest tak szybko. I've never heard of takim wypadku albo ..
"I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ".

My System: 日夏子

Procesor (y):
Core 2 Duo E6400 2.13 -> 3.01ghz
Płyta główna:
MSI P6N SLI Platinum LGA 775
Pamięć RAM:
2GB Patriot Extreme Performance
Karta graficzna (y):
PNY 8800GTS 320MB
Karta dźwiękowa:
Sound Blaster Xtremegamer 7,1
Hard Drive (s):
80GB + 500GB
Optical Drive (s):
2x SATA
Case / PSU:
Antec 900 + 620W Aerocool zeroDBA
Chłodzenie:
4x yate-120mm + 200mm Loon górę
Sieć / Internet:
Qwest
Monitor (y):
Dell 22 "S2209W (1920x1080)
Operating System (-y):
Windows XP + 7
Old 1 październik 2008, 11:25
Członek grupy

Ahh dobrze, więc chcę o 24 "? A jeśli chcę ją wykorzystać do wykorzystania telewizji, to lepiej mieć wbudowany tuner TV / USB lub uzyskać Freeview pole dla telewizora?

I absolutely love to! 50:000:1 Kontrast! Ale na mój budżet.

To jest najtańszy mogę znaleźć, która jest w połowie decent.

Schłodzić i chcę E8400 i HD4850? Mint. Ja biorę to HD oznacza Hi Def? Więc będzie posiadać wyjście HDMI?

Oh i PSU, to jeden dobrze?

Dziękujemy za pomoc: D

Ben

* EDIT - Czy jest to płyta do pracy? Zostałem poinformowany będzie dobrze, ale chcesz sprawdzić. Tu
Old 1 październik 2008, 19:33
Grupa dawcy

Jestem naprawdę nie próbuje być dick, ale węgla niedawno zrobił wielką samouczkiem na komputerze części tutaj: http://www.computer-juice.com/forums...station-18844/

Wiem, że to po prostu niemożliwe do odczytania stronę internetową i zobaczyć co wątku, więc mam nadzieję, że podjęcie tego z dobrej intencji i przeznaczone. Jest to naprawdę dobre oceny części komputerowe, a także zawiera żetony jesteś mówisz.

EDIT: żetony i praktycznie wszelkie inne pytanie.
Old 1 październik 2008, 20:18
Grupa dawcy

Tak, rzeczywiście wpisany do odpowiedzi ostatniej nocy, ale zapomniałem trafienie odpowiedzi, więc będę je podsumować:

1. Nie wiem, nie jestem w Wielkiej Brytanii: p
2. Monitor to dobry wybór
3. nie ma znaczenia, haki do monitora poprzez DVI-D
4. PSU's fine, czy możesz otrzymać Corsair 450W tańsze, są one niemal takie same jednostki
5. Płyta główna jest w porządku, ale jest DS3R sprzętu RAID, który ma prawdopodobnie ok z DS3L
"I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ".
Old 2 października 2008, 10:54
Członek grupy

Cytat:
Originally Posted by Bubba View Post
Jestem naprawdę nie próbuje być dick, ale węgla niedawno zrobił wielką samouczkiem na komputerze części tutaj: http://www.computer-juice.com/forums...station-18844/

Wiem, że to po prostu niemożliwe do odczytania stronę internetową i zobaczyć co wątku, więc mam nadzieję, że podjęcie tego z dobrej intencji i przeznaczone. Jest to naprawdę dobre oceny części komputerowe, a także zawiera żetony jesteś mówisz.

EDIT: żetony i praktycznie wszelkie inne pytanie.
Tak, jego genialny czytać, i bardzo praktyczne. Znalazłem go wczoraj wieczorem, trochę po wysłana moje odpowiedzi, a następnie poszedł mój internet, jak BT robią niektóre prace

Anyway, I think I'm going to z DS3L, ale który z nich? Istnieją 3?

Tu - £ 62
Tu
- £ 72
Tu - £ 85 - Ale ten ma RAID i nie potrzebują go, więc jeden z dwóch pierwszych?

I znalazł Corsair 450W, ale tylko tad tańsze. http://www.overclockers.co.uk/showpr...odid=CA-006-CS

Thanks Guys:)

Ben
Old 2 października 2008, 11:48
Grupa dawcy

Myślę Carbon oznaczało pierwszy z tych, jak jest to chipset P35 (jak ten był wybrany przed)

My System: Pierwsze OC

Procesor (y):
Intel E2180@2.85
Płyta główna:
Gigabyte GA-P35-DS3L
Pamięć RAM:
2x1GB OCZ PC2-9200 Reaper CL5
Karta graficzna (y):
Gainward ATI 3850
Karta dźwiękowa:
na pokładzie
Hard Drive (s):
Seagate Barracuda 7200.7 120GB
Optical Drive (s):
HITACHI DVD-ROM GD-2500
Case / PSU:
Corsair VX450
Chłodzenie:
AC freezer7 Pro, 2x80mm, 1x90mm, 1x120mm
Sieć / Internet:
na pokładzie / rzekomo 10Meg dziewicy kabla
Monitor (y):
Viewsonic Vx922; Viewsonic VE702m
Operating System (-y):
XP Home
Old 2 października 2008, 12:06
Grupa dawcy

Tak, jeśli można kupić P43 to chyba warto. Inaczej chwycić P35.
Old 2 października 2008, 12:15
Członek grupy

Prawo, dobrze I'll go do P35 Myślę, dzięki:)

Jestem w Wielkiej Brytanii, tak dalece jak widzę, nie Newegg statek tu jest poprawne?

Zapiszę £ 150 + z nimi, jeśli mogę zamówić.

Ben
Old 2 października 2008, 12:43
Grupa dawcy

Nope, możesz spróbować innych brytyjskich stron internetowych, takich jak scan.co.uk though.
Reply

Register

Zakładki